文档库 最新最全的文档下载
当前位置:文档库 › 2015 年全国卷1 英语阅读双向细目表

2015 年全国卷1 英语阅读双向细目表

2015 年全国卷1 英语阅读双向细目表

2015全国卷1

2015年高考英语全国卷阅读解析

2015年高考英语全国卷 第二部分阅读理解 第一节 A 【语篇导读】这是一篇广告文体类阅读材料。介绍了四则伦敦运河博物馆每月(八月除外)的第一个星期四的报告主题。 21. C 事实细节题。由第一则报告的首句可知,Chris Lewis所做的报告“运河先驱”中,James Brindley被公认为早期最重要的运河设计师。由此可知C项正确。 22. D 事实细节题。由题干中的“February”可将答案锁定在“February 6th”的话题“An Update on the Costwold Canals”中。显然答案为D。 23. A 事实细节题。根据题干中的关键词islands, the Thames可知答案在“March 6th”中。Miranda Vickers 在其报告“Eyots and Aits—Thames Islands”中对泰晤士河中的岛屿做了一个全景的回顾。因此答案为A。 B 【语篇导读】这是一篇记叙文。“我”生活在美国东北部的纽约,那儿的冬季实在让人难以忍受。一次去佛罗里达的Sarasota度周末的机会让“我”深切感受到了宜人的气候是多么令人惬意。尤其是那又大、又软又圆的西红柿。 24. B.推理判断题。由第一段最后一句“dulled by months of cold-weather root vegetables”所提供的信息尤其是dulled一词的意义可以推测纽约寒冷的冬季是令人厌烦的。故答案为B。 25. D。事实细节题。根据首段末句可知,让作者最感惬意的事情是逛一逛早七点的农贸市场。因此D项为最佳答案。 26. B。推理判断题。根据第三段第二句可知,作者之所以不再购买冬季的西红柿是因为不论商店里的西红柿看起来多么诱人,买到家里就会变得又干又硬,索然无味。故选B项。 27. C。推理判断题。由最后一段所述可知,Brown’s Grove Farm是新开业的一家餐馆。Jack Dusty是供货方之一。再结合“I was planning to have dinner that very night.”一句可知作者打算去那儿用餐。因此答案为C。 C 【语篇导读】这篇短文主要介绍了现代著名艺术家Dali的作品风格及the world of Dali中的展品情况。28. B。推理判断题。短文首段介绍了艺术家Dali的作品。由“…with an exhibition bring together over 200 paintings, sculptures, drawings and more.”一句可知,Dali的作品众多,是一个多产画家。故答案为B。29. A。推理判断题。根据第一段“…the visitors will find the best pieces, most importantly the Persistence of Memory”可知,该作品在Dali的最佳作品中是最重要的,由此可以推断它是Dali的杰作之一。 30. D。事实细节题。根据第二段末句中的“…follo ws a path of time and subject.”可知,Dali的作品是按时间和主题进行布展的。答案选D。 31. A。词义猜测题。由最后一段可知,展出的作品主要来源于两个途径:一是与马德里的一家艺术馆密切合作;一是靠像Salvador Dali Museum这样的机构的捐赠。联系全文大意及前一分句不难推测其它机构捐赠的是艺术作品。因此答案为A。 D 【语篇导读】这是一篇议论文。作者从La Chope咖啡馆的经营特色谈起,介绍了巴黎的一些主题咖啡馆经营理念的变化及其大受欢迎的原因。 32. D。推理判断题。根据短文第一段第二句“”可知,顾客在这里可以学着与他们内心的真实情感取得联系。亦即将自己的真实情感表达出来。故答案为D。 33. A。推理判断题。由第二段“Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle…”一句可知,在过去的几年里,巴黎咖啡馆的生意因法国人生活方式的变化而受损。由此可以推断,人们不再那么频繁地光顾咖啡馆了。因此答案为A。

