2016曲靖市高考英语完形填空、阅理自练及答案6

阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项(A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。

2016曲靖市高考英语完形填空、阅理自练及答案6

BLUE is the most attractive eye colour according to new research.

Blue eyes like those belonging to sexy star Angelina Jolie are the most appealing colour according to a poll of 3,000 18 ~24 year olds by FreshLook One Day Colour.Angelina,her partner Brad Pitt and his ex-wife Jennifer Aniston all have blue eyes and have all been named in a top twenty of the world’s most desirable eyes.

The survey found that young folk with blue eyes are generally seen as being more sexy and kind. And when asked if they would change the colour of their eyes if they could,only one in ten blueeyed people wanted to—significantly less than people with other colour eyes.

One in three people who didn’t have blue eyes wanted a change.

One quarter of respondents have considered wearing coloured contact lenses to change their eye colour tempor arily and blue is most wanted colour.

Green was the second most popular colour for those wanting a new look,with respondents saying green-eyed people were usually mysterious and creative.

People with brown or hazel eyes were perceived to be more trustworthy than people with other eye colours.

People with grey eyes were generally thought to be more intelligent than other people,and they were also described as usually being shy.

Blue was the most common eye colour among respondents,with 41 percent of those who answered the survey having baby blue peepers and 39 percent having brown or hazel eyes.

The survey also found that 18 percent of people don’t know what colour eyes their partner has! 1.According to the new research,when considering changing their eye colour,the number of the people who will choose_________ranks the second.

A.Brown B.Green

C.Grey D.Hazel

解析:考查细节理解题。根据文章中Green was the second most popular color for those wanting a new look可知。

答案: B

2.According to the study result,if you were a manager and you wanted to find a most reliable

person,you’d better hire one who has________eyes.

A.Green B.Blue

C.Brown D.Grey

解析:考查细节理解题。根据文章中People with brown or hazel eyes were perceived to be more trustworthy than people with other eye colors.可知。

答案: C

3.According to the passage,which of the following is true?

A.All people don’t know what colour eyes their partner has!

B.About 30 percent peop le without blue eyes don’t want a change.

C.Blue eyes are considered as the best eyes in the world.

D.You’d better change your eye colour into blue.

解析:考查细节理解题。根据文章最后一句话可知在接受调查的人中有18%的人不知道父母的眼睛是什么颜色,因此A项并不是所有的人都知道父母眼睛的颜色正确。B意思刚好相反;C和D文章没有提到。

答案: A

4.Which of the following is the best title of the passage?

A.Different eye colours in the world.

B.A survey result on eye colours.

C.Who have the most charming eyes in the world?

D.Blue—the most attractive eye colour.

解析:考查主旨大意题。本文的中心段是第一段,下面好几段都是围绕着第一段的意思详细论述的。因此答案为D。

答案: D

5.The underlined word “peepers” in the passage could be replaced by________.

A.babies B.colours

C.eyes D.respondents

解析:考查猜测词义题。根据前句话可知蓝色眼睛最流行,因此本句话的意思为被调查的人中有41%的人说自己有婴儿般的蓝色眼睛。

答案:C。

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。

A is for always getting to work on time.

B is for being extremely busy.

C is for the conscientious(勤勤恳恳的)way you do your job.

You may be all these things at the office, and more. But when it comes to getting ahead, experts say, the ABCs of business should include a P, for politics, as in office politics.

Dale Carnegie suggested as much more than 50 years ago: Hard work alone doesn’t ensure career advancement. You have to be able to sell yourself and your ideas, both publicly and behind the scenes. Yet, despite the obvious rewards of engaging in office politics—a better job, a raise, praise —many people are still unable or unwilling—to “play the game”.

“People assume that office politics involves some manipulative(工于心计的)behavior,”says Deborah Comer, an assistant professor of management at Hofstra University.“But politics derives from the word ‘polite’. It can mean lobbying(游说)and forming associations. It can mean being kind and helpful, or even trying, to please your superior, and then expecting something in return.”In fact, today, experts define office politics as proper behaviors used to pursue one’s own

self-interest in the workplace. In many cases, this involves some forms of socializing within the office environment—not just in large companies, but in small workplaces as well.

“The first thing people are usually judged on is their ability to perform well on a consistent basis,”says Neil P.Lewis,a management psychologist.“But if two or three candidates are up for a promotion, each of whom has reasonably similar ability, a manager is going to promote the person he or she likes best. It’ s simple human nature.”

Yet, psychologists say, many employees and employers have trouble with the concept of politics in the office. Some people, they say, have an idealistic vision of work and what it takes to succeed. Still others associate politics with flattery, fearful that, if they speak up for themselves, they may appear to be flattering their boss for favors.

Experts suggest altering this negative picture by recognizing the need for some self-promotion.

49. “Office politics”(Line 2,Para.4)is used in the passage to refer to____.

A. the political views and beliefs of office workers

B. the interpersonal relationships within a company

C. the various qualities required for a successful career

D. the code of behavior for company staff

50. To get promoted, one must not only be competent but____.

A. avoid being too outstanding

B. get along well with his colleagues

C. honest and loyal to his company

D. give his boss a good impression

51. The author considers office politics to be ____.

A. unwelcome at the workplace

B. bad for interpersonal relationships

C. an important factor for personal advancement

D. indispensable to the development of company culture

52. It is the author’ s view that____.

A. self-promotion does not necessarily mean flattery

B. hard work contributes very little to one’ s promotion

C. many employees fail to recognize the need of flattery

D. speaking up for oneself is part of human nature

【参考答案】49-52 BDCA

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。

The producers of instant coffee found their product strongly resisted in the market places despite their product’s obvious advantages. Furthermore,the advertising expense for instant coffee was far greater than that for regular coffee. Efforts were made to find the cause of the users’ seemingly unreasonable resistance to the product. The reason given by most people was dislike for the taste. The producers doubt that there might be deeper reasons,however. This was supported by one of motivation research’s classic studies,one often cited in the trade. Mason Haire of the University of California constructed two shopping lists that were the same except for one item. There were six items common to both lists: hamburger,carrots,bread,baking powder,canned peaches,and potatoes,with the brands or amounts specified. The seventh item,in fifth place on both lists,read “lib. Maxwell House coffee”on one list and“Nescafe instant coffee”on the other. One list was given to each one in a group of fifty women,and the other list to those in another group of the same size. The women were asked to study their lists and then to describe,as far as they could,the

相关推荐
相关主题
热门推荐