英语试题及答案

I.

1. He would like to be ____ _ from time to time how Tom was getting along.

A.announced B.declared C.informed D. reminded

2. In order to ______ to life in the wild, he has to learn how to hunt.

A. effect

B. adopt

C. adapt

D. enter

3. If you have high blood pressure, you should ______ eating too much salt.

A. escape

B. suggest

C. avoid

D. relieve

4. In some countries skilled workers can still get high ______.

A. wages

B. income

C. salary

D. money

5. I have always thought very ______ of him.

A. highly

B. better

C. well

D. excellent

6. Every part of a new car should be carefully checked before ______.

A. assembly

B. combination

C. application

D. input

7 .Mary decided to give up her job for the _______of her children.

A. care

B. sake

C. reason

D. concern

8. Watching television has its __________as well as its advantages.

A. shortcomings

B. goods

C. benefits

D. disadvantages

9. We should take some_________ to stop the increase in crime.

A. standards

B. measures

C. designs

D. units

10. The tourist industry_______ greatly to the economy of that country.

A. supports

B. benefits

C. contributes

D. assists

11. Light ______ faster than sound.

A. travel

B. will travel

C. travels

D. are traveling

12. Do it now, ______ it will be too late.

A. before

B. till

C. for

D. or

13. Britain has the world’s ______ active merchant fleet.

A. third large

B. the third largest

C. largest third

D. third largest

14. Paper ______ about two thousand years ago.

A. was invented

B. invented

C. invents

D. is invented

15. They enjoyed ______ in the bright sunshine.

A. being outdoors

B. be outdoors

C. to be outdoors

D. are outdoors

II.

The book is the best research machine invented. Since mass printing began a few hundred years ago, it has given hundreds of millions of people __ 1__ they could not have found anywhere else.

But many readers don't know __2 __ a book is organized to help them. They see the different parts of a book. However, the reason for such an organization __3__ them.

The first thing to look at is the title and the author. Every __ 4__ a title doesn't tell you very much about what is inside, but usually it does. Sometimes a subtitle gives you __ 5__ information than the main title. If a book has a dust jacket, read the inside flaps. They usually __ 6__ you a

fairly good breakdown of what the book is about. Behind the title page in most __ 7__ is the copyright notice. It is possible to look at this, especially the last date of copyright. Suppose you are studying __ 8__ travel, a book with a 1916 copyright will not cover moon landings.

Check the author's background, if possible. Now and then, you can find it in a beginning part called a preface. Read carefully about the __ 9__. Do you think he or she is qualified to write on the book's subject? Does his or her __10__ make the author an expert in this field?

1. A. things B. research C. information D. machines

2. A. that B. how C. why D. whether

3. A. escapes B. puzzles C. falls D. misses

4. A. book or novel B. one can find C. one knows D. now and then

5. A. fewer B. much C. little D. more

6. A. provide B. give C. serve D. find

7. A. part B. places C. books D. libraries

8. A. space B. business C. world D. sea

9. A. author B. information C. book D. date

10. A. skill B. name C. family D. background

III.

Passage One

If there is any single factor that makes for success in living, it is the ability to profit by defeat. Every success I know has been achieved because the person was able to analyze defeat and actually profit by it in his next undertaking. Confuse defeat that makes you fail; it is your own refusal to see in defeat the guide and encouragement to success.

Defeats are nothing to be ashamed of. They are routine incidents in the life of every man who achieves success. But defeat is a dead loss unless you do face it without humiliation(羞耻),analyze it and learn why you failed. Defeat, in other words, can help to cure its own cause. Not only does defeat prepare us for success, but nothing can arouse within us such a compelling desire to succeed. If you let a baby grasp a rod and try to pull it away, he will cling more and more tightly until his whole weight is suspended. It is this same reaction which should give you new and greater strength every time you are defeated. If you use the power which defeat gives, you can accomplish with it far more than you are capable of.

