考研英语词汇练习题及答案(一)

考研英语词汇练习题及答案(一)

1. This rock has to be _______ in order to build a road.

A. blasted

B.explored

C.hired

D.maintained

2. He did not go to the party last night, which _______ her feelings deeply.

A. wounded

B.injured

C.hurt

D.injury

3.When they returned to the river, they found that the boat had _______ away.

A.framed

B.frosted

C.frowned

D.floated

4.If you need further information, please _______ our office.

A.constant

B.construct

C.contact

D.contain

5.During the war, many soldiers were killed not by _______, but by disease.

A.bulledts

B.devil

C.bible

D.depth

6.We watched the ship until it became only a _______ in the distance.

A. point

B.jar

C.stove

D.dot

7.The English proverb ‘_______ the rod and spoil the child’ means that if you deep from punishing the child, you will spoil its character.

A. rule

B.rug

C.clap

D.spare

8.The _______ was only sentenced to pay a fine of $10,000.

A. worm

B.trial

C.tube

D.criminal

9.Higher education in China is free but the _______ for entrance is strong.

A. comparison

B.consequence

http://m.wendangku.net/doc/6e9da72b0066f5335a81214c.htmlpetition

D.crawl

10.The light is too _______ for me to read. I can not stand any more.

A. rid

B.ripe

C.soup

D.dim

11.The water _______ from the tap and damaged all the books in my study.

A. sprayed

B.puzzled

C.inclined

D.exported

12.In the United States, Congress makes the laws and the President _______ them.

A. orders

B.conquers

C.executes

D.hedges

13.She is too _______ to answer questions in the class.

A. eagle

B.cough

C.eager

D.couch

14.We enjoy seeing the glorious _______ of the rising sun.

A. beams

B.beans

C.beef

D.beer

15.In the _______ English reading course, the students have to read a lot.

A. extensive

B.mechanical

C.mercury

D.opera

16.He gave up his study in college in _______.

A. bundle

B.butcher

C.ash

D.despair

17.Several people _______ the car accident.

A. witnessed

B.proved

C.swallowed

D.drugged

18.They will _______ the project with the necessary funds.

A. refer

B.relate

C.furnace

D.furnish

19.I took it for _______ that you wouldn’t come here again.

A. grand

B.tame

C.granted

D.thumb

20.He was sent to London on a special _______.

A. missing

B.missile

C.mission

D.mistress

21.This light shelf is strong enough to _______ all the books here.

A. wipe

B.wax

C.survey

D.sustain

22.The _______ Court is the highest court in the United States.

A. Vital

B.Thunder

C.Reverse

D.Supreme

23.Our university has an international student exchange _______ with the University of Wyoming in the United States.

A. procession

B.provision

C.profession

D.program

24.He ________ of me the best way to go.

A. investigated

B.inquired

C.frightened

D.resorted

25.Mr. White tried to _______ this job through the influence of his father.

A. harness

B.fetch

C.curse

D.obtain

26.The police dog finally found the _______ of the prisoners of war.

A. steep

B.resolution

C.porter

D.trail

27.As the only _______ in the small village, he not only fixed the furniture but also made furniture for the villagers.

A. symbol

B.source

C.pan

D.carpenter

28.A big crowd gathered around the bus, almost _______ the traffic.

A. affecting

B.blocking

C.creating

D.mating

29.As far as I see, this book has its own _______.

A. merit

B.signal

C.visible

D.swift

30.This tree is too _______ to be planted in this area.

A. tremendous

B.vigorous

C.shy

D.tender

31.This product is _______ to change without notice.

A. despite

B.evil

C.subject

D.crust

32.I don’t know how he can _______ himself for such conduct.

A. justify

B.locate

C.rear

D.swear

33.The stolen watch has been _______ to its owner.

A. retired

B.pitched

C.restored

D.cured

34.It is _______ cold this winter in Xi’an.

A. considerably

B.tight

C.naval

D.moreover

35.It has been my _______ to meet with this accident.

A. journal

B.reduction

C.affect

D.fate

36.Her smile _______ her secret even though she didn’t admit the fact.

A. reviewed

B.reversed

C.responded

D.revealed

37.He ________ that he could finish the job without any help.

