常用介词练习题汇总含答案解析

常用介词练习题汇总含答案

1.his wife, his daughter also went to see him.

A.Beside

B.Besides

C.Except

D.Except for

2.He suddenly returned a rainy night.

A.on

B.at

C.in

D.during

3.The doctor will be free .

A.10 minutes later

B.after 10 minutes

C.in 10 minutes

D.10 minutes after

4.We offered him our congratulations his passing the college entrance exams.

A.at

B.on

C.for

D.of

5.The train leaves at 6:00 pm.So I have to be at the station 5:40 pm at the latest.

A.until

B.after

C.by

D.around

6.Let's walk over the sun on the other side of the street. A.in B.to C.under D.by

7.They have been in the library since .

A.a long time

B.it had been open

C.eight o'clock

D.two hours

8.What is wrong your TV set?

A.of

B.to

C.about

D.with

9.They went there on foot by bus

A.onstead of

B.instead of

C.instead

D.without

10.The weather changes the season.

A.by

B.with

C.for

D.from

11.his great joy ,he received a birthday present from his parents in England.

A.In

B.With

C.To

D.At

12. the morning of June 27, the team reached the top of the mountain.

A.From

B.At

C.In

D.On

13.You are right , Dick .I look nice green.

A.on

B.in

C.for

D.with

14.Our English teacher is always strict us our studies.

A.in; with

B.with; on

C.on; about

D.with; in

15.She was well dressed her birthday.

A.in

B.at

C.on

D.with

16.My uncle lives 105 Beijing Street.

A.on

B.at

C.to

D.of

17.That family are always quarreling themselves.

A.within

B.with

C.between

D.among

18.He set out the U.S.A last night.

A.for

B.down

C.about

D.in

19.The girl was wounded his left leg a stone.

A.in ,with

B.in, by

C.on, with

D.on, by

20.The Pacific Ocean is the east of Taiwan.

A.by

B.of

C.at

D.to

21.The boy jumped into the lake his eyes open.

A.through

B.with

C.at

D.by

22.Flowers have begun to appear the earth.

A.from under

B.below

C.above

D.over

23.She went to U.S.A way of Japan.

A.by

B.on

C.in

D.to

24. — Do you like working as a waiter?

— Yes ,but I get tired the whole day.

A.with standing

B.from standing

C.to have stood

D.of standing

25.You really gave me some excellent advice the best places to visit.

A.in

B.of

C.on

D.at

26.I saw a stranger a distance of ten yards.

A.at

B.in

C.by

D.to

27.She looks quite young her age.

A.at

B.of

C.by

D.for

28.I have nothing to do it.

A.about

B.of

C.with

D.from

29.He has every reason not accepting her offer.

A.for

B.at

C.in

D.from

30.Taking him the well-known movie star, they gave him a hearty welcome.

A.upon

B.to

C.into

D.for

31.The letters P.M.stand Prime Minister.

A.from

B.to

C.up

D.for

32.The money was divided the three robbers.

A.between

B.on

C.among

D.for

33.In this company we are paid the month.

A.on

B.at

C.by

D.for

34.They changed their blue shirts the white ones.

A.from D.for

B.with

C.into 35.Who collected money A.to

D.for the poor? C.on

B.with 36.Mr.Black taught at school for many years and became a lawyer in 1873 of forty-three.

C.at the age A.he was at the age B.the age

D.in age 37.This type of coin was used A.since D.in B.from more than 3,000 years ago. C.for 38.Luckily,the bullet narrowly missed the captain _______ an inch. A.by D.from 39.The conference has been held to discuss the effects of tourism ______the wildlife in the area. A.in D.with

40.Parents must _______their children's act. A.get along with B.rise up C.answer for

D.pay off 41.----What time did you finish your homework yesterday? B.on C.at B.at C.to

---- ______ seven o'clock_______the afternoon. A.On; in B.At; on C.At;in D.On; at 42.Karl Marx was born_______ May 5th,1818 in Germany. A.on B.in C.at D.for 43.The

letters "UK" stand______"The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. A.up B.on C.for D.by 44.In order to put out the fire, the firefighters had to get_______the burning building. A.next to B.close to C.away from D.out of 45.He is going to

send______ a lot of Christmas cards. A.for B.off C.up D.out 46.______the rain, they had to stop the basketball match. A.Because of B.in the hope of C.instead of D.In need of

47.Nobody was hurt in the car accident____me. A.except B.express C.behind D.besides

48.Do you know any other foreigh language____ English? A.except B.but C.beside

D.besides 49.He suddenly returned_________ a rainy night. A.on B.at C.in D.during

50.The doctor will be free_________. A.10 minutes later B.after 10 minutes C.in 10 minutes D.10 minutes after 51.We offered him our congratulations________his passing the college entrance exams. A.at B.of C.for D.on 52.----How long has this bookstore been in business? ---- _________1982. A.After B.In C.From D.Since 53.The train leaves at 6:00 p.m. So I have to be at the station_______5:40 p.m. at the latest. A.until B.after C.by D.around 54.----What are you doing? ----I'm looking ________ the children. They should be back for lunch now. A.after B.at C.for D.up 55._______ this book and tell me what you think of it.

A.Look through

B.Look on

C.Look into

D.Look up 56.________! There's a train coming. A.Look out B.Look around C.Look forward D.Look up 57. ----Will somebody go and get Dr. White? ---- He's already been_________. A.asked for B.sent for C.called for D.looked for 58.She____ his numbers in the phone book to make sure that she had got it right. A.looked up B.looked for C.picked out D.picked up 59.The conference has been held to discuss the effects of tourism the wildlife in the area . A.in B.on C.at D.with 60.They had a pleasant chat ___a cup of coffee. A. for B. with C. during D. over 答案:1.B 2.A 3.C 4.B 5.C 6.B 7.C 8.D 9.B 10.B 11.C 12.D 13.B 14.D 15.C 16.B 17.D 18.A 19.A 20.D 21.B 22.C 23.A 24.B 25.C 26.A 27.D 28.C 29.A 30.D 31.D 32.C 33.C 34.D 35.D 36.C 37.B 38.A 39.B 40.C 41.C 42.A 43.C 44.B 45.D 46.A 47.A 48.D 49.A 50.C 51.D 52.D 53. C 54.C 55.A 56.B 57.A 58.A 59.B 60.D

相关推荐
相关主题
热门推荐