1. In the author's opinion, you will fail if you ______.

A. are defeated once again

B. have no confidence in yourselves

C. refuse to have another try

D. don't see the guide and encouragement to success

2. According to the passage, the one who is able to analyze defeat is likely to______.

A. suffer a lot

B. profit from failure

C. tell defeat from failure

D. fail again

3. In the author's opinion,______ is valuable for one's success.

A. defeat

B. failure

C. confidence

D. strength

4. It can be safely concluded that the author ______.

A. can even differ between desire and power

B. knows at least several cases of success

C. tells readers how to prepare for failure

D. advises readers not to do everything with humiliation

5. It can be inferred from the passage that the author's attitude to defeat is______.

A. positive

B. negative

C. neutral

D. not mentioned

Passage Two

I will always remember my mother’s last few days in this world. On February 14th,2000,my class went on a field trip to the beach. I had so much fun. When we returned to school,my teacher told me to go to the headmaster’s office. When I got into the office,I saw a police officer. Suddenly I realized something was wrong. The police officer told me what had happened and we went to pick my sister up. After that,we went to the hospital and waited. Time went slowly. Finally,we got to see our mother. It was terrible.

On the next day,the headmaster came and told my two teachers what had happened. I was taking a rest that day. I knew it had something to do with my mother. I kept thinking that she either died or had gotten better. How I wished that she had gotten better. When my teacher took me outside,my sister ran up to me. She started crying,―She’s gone. Teresa,mommy’s gone. She’s dead.‖ I couldn’t believe it. We jumped into the car and drove straight to the hospital. Most of my family were there. The silence was terrible. I knew I had to say goodbye.

Today when I look back,I still miss my mother very much,but I know that I will live. My mother was a strong mother,who had the biggest heart. My mother was an angel walking on the earth. I will always remember her as living. When someone is asked who their hero(英雄)is,they usually say someone famous,like Michael Jordan or Britney Spears. When someone asks me who my hero is,I tell them,my mother. My mother lives every day. That is what makes her a true hero.

6. Where was the writer when she learned her mother was very ill?

A. On the beach.

B. At the hospital.

C. At school.

D. At home.

7. Who brought the writer the bad news that her mother was ill?

A. Her sister.

B. The headmaster.

C. Her teacher.

D. The police officer.

8. What did the headmaster tell the two teachers on the next day?

A. Her mother had been very ill.

B. Her mother had been dead.

C. Her mother had gotten better.

D. Her sister came to see her.

9. From the last paragraph of the passage we know that _______.

A. the writer is afraid of her mother

B. the writer is proud of her mother

C. the writer feels sad about her mother

D. the writer feels sorry for her mother

10. The writer must think her mother is a _______ woman.

A. famous

B. free

C. rich

D. great

Passage Three

Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories,destroying(摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged(破坏) that their owners had to leave them,and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed,several were badly hurt and taken to hospital,and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm.

A farmer,Mr. Tan,said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour. ―I was eating with my wife and children,‖he said, ―When we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him,safe but very frightened.‖Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children. ―There was no time to take anything,‖ she said, ―A few minutes later, the roof came down.‖

Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes and shelter.

11. How many homes altogether were damaged in the storm?

A. Fourteen

B. Twenty-one

C. Twenty-nine

D. Thirty-six

12. Where was Mr. Tan when the storm first began?

A. He was in bed.

B. He was inside the house.

C. He was outside the house.

D. He was on the roof.

13. Mrs. Woo and her family didn’t get hurt because _________.

A. her husband knew there would be a storm

B. they were all outside the house when the storm became worse

C. she felt the house was moving

D. the welfare department helped her

14. The underlined word ―shelter‖ in this passage means ______.

A. something to eat

B. something to wear

C. somewhere to study

D. somewhere to stay

15. Which of he following may be the best title for this passage?

A. A Terrible Storm

B. A Lucky Woman

C. Good Soldiers

D. Clever People

IV.

1.Many products manufactured in this town has labels with these black and white stripes. 2.The office workers are busy dealing with a lot of informations on industrial production of the country.

3.The store clerk spent two hours to check the prices on all the grocery items.

4.When I went into his room, he was reading a book report wrote by one of his students. 5.He doesn't know how to rise sheep, but he does know how to grow fruit.

