英美文学作品选读试题5

英美文学作品选读试题 5

I. Find the items in the right column which fit the left column the best and write your letters in the blank.( 20 points in all, 2 for each)

1.Chaucer A. Mary Ann Evans

2.Hamlet B. The father of English poetry

3.Coleridge C. Jane Austen

4.The Waste Land D. T. S. Eliot

5.Theodore Dreiser E. John Milton

6.Carl Jung F. Collective Unconscious

7.self-reliance G. An American Tragedy

8.Greorge Eliot H. blood and thunder thrille

9.Pride and Prejudice I. Ralph Waldo Emerson

10.Paradise Lost J Lake Poet

1. ________

2. ________

3. ________

4. ________

5. ________

6. ________

7. ________

8. ________

9. _______ 10.________

II. Complete each of the following statements with a proper word or a phrase.

(20 points in all, 2 for each)

1. In the field of literature, the Enlightenment Movement brought about a revival of interest in the old classical works. This tendency is known as____________________________.

2. Swift is one of the greatest masters of English prose. He is almost unsurpassed in the writing of simple, direct, precise prose. He defined a good style as “____________________________.”

3. Wordsworth is regarded as a “_____________________.”He can penetrate to the heart of things and give the reader the very life of nature.

4._____________________ is the most distinguishing feature of Charles Dickens’ works.

5. In his long dramatic career, Shaw wrote more than _____________________ plays.

6. James Joyce is regarded as the most prominent _____________________ novelist, concentrating on the revealing in his novels the psychic being of the characters.

7. Galsworthy is essentially a bourgeois liberal, a_____________________.

8. Structurally and thematically, Shaw followed the great tradition of ___________________.

9. Most of Faulkner’s works are about people from a small region in _____________________, Yoknapatawpha County.

10. In Our Times is the first book to present a Hemingway hero—_____________________.

III. Each of the statements below is followed by four alternative answers. Choose the one that would best complete the statement and write you answer in the blanks. (20 points in all, 2 for each)

1._______ is regarded as “worshipper of nature.”

A. Coleridge

B. Wordsworth

C. T. S. Eliot

D. Robert Browning

2. M arlowe’s play Dr. Faustus is based on _______ of a magician aspiring for knowledge and finally meeting his tragic end as a result of selling his soul to the devil.

A. the Scandinavian

B. the German

C. the ancient English

D. the French

3. Who defi ned a good style as “proper words in proper places?”

A. Jonathan Swift

B. Charles Dickens

C. Edmund Spencer

D. George Bernard Shaw

4. _______ is central to Blake’s concern in the Sogns of Innocence and Songs of Experience?

A. innocence and experience

B. the poor

C. society

D. childhood

5. As a novelist _______ wrote within a very narrow sphere, the provincial life of the late 18th-century England.

A. Jonathan Swift

B. Jane Austen

C. Thomas Hardy

D.

Henry Fielding

6. “Trust thyself,” Emerson wrote in his_______.

A. The American Scholar

B. The Sketch Book

C. Self-Reliance

D. Nature

7. Hawthorne’s view of man and human history originates, to a great extent ,in _______.

A. Puritanism

B. Transcendentalism

C. his childhood

D. his unhappy marriage

8.As _______ saw it, poetry could play a vital part in the process of creating a new nation.

A. Emerson

B. Hawthorne

C. Whitman

D. Emily Dickinson

9. _______ was the first American writer to conceive his career in international terms.

A. Emerson

B. Henry James

C. Mark Twain

D. Ernest Hemingway

10. According to Faulkner, The Sound and the Fury is a story of “______.”

A. lost generation

B. lost innocence

C. farmers

D. industrial labors

IV. For each of the questions listed below please give the name of the author and the title of the literary work. (20 points in all, 4 for each)

1. “Come live with me and be my love,

And we will all the pleasures prove

That valleys, groves, hills, and fields,

Woods, or steepy mountain yields,

And we will sit upon the rocks,

Seeing the shepherds feed their flocks,

By shallow rivers to whose falls,

Melodious birds sing madrigals.”

2. “The apparition of these faces in the crowd;

Petals on a wet, black bough.”

3. “He pulled back the blanket from the Indian’s head. His hand came away wet. He mounted on the edge of the lower bunk with the lamp in one hand and looked in. The Indian lay with his face toward the wall. His throat had been cut from ear to ear.”

4. “Then I saw in my dream, that when they were got out of the wilderness, they presently saw a town before them, and the name of that town is vanity; and at that town there is a fair kept, called vanity Fair,…”

5. “And because I am happy & dance & sing

They think they have done me no injury,

And are gone to praise God & his Priest & king,

Who make up a heaven of our misery.”

V. Give brief answers to the following questions.( 20 points in all, 5 for each)

1. Why has Fielding been regarded as “Father of the English novel?”

2. What’s the symbolic meaning of Browning’ s poem, “The Ring and the Book?”

3. What is literary naturalism?

4. Describe Yeats’ writing style

参考答案:

I. Find the items in the right column which fit the left column the best and write your letters in the blanks.( 20 points in all, 2 for each)

1. B

2. H

3. J

4. D

5. G

6. F

7. I

8. A

9. C 10. E

II. Complete each of the following statements with a proper word or a phrase. (20%)

1. neoclassicism

2. proper words in proper places

3. worshiper of nature

4. character portrayal

5. 50

6. stream-of-consciousness

7. reformist 8. realism 9. Northern Mississippi 10. Nick Adams

III. Each of the statements below is followed by four alternative answers. Choose the one that would best complete the statement and write you answer in the blanks.( 20 points in all, 2 for each)

1. B.

2. B.

3. A.

4. D

5. B

6. C.

7. A

8. C

9. B 10. B IV. For each of the questions listed below please give the name of the author and the title of the literary work. (20 points in all, 4 for each)

1. Christopher Marlowe, The Passionate Shepherd to his Love

2. Ezra Pond, In a Station of the Metro

3. Indian Camp, Hemingway

4. John Bunyan, The Pilgrim's Progress

5.William Blake, The Chimney Sweeper

V. Give brief answers to the following questions.( 20 points in all, 5 for each)

1. Why has Fielding been regarded as “Father of the English novel?”

Fielding has been regarded as “Father of the English novel” for his contribution to the establishment of the form of the modern novel. Of all the 18th century novelists, he was the first to set out both in theory and practice to write specifically a “comic epic in prose,” the first to give the modern novel its structure and style. He adopted a third

person narration.

2. What’s the symbolic meaning of Browning’ s poem, “The Ring and the Book?”The symbolic meaning can be explained by the goldsmith’s techniques of annoying gold in making rings. The “book” is the pure gold of objective facts, the hard truth. Yet pure gold is not workable in making rings unless it is alloyed with other materials.

A poet’s fancy and imagination are just the alloying ingredients. The brought the dead truth to life.

3. What is literary naturalism?

As a genre, naturalism regards man as merely an animal driven by greed and lust in a struggle for existence in which only the “fittest,” the most ruthless, survive. Man is like a mechanism reacting to chemic compulsions, and human tragedy comes as a result of the collision between man’s biological needs and society’s ruthless manipulation.

4. Describe Yeats’ writing style.

Yeats’ style is tough, complex and symbolical.

相关推荐
相关主题
热门推荐