2015年-高考英语真题-广东卷及答案

2015年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷) 英语 本试卷共三大题,满分135分。考试用时120分钟。 注意事项:1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名、考生号、试室号和座 位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型(B)填涂在答题卡相应位置上。将条 形码横贴在答题卡右上角“条形码粘贴处”。 2. 选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案信息点涂黑,如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域 内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,不准使用铅 笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4. 考生必须保持答题卷和答题卡的整洁,考试结束后,将试卷、答题卷和答题卡一并 交回。 I语言知识及应用(共两节,满分45分) 第一节完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 How long can human beings live Most scientists who study old age think that the human body is 1 to live no longer than 120 years. However, 110 years is probably the longest that anyone could hope to live —— if he or she is 2 healthy and lucky. Some scientists even say we can live as long as 130 years! Yet, our cells simply cannot continue to reproduce 3 . They wear out, and as a result, we get old and 4 die. Even though we can’t live forever, we are living a 5 life than ever before. In 1900, the average American life span (寿命) was only 47 years, but today it is 75 years! When does old age begin then Sixty-five may be out-of-date as the 6 line between middle age and old age. After all, many older people don’t begin to experience physical and mental 7 until after age 75.

2015年高考英语全国卷1含答案

绝密★启用前 2015年普通高等学校招生全国统一考试 英语(全国Ⅰ卷) 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 【A】1. What time is it now? A. 9:10. B. 9:50. C. 10:00. 【C】2. What does the woman think of the weather? A. It’s nice. B. It’s warm. C. It’s cold. 【A】3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. 【B】4. What is the woman’s opinion about the course? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 【C】5. What does the woman want the man to do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。 【B】6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C. Two weeks. 【A】7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料,回答第8、9题。 【B】8. What food does Sally like?

2015年高考全国卷2英语试题及答案解析(word精校版)

2015年高考全国卷2英语试题及答案(word精校版) 含详细解析 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分)略 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) A My color television has given me nothing but a headache. I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of clothes that wouldn’t fit. I let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later, when I saw newspaper advertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid. The set worked so beautiful when I first got it home that I would keep it on until stations signed off for the night. Fortunately, I didn’t get any channels showing all-night movies or I would never have gotten to bed. Then I started developing a problem with the set that involved static(静电) noise. For some reason, when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a few seconds. Gradually, this noise began to appear during a show, and to get rid of it, I had to change to another channel and then change it back. Sometimes this technique would not work, and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉) shaking my set. When neither of these methods removed the static noise, I would sit helplessly and wait for the noise to go away. At last I ended up hitting the set with my first, and it stopped working altogether. My trip to the repair shop cost me $62, and the sit is working well now, but I keep expecting more trouble. 21. Why did the author say he was fooled into buying the TV set? A.He got an older model than he had expected. B.He couldn’t return it when it was broken. C.He could have bought it at a lower price. D.He failed to find any movie shows on it. 22. Which of the following an best replace the phrase “signed off” in paragraph 1? A.ended all their programs

2015年全国1卷高考英语试题附答案.pdf

2015年高考全国1卷英语试题及答案 第二部分阅读理解(共两节,满分60分) 第一节(共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A Monthly T alks at London Canal Museum Our monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you don’t need to book. They end around 21:00. November 7th The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”. December 5th

Ice for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how London’s ice trade grew. February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play. March 6th Eyots and Aits-Thames Islands,by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest. Online bookings:https://www.wendangku.net/doc/064932754.html,/book More info:https://www.wendangku.net/doc/064932754.html,/whatson London Canal Museum 12-13 New Wharf Road, London NI 9RT https://www.wendangku.net/doc/064932754.html, www.canalmuseum.mobi

2015年高考英语全国卷1

2015年普通高等学校招生全国统一考试(新课标I) 英语 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。 2. 答题前,考生务必将自己的、号填写在本试卷相应的位置。 3. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。 4. 第Ⅰ卷听力部分满分30分,不计入总分,考试成绩录取时提供给高校作参考。 5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£ 19.15 B.£ 9.18 C.£ 9.15 答案是C。 1. What time is it now? A.9:10 B.9:50 C.10:00 2. What does the woman think of the weather? A. It’s nice. B. It’s warm C. It’s cold 3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture C. Leave his office. 4. What is the woman’s opinion about the cour se? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 5. What does the woman want the man to do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C. Two weeks. 7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料,回答第8、9题。 8.What food does Sally like? A. Chicken. B. Fish. C. Eggs. 9.What are the speakers going to do? A. Cook dinner. B. Go shopping. C. Order dishes. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. Where are the speakers? A. In a hospital. B. In the office. C. At home. 11. When is the report due? A. Thursday. B. Friday. C. Next Monday. 12. What does George suggest Stephanie do with the report? A. Improve it. B. Hand it in later. C. Leave it with him. 听第9段材料,回答第13至16题。