V.

1. 冷得我一点也睡不着。

2.这些出口包装箱不够坚固,不能保护这些仪器。

3.除这笔定货外,请再报给我们50吨。

4.双方的会谈没有结果。

5.除了价格优惠之外,该产品并不值得购买。

I.

1. C

2. C

3. C

4. C

5. A

6. A

7. B

8. D

9. B 10.C

11. C 12. D 13. D 14. A 15. A

II.

1. C 2 B 3. B 4 .C 5 . D

6. B 7 C 8 A 9 A 10.

III.

1. D

2. B

3. A

4. C

5. A

6. C

7. D

8. B

9.B 10.D

11.D 12.B 13.C 14.D 15.A

IV.

1. has------改成have

2. informations-----改成information

3. to check----改成checking

4. worte-----改成written

5. rise-----改成raise

V.

1. At night it was so cold that I couldn’t sleep at all.

2 The export cases are not strong enough to protect the instrument.

3. In addition to this order, please offer us another 50 tons.

4. Talks between the two sides yielded no results.

5. Except for its favorable price, the product is not worth buying.

I.

1. He made a swift ______ from his illness.

A.relief B.religion C.recovery D.release 2.We wanted to have the meeting today, but it has been ______ until next Friday.A.transmitted B.postponed C.omitted D.canceled 3.The two dogs started to fight, so we tried to ______ them.

A.split B.separate C.tear D.push 4.They ______ the house for me at 4000 yuan.

A.estimated B.offered C.valued D.considered

5.We had only a week to make ______ for the wedding.

A.measures B.preparations C. decisions D. choices

6. The manager will ______ the new department store before it is open.

A. check

B. assure

C. approve

D. guard

7. He had waited so long that he became ______.

A. impatient

B. patient

C. quiet

D. reserved

8. Scientists have recently ______ suggestions for a complete reform in our eating habit.

A. taken out

B. put forward

C. set out

D. brought about

9. We were ______ whether our car could climb the hill.

A. doubtful

B. sure

C. certain

D. believable

10. The salesman made a large ______ from selling fashionable shoes.

A. income

B. advantage

C. benefit

D. profit

11. These black and white stripes can be ______ by an optical scanner, or computer.

A. written

B. read

C. found

D. seen

12. He thinks success in life ______ mainly on how we get along with other people.

A. depends

B. puts

C. places

D. trusts

13. Had China not been liberated, we ______ a hard life.

A. would still be leading

B. will still lead

C. had still been leading

D. would still lead

14. Hardly had he gone out ______ it rained.

A. then

B. than

C. as

D. when

15. ______ a person saves from his revenue, he adds to his capital.

A. Whatever

B. Whichever

C. However

D. Whenever

II.

The three biggest lies in America are: The check is in the mail; Of course, I’ll respect you in the morning; It was a computer ___ 1___.

Of these three little white lies, the worst of the lot by far is the third. It’s the only one that can _____ 2_____ be true. Today, if a bank statement cheats you out of $900 that way, you know what the clerk is sure to say. ―It was a computer error.‖Nonsense. The computer is reporting ____ 3_____ more than what the clerk typed into it.

The most irritating case of all is when the computerized cash register in the grocery store shows that an item costs more than it actually ____ 4_____. If the innocent buyer points out the mistake, the checker, bagger, and manager all come together and ___ 5_____ the familiar explanation : ―It was a computer error.‖

It wa sn’t, of course. That high-tech cash register is really nothing more than electric eye. The eye reads the Universal Product Code—that ribbon of black and white lines in a corner of the package—and then _____ 6______ the code against a price list stored in memory. If the price list is right, you’ll be charged _____ 7____.

Grocer stores update the price list each day—that is, somebody sits at a keyboard and types in the prices. If the price they type in is too high, there are only too explanations, carelessness or dishonesty. But _____ 8_____ ― a computer error ― is supposed to excuse everything.

