2018年杭州上城区二模英语试题卷有答案

2018年杭州市初中毕业升学模拟考试

英语

考生须知:

1. 本试卷满分120分,考试时间100分钟。

2. 答题前,在答题纸上写姓名和准考证号,并在试卷首页的规定位置写上姓名和座

位号。

3. 必须在答题纸的对应答题位置答题,写在其他地方无效。1至50小题在答题纸

上涂黑作答,答题纸答题方式详见答题纸上的说明。

4. 做听力题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有一分钟的时间将

试卷上的答案转涂到答题纸上。

5. 考试结束后,试卷和答题纸一并上交。

第I卷

第一部分听力 (共两节,满分30分)

第一节(共5小题,每小题2分,满分10分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1.What does Sam like collecting now?

A. Pens.

B. Snowballs.

C. Stamps.

2.What is Tony going to do for his mother?

A. Do housework.

B. Do homework.

C. Buy some flowers.

3.How will Jack go swimming?

A. By car.

B. By bike.

C. By bus.

4.Which festival are the speakers talking about?

A. Spring Festival

B. Mid-autumn Festival

C. Dragon Boat Festival.

5.How many times has David been to Beijing?

A. Once.

B. Twice.

C. Never.

第二节(共10小题,每小题2分,满分20分)

听下面3段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你有时间阅读各小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。

6.Who left the guitar on the dining table?

A. Grace.

B. Tina.

C. Steven.

7. What’s wrong with Grace?

A. She is ill.

B. She gets lost.

C. She fails tests.

8. When will Steven go and get the guitar?

A. In the morning.

B. At lunchtime.

C. In the evening.

听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。

9.Which book does the shop assistant show the boy?

A. Hamlet

B. Macbeth

C. Romeo and Juliet

10.Why does Bill want to buy a book written by Shakespeare?

A.Because he likes writing papers.

B.Because he has to finish her homework.

C.Because he likes William Shakespeare.

11.What kind of book is does Bill interested in?

A.Books on history

B. Books on geography

C. Books on math.

听下面一段独白,回答第12至第15四个小题。

12.Where did the speaker go that day?

A.To a restaurant.

B. To a garage.

C. To a village.

13.What time should they meet for the party?

A.At 5:55 p.m.

B. At 6:00 p.m.

C. At 6:05 p.m.

14.What happened to the speaker on the way to the party?

A.The wallet was lost.

B. The car went wrong.

C. The gift was missing.

15.How did the speaker feel at the end of the party?

A.Funny.

B. Lonely.

C. Bad.

第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

A

) are threatened with extinction(灭绝) and may extinct in recent ten years and that is not the norm.

ticks, mosquitoes and other

disease carriers.

t use pesticides.

t buy wild-caught amphibians as pets.

16. Frogs are dying rapidly because _____________.

A.frogs are not wanted as pet

B.frogs are a part of the food web

C.the habitats of frogs are polluted

D.frogs eat mosquitoes which spread diseases

17. In order to save frogs, we can ____________.

A.give away some money

B.buy wild frogs as pets

C.catch frogs and eat them

D.drive quickly on wet nights

18. Which one of the following statements is TRUE?

A.200 kinds of amphibians may not survive in the 21st century.

B.We can catch the frogs at FROGSMANIA PARK.

C.The activity that is held on SA VE THE FROGS DAY will last 8 hours.

D.Mr. Smith will spend $13 on the activity with his son and daughter.

B

You can't remember who sings a certain song from the 90s. You Google it. You're arguing with a friend about who played Mickey in The Goonies. You solve the problem by Googling it. You don't know the way to that new restaurant. You Google Maps it.

We hold t he answers to about all of life’s questions in our hands today. But that means our brains are feeling free to take some rest. According to the Daily Mail, our growing reliance on(依赖) the Internet for fact checking is making our memories worse.

Scientists at Harvard University found people now regard Google and other search engines as an outside part of their own brains, rather than a tool. Writing in the Journal Scientific American, Harvard psychologists(心理学家) Daniel Wegner and Adrian Ward warn that people who believe their memorable facts that are saved online are much worse at remembering them.

“The Internet is also unlike a human memory partner, it knows more and can produce the information more quickly, you can find almost all information today easily through a quick Internet search. It may be that the Internet is taking the place of people’s memory.”

In a series of tests, researchers found it was easy for people to remember information well if they believed it would be deleted.

Those who thought it was stored on a computer were more forgetful, even if they were asked to keep the information in mind.

19. When people want to check a fact, probably they will .

A. look up in a book

B. use the Internet

C. ask friends

D. go to teachers for help

20. According to the passage, if we depend on the Internet for fact

checking, .

A. our brains will become smaller

B. our brains will become bigger

C. our memories will become worse

D. our memories will become better

21. People are easy to remember things well if they know .

A. they will lose the information

B. they will lose the computer

C. the information is good for them

D. the information is important

22. The writer wants to tell us .

A. Google is a good tool for checking facts

B. Google is bad for our memory

C. not to use Google

D. not to depend on the Internet too much

C

Car-hailing company DiDi signed an agreement with TAL Education Group to provide free online courses for the

2018年杭州上城区二模英语试题卷有答案

children of taxi drivers. The courses, worth

30 million yuan, cover all subjects from

primary to high school. Children can study

courses at home, saving parents’time to

spend or pick up children from off-line

after-school classes.

According to Zhu Jingshi, vice president of DiDi, all 153 million registered (注册)taxi drivers of DiDi can ask for the courses on the company’s mobile app. The car-hailing company will evaluate(评价)the drivers and provide courses on the basis of the time they became registered drivers with the company, the number of passengers served and evaluation from passengers.

The health and education of children are still priorities for Chinese parents, including taxi drivers. This means that they think nothing is more important for their kids than being healthy and getting a good education. A survey done by DiDi and TAL showed that although the average monthly income(平均月收入)of taxi drivers is only 6000 yuan, many would like to pay 40 percent of their income for their children’s education.

The survey found that most taxi drivers were born in the 1970s and 1980s and worked seven days a week. More than 70 percent of them have children under 18 but very few have time to be with family and children. Only 8 percent of them said they had guided their children in doing homework. Because of these,

60 percent of drivers hope their children could receive the guidance from professional services.

23. The online cour ses would help taxi drivers __________ for their children’s

education.

A. find good schools

B. get better teachers

C. save time and money

D. pay more money

24. The underlined word “ priorities” probably means __________.

A. 担忧

B. 优先

C. 收入

D. 花费

25. According to a survey, many taxi drivers would spend about ___________

yuan on their children’s education a month.

A. 2400

B. 3000

C. 4200

D. 6000

26. The best title of this passage is __________.

A. A New APP Called DiDi

B. Free Online Courses For Taxi D rivers’ Children

C. The Taxi Drivers Working Day And Night

D. Taxi D rivers’ Children Having Poor Grades

D

Quiet classes, quite a few exams and long hours at school ... This might sound like the daily life of many Chinese high school students. But a group of 50 Grade 9 students from Bohunt School in Hampshire, UK, decided to try out Chinese schools for four weeks. This