A. designed

B.headed

C.claimed

D.preserved

38.Professor Li _______ his success to his mother.

A. owns

B.ruins

C.owes

D.roars

39.The election _______ for the State governor has begun this year.

A. campaign

B.bolt

C.hell

D.immense

40.Anyone without _______ illness can do this simple job.

A. mild

B.mind

C.mental

D.mend

41.Glass may _______ at high temperature.

A. profit

B.pronounce

C.sting

D.melt

42.Silver _______ electricity far better than other materials.

A. equips

B.strikes

C.cracks

D.conducts

43.Everyone is encouraged to _______ food or clothing for those who suffered a great deal in the flood.

A. attribute

B.distribute

C.contribute

D.drift

44.White teeth are a sharp _______ to black skin.

A. content

B.contract

C.contrast

D.contain

45.Tom is _______ about photography. He spends nearly all his money on it.

A. justice

B.innocent

C.fierce

D.crazy

46.We need help from the other countries. But we do not _______ on others for support.

A. engage

B.lean

C.strip

D.multiply

47.We will _______ the plan because of the cost.

A. council

B.journal

C.damp

D.oppose

48.Our train is _______ at Shanghai at seven o’clock this evening.

A. due

B.crystal

C.cushion

D.cooperation

49.Her voice was _______ in the noise.

A. filled

B.entertained

C.enormous

D.drowned

50.He is very _______ in his family and never does anything against his wife.

A. hence

B.possess

C.outer

D.humble

答案:

1.A

2.C

3.D

4.C

5.A

6.D

7.D

8.D

9.C 10.D 11.A 12.C 13.C 14.A 15.A 16.D 17.A 18.D 19.C 20.C 21.D 22.D 23.D 24.B 25.D 26.D 27.D 28.B 29.A 30.D 31.C 32.A 33.C 34.A 35.D 36.D 37.C 38.C 39.A 40.C 41.D 42.D 43.C 44.C 45.D 46.B 47.D 48.A 49.D 50.D

考研英语词汇练习题及答案(二)

1.Ten years later, that man was _______ from prison.

A.shut

B. released

C. penetrated

D. elected

2.I _______ you’ve decided agai nst taking my advice.

A.express

B. declare

C. assume

D. exclude

3.I wrote to my aunt last night. I couldn’t _______ it any longer.

A.delay

B. reply

C. rely

D. opposite

4.I imagine I’ll _______ some friends instead of going to the movies.

A.envy

B. interest

C. entertain

D. courage

5.A________ thing happened to me last night.

A. sake

B. peculiar

C. baggage

D. average

6.It was a terrible _______ and I won’t forget it.

A. shock

B.vessel

C.royal

D.evidence

7.Mary is always _______ when she do esn’t get any mail.

A.affected

B.dissed

C.plain

D.disturbed

8.Each member has a chance to _______ his argument in the conference.

A.present

B.recall

C.stock

D.council

9.I wish you would give me a more detailed _______ of you trip.

A.account

B.advance

C.accuse

D.count

10.What time is the mail _______ on Saturday?

A.objected

B.outlet

C.delivered

D.starved

11.What’s the price of that _______ of potatoes?

A.beg

B.pig

C.pint

D.sack

12.You don’t have to pay any _______ on personal belongings.

A.price

B.duty

C.expense

D.elevator

13.Mary is too weak to _______ the piano across the room.

A.apply

B.appeal

C.attract

D.drag

14.I was crossing the street and was almost _______ by car.

A.attacked

B.dicked

C.hit

D.held

15.Do you have anything to _______ for customs?

A.show

B.declare

C.exam

D.check

16.He worked hard this week, but _______ very little.

A.presented

B.obeyed

http://m.wendangku.net/doc/6e9da72b0066f5335a81214c.htmlposed

D.accomplished

17.Will you accept my _______?

A.sympathy

B.synthetic

C.satellite

D.saddle

18.In general, my reaction is that we should _______ carefully.

A.proceed

B.pace

C.pale

D.pan

19.Along the northern coast there are many deep _______.

A.divers

B.harbors

C.bats

D.bars

20.Nobody knows who will be the _______ of this city.