2015年高考英语全国卷1-答案

2015普通高等学校招生全国统一考试(全国新课标卷1) 英语答案解析 第Ⅰ卷 第一部分听力 第一节 1.【答案】A 【解析】原文:W: What time is your train leaving? M: It leaves at ten. I've got fifty minutes 1eft. W: You'd better hurry. Or you won't be able to cat hit. 2.【答案】C 【解析】原文:M: Nice weather we're having. Don't you think? W: No.I1is too cold. M: I think it is just right. W: I'd prefer it a few degrees warmer. 3.【答案】A 【解析】原文:M: Now, let's stop talking and get going. I need to be in my office in fifteen minutes, or I'll be late for a meeting. W: Okay, bye. 4.【答案】B 【解析】原文:M: This course is really difficult. W: I don't think it’s all that bad. And we' 11 benefit a 1ot from it. M: So, you're taking it too? W: That's true. 5.【答案】C 【解析】原文:W: Could you turn that off? I can't hear myself think. M: What? W: The radio. M: Oh! Sorry.

2015全国卷2英语试题及标准答案解析(word精校版)

2015年高考全国卷2英语试题 第Ⅰ卷 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) A My color television has given me nothing but a headache. I was able to buy it a little over a year ago because I had my relatives give me money for my birthday instead of clothes that wouldn let a salesclerk fool me into buying a discontinued model. I realized this a day later, when I saw newspaper advertisements for the set at seventy-five dollars less than I had paid. The set worked so beautiful when I first got it home that I would keep it on until stations signed off for the night. -night movies or I would never have gotten to bed. Fortunately, I didn’t get any channels showing all Then I started developing a problem with the set that involved static(静电) noise. For some reason, when certain shows switched into a commercial, a loud noise would sound for a few seconds. Gradually, this noise began to appear during a show, and to get rid of it, I had to change to another channel and then change it back. Sometimes this technique would not work, and I had to pick up the set and shake it to remove the sound. I actually began to build up my arm muscles(肌肉) shaking my set. When neither of these methods removed the static noise, I would sit helplessly and wait for the noise to go away. At last I ended up hitting the set with my first, and it stopped working altogether. My trip to the repair shop cost me $62, and the sit is working well now, but I keep expecting more trouble. 21. Why did the author say he was fooled into buying the TV set? A.He got an older model than he had expected. B He couldn’t return it when it was broken. B He could have bought it at a lower price. D He failed to find any movie shows on it. 22. Which of the following an best replace the phrase “signed off” in paragraph 1? A.ended all their programs B provided fewer channels C changed to commercials D showed all-night movies 23. How did the author finally get this TV set working again? A.By shaking and hitting it B By turning it on and off C By switching channels D By having it repaired

2015年高考英语全国1卷试题及答案

2015 年普通高等学校招生全国统一考试(全国I) 英语 本试卷分第I 卷(选择题)和第II 卷(非选择题)两部分,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1. 答第I 卷前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。 2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第一部分听力(共两节, 满分30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5 小题;每小题 1.5 分,满分7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 称钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。 例: How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 1. What time is it now? A. 9:10. B. 9:50. C. 10:00. 2. What does the woman think of the weather? A. It ?s nice. B. It ?s warm. C. It ?s cold. 3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. 4. What is the woman ?s opinion about the course? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 5. What does the woman want the man do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节(共15 小题;每小题 1.5 分,满分22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第6、7 题。 6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C. Two weeks. 7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7 段材料,回答第8、9 题。 8. What food does Sally like? A. Chicken. B. Fish. C. Eggs. 9. What are the speakers going to do? A. Cook dinner. B. Go shopping. C. Order dishes. 听第8 段材料,回答第10 至12 题。 10. Where are the speakers? A. In a hospital. B. In the office. C. At home. 11. When is the report due?