One reason we let people hide behind a computer is the common misperception that huge, modern computers are ―electric brains‖ with ―artificial intelligence‖. At some point there might be a machine with intelligence, but __ 9_____exists today. The smartest computer on Earth right now

is no more ―intelligent‖ than your screwdriver. At this point in the development of computers, the only thing any machines can do is ____10_____ a human has instructed it to do.

1. A. error B. mistake C. crime D. fault

2. A. once B. never C. ever D. no

3. A. something B. none C. nothing D. anything

4. A. costs B. has done C. has cost D. does

5. A. offer B. request C. supply D. venture

6. A. examines B. reads C. scans D. checks

7. A. exactly B. precisely C. truly D. accurately

8. A. somehow B. such as C. in fact D. for example

9.A. one B. some C. none D. some

10.A. how B. what C. that D. whatever

III.

Passage One

In the earliest stages of man's development he had no more need of money than animals have. He was content with very simple forms of shelter, made his own rough tools and weapons and could provide food and clothing for himself and his family from natural materials around him. As he became more civilized, however, he began to want better shelter, more efficient tools and weapons, and more comfortable and more lasting clothing than could be provided by his own neighborhood or by the work of his own unskilled hands. For these things he had to turn to the skilled people such as smiths, leather workers or carpenters who were springing up everywhere. It was then that the question of payment arose.

At first he got what he wanted by a simple process of exchange. The smith who had not the time to look after land or cattle was glad to take meat or grain from the farmer in exchange for an axe or a plough. But as more and more goods which had no fixed exchange value came on the market, exchange became too complicated to be satisfactory. Another problem arose when those who made things wanted to get stocks of wood or leather, or iron, but had nothing to offer in exchange until their finished goods were ready.

Thus the difficulties of exchange led by degrees to the invention of money. In some countries, easily handled things like seeds or shells were given a certain value and the farmer, instead of paying the smith for a new axe by giving him some meat or grain, gave him so many shells. If the smith had any shells left when he had bought his food, he could get stocks of the raw materials of his trade. In some countries quite large things such as cows or camels or even big flat stones were used for trade. Later, pieces of metal, bearing values according to the rarity of the metal and the size of the pieces, or coins were used. Money as we know had arrived.

1. In very early times ________.

A. children did not need money

B. men needed animals more than they needed money

C. men did not need money at all

D. men needed money more than animals did

2. As men became more civilized they ________.

A. all learnt to make what they wanted themselves

B. had to travel a lot to look for what they wanted

C. got things from other people who knew how to make them better

D. found everything more expensive

3. When they began the system of exchange ________.

A. the smith took some meat to the farmer

B. the farmer gave an axe to the smith

C. the smith gave an axe or a plough to the farmer

D. the farmer took some grain from the smith

4. Before people used metal coins they used________.

A. shells or seeds because they could be easily handled

B. camels even though they were large

C. flat stones even though they were large

D. all of the above

5. Money was not used until ________.

A. an urgent need for it was felt

B. a simple process of exchange came to be practiced

C. nothing could be offered in exchange

D. the exchange of one thing for another became too complicated

Passage Two

Alfred Nobel, the great Swedish inventor and industrialist, was born in Stockholm on October 21,1833,but moved to Russia with his parents in 1842,where his father,Immanuel,made a strong position for himself in the engineering industry. Immanuel Nobel invented landmine and made a lot of money from the government during the Crimean War,but went bankrupt soon after. Then,the family returned to Sweden in 1859,where Alfred began his own study of explosives in his father’s lab. He had never been to school or university but had taught himself, and by the time he was twenty,he became a skillful chemist and excellent linguist,speaking Swedish,Russian,German,French and English. He built up over 80 companies in 20 different countries. He was always searching for a meaning to life. He spent much time and money working on how to end the wars,and the peace between nations, until his death in Italy in 1896. His famous last will, in which he left money to provide prizes for outstanding work in physics,chemistry,physiology,medicine,literature and peace,is a memorial to his interests and ideas. And so,the man is remembered and respected long after his death.