A.mayor

B.inhabitant

C.dash

D.bow

21.Food _______ is a big industry in this area.

A.projecting

B.promising

C.processing

D.president

22.We never _______ that John would become a doctor.

A.respected

B.wondered

C.suspected

D.estimated

23.Don’t be too _______ on your children. They are still too young.

A.shine

B.internal

C.copper

D.severe

24.Greater efforts are needed before we can _______ our goal.

A.dozen

B.attain

C.avenue

D.reward

25.Eggs are _______ according to size.

A.passed

B.judged

C.graded

D.chained

26.He worked in our university as a football _______ for nearly five years.

A.clerk

B.grain

C.coach

D.couch

27.The _______ in the river has to be rebuilt.

A.court

B.cousin

C.dam

D.damp

28.He designed an experiment in order to _______ his theory.

A.demonstrate

B.proof

C.defense

D.grasp

29.Heavy taxed are _______ on wines imported from the other countries.

A. imposed

B.trgistered

C.splashed

D.thundered

30.I would like to visit you and _______ our friendship but in fact I can not come.

A.rent

B.renew

C.mouse

D.spot

31.This factory is planning to build a new _______ line this year.

A.resemble

B.assembly

C.productive

D.assess

32.Meat _______ much more easily than vegetables.

A. loses

B.numerous

C.weaves

D.decays

33.Dr. Smith is _______ in his research and does not know anything about politics.

A.shut

B.typed

C.defeated

D.absorbed

34. He said he would _______ me to Mr. Li but he didn’t .

http://m.wendangku.net/doc/6e9da72b0066f5335a81214c.htmlment

B.suggest

http://m.wendangku.net/doc/6e9da72b0066f5335a81214c.htmlmand

D.recommend

35.A magnificent monument has been _______ in Tian An Men Square in honor of the people’s heroes.

A.envied

B.erected

C.created

D.curved

36.In this kind of hotel, there are no _______ rooms.

A. luxury

B.marvelous

C.occasional

D.sulphur

37.Nothing can _______ me to leave my own country.

A.verse

B.hay

C.tempt

D.attempt

38.Nobody in the class can _______ him of his mistake.

A.believe

B.admit

C.thirst

D.convince

39.This tree is _______ for its beautiful flowers.

A.hooked

B.stemmed

C.cultivated

D.parceled

40.He _______ his success to the good education he has received.

A.distributes

B.contributes

C.attributes

D.owns

41.Professor Smith seldom _______ the class on time.

A.dismisses

B.nervous

C.misleads

D.regrets

42.Mr. Wang _______ his wife and children when he went to the United States.

A.prescribed

B.delayed

C.decreased

D.deserted

43.He _______ a lot of time in trying to develop the education system in this area.

A. involved

B.investigated

C.invested

D.interfered

44.They spent many years _______ for oil in this small island.

A.exploring

B.exploding

C.exposing

D.exploiting

45.We can’t _______ the fact that we are still a developing country.

A. ignore

B.neglect

C.imagine

D.impress

46.Can you _______ the man who robbed you of your watch?

A. illustrate

B.exhibit

C.damage

D.identify

47.Many children in developing countries can not go to school,because of

_______

A.property

B.sword

C.trace

D.poverty

48.What is your _______ to his coming?

A.altitude

B.attitude

C.attribute

D.aspect

49.He _______ into the water and rescued the little girl.

A. inserted

B.sloped

C.heaped

D.dived

50.You may _______ of the extra books in our department library.

A.deposit

B.enclose

C.fade

D.dispose

答案:

1.B

2.C

3.A

4.C

5.B

6.A

7.D

8.A

9.A 10.C 11.D 12.B 13.D 14.C 15.B 16.D 17.A 18.A 19.B 20.A 21.C 22.C 23.D 24.B 25.C 26.C 27.C 28.A 29.A30.B 31.B 32.D 33.D 34.D 35.B 36.A 37.C 38.D 39.C 40.C 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.D 47.D 48.B 49.D 50.D

http://m.wendangku.net/doc/6e9da72b0066f5335a81214c.html/t_0_16921_0_387224.html 这是新东方的的网站,你看看能有什么帮助不

相关推荐
相关主题
热门推荐