高考英语全国卷1及答案

2015年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷1) 英语 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交回。 第I卷 第一部分听力 (共两节, 满分30分) 做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题; 每小题分, 满分分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt A. £. B. £. C. £. 答案是 C。 ( )1. What time is it now A. 9:10 B. 9:50 C. 10:00 ( )2. What does the woman think of the weather A. It’s nice. B. It’s warm. C. It’s cold. ( ) will the man do A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. ( )4. What is the woman’s opinion about the course A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. ( )5. What does the woman want the man to do A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio.第二节 (共15小题; 每小题分, 满分分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 ( )6. How long did Michael stay in China A. Five days. B. One week. C. Two weeks. ( )7. Where did Michael go last year A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料, 回答第8至9题。 ( )8. What food does Sally like dinner. B. Fish. C. Eggs.

2015年高考英语-全国卷I卷英语试题与答案-

2015年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷·课标I卷) 英语 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1. 答第I卷前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。 2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第一部分听力(共两节, 满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10称钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 1. What time is it now? A. 9:10. B. 9:50. C. 10:00. 2. What does the woman think of the weather? A. It’s nice. B. It’s warm. C. It’s cold. 3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. 4. What is the woman’s opinion about the course? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 5. What does the woman want the man do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C. Two weeks. 7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. What food does Sally like? A. Chicken. B. Fish. C. Eggs. 9. What are the speakers going to do?

2015年 全国卷1 英语试卷以及答案

2015年普通高等学校招生全国统一考试 (全国卷·课标I卷) 英语 注意事项: 1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。 2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。 3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。 4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What time is it now? A. 9:10. B. 9:50. C. 10:00. 2. What does the woman think of the weather? A. It’s nice. B. It’s warm. C. It’s cold. 3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. 4. What is the woman’s opinion about the course? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 5. What does the woman want the man do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选

2015年高考英语全国卷2-答案

2015普通高等学校招生全国统一考试(全国新课标卷2) 英语答案解析 第Ⅰ卷 第一部分听力 第一节 1.【答案】A 【解析】W: What time is your train leaving? M: It leaves at 10.I’ve got 50 minutes left. W: You’d better hurry, or you won’t be able to catch it. 2.【答案】C 【解析】M: Nice weather we’re having! Don’t you think? W: No, it is too cold. M: I think it is just right. W: I’d prefer a few degrees warmer. 3.【答案】A 【解析】M: Now, let’s stop talking and get going. I need to be in my office in 15minutes. Or I’ll be late for a meeting. W: OK. Bye! 4.【答案】B 【解析】M: This course is really difficult. W: I don’t think it’s all that bad. And we’ll benefit a lot from it. M: So you’re taking it, too. W: That’s true. 5.【答案】C 【解析】W: Could you turn that off? I can’t hear myself think! M: What? W: The radio. M: Oh, sorry.

2015年高考英语全国1卷试题及答案

2015年普通高等学校招生全国统一考试(全国I) 英语 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1. 答第I卷前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。 2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。 第一部分听力(共两节, 满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10称钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例: How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 1. What time is it now? A. 9:10. B. 9:50. C. 10:00. 2. What does the woman think of the weather? A. It’s nice. B. It’s warm. C. It’s cold. 3. What will the man do? A. Attend a meeting. B. Give a lecture. C. Leave his office. 4. What is the woman’s opinion about the course? A. Too hard. B. Worth taking. C. Very easy. 5. What does the woman want the man do? A. Speak louder. B. Apologize to her. C. Turn off the radio. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. How long did Michael stay in China? A. Five days. B. One week. C. Two weeks. 7. Where did Michael go last year? A. Russia. B. Norway. C. India. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. What food does Sally like? A. Chicken. B. Fish. C. Eggs. 9. What are the speakers going to do? A. Cook dinner. B. Go shopping. C. Order dishes. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. Where are the speakers? A. In a hospital. B. In the office. C. At home. 11. When is the report due?

相关文档
相关文档 最新文档