6. Where was Alfred Nobel born?He was born in ________.

A. Sweden

B. Stockholm

C. Russia

D. Moscow

7. What did Immanuel Nobel invented during the Crimean War?

A. The engineering industry.

B. A strong position.

C. Landmine.

D. Study of explosives.

8. Why did Alfred Nobel return to Sweden? Because his father ________.

A. went bankrupt

B. was put in prison

C. was ill

D. died

9. How many companies did Alfred Nobel build up?He built up ________ companies in different countries.

A. 20

B. 40

C. 60

D. 80

10. What was Alfred Nobel always searing for? ________.

A. More time and more money

B. A meaning to life

C. How to end the war

D. The peace between nations

Passage Three

An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.

When she heard her daddy say to her tearful mother,“Only a miracle can save him now,‖ the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.

She hurried to a drugstore(药店)with the money in her hand. ―And what do you want?‖asked the salesman. ―It’s for my little brother,‖ the girl answered. ―He’s really, really sick and I want to buy a miracle.‖―Pardon?‖ said the salesman.

―My brother Andrew has something bad growing in-side his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost?‖―We don’t sell a miracle here, child. I’m sorry,‖the salesman said with a smile.

“Listen, if it isn’t enough. I can try and get some more. Just tell me how much it costs.‖ A well-dressed man heard it and asked, ―What kind of a miracle does your brother need?‖“I don’t know,‖ she answered with her eyes full of tears. ―He’s really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can’t pay for it,so I have brought all my money.‖“How much do you have?‖ asked the man. ―$ 1.11, but I can try and get some more,‖ she answered. ―Well,what luck,‖ smiled the man. ―$ 1.11, the price of a miracle for little brothers.‖

He took up the girl’s hand and said,―Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let’s see if I have the kind of miracle you need.‖

That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong,a famous doctor. The operation was successful and it wasn’t long before Andrew was home again.

How much did the miracle cost?

11. What was the trouble in the little girl‘s family?

A. Her brother was seriously ill.

B. They had no money.

C. Nothing could save her brother.

D. Both A and B.

12. In the eye of the little girl,a miracle might be _______.

A. something interesting

B. something beautiful

C. some wonderful medicine

D. some good food

13. The little girl said again and again “……I can try and get some more.”That shows _______.

A. she had still kept some money

B. she hoped not to be refused

C. There was no need to worry about money

D. she thought money was easy to get

14. What made the miracle happen?

A. The girl’s love for her brother.

B. The girl’s money.

C. The medicine from the drugstore.

D. Nobody can tell.

15. From the passage we can infer(推断)that _______.

A. The doctor didn’t ask for any pay

B. A miracle is sure to happen if you keep on

C. The little girl is lovely but not so clever

D. Andrew was in fact not so sick as they had thought

IV.

1. He used to be interesting in literature.

2. Papermaking began in China and from where it spread to North Africa and Europe.

3. Most of the things imported to our country are necessary for their development.

4. When there’s air and water, there is life.

5. China’s very large population is composed with many, many nationalities.

V.

1.要是没有从无形贸易中挣得的钱,英国将几乎年年出现赤字。

2.政府机关工作人员正如教师一样都是现代社会的一部分。

3.当我们同别人初次见面时,我们应该尽量显得友好、自信。

4.中国正在变得越来越强大。

5.你有权住在你喜欢的地方

I.

1. C

2. B

3. B

4. C

5. B

6. A

7. A

8. B

9. A 10.D

11. B 12. A 13. A 14. D 15. A

II.

1. A

2. B

3. C

4. D

5. A

6. D

7. D

8. A

9. C 10.B

III.

1. C

2. C

3. C

4. D

5. D

6. B

7. C

8. A

9. D 10. B

11. D 12. C 13. B 14. A 15. A

IV.

1. interesting------改成interested

2.where-----改成there

3. to ----改成from

4. when-----改成where

5. with-----改成of

V.

1. Without the money earned from invisible trade, Britain would be in the red almost every year. 2.Workers in government offices are as much a part of a modern society as teachers are. 3.When we meet people for the first time, we should try our best to appear friendly and self –confident.

4.China is getting stronger and stronger.

5.You have the right to live where you want.

相关推荐
相关主题
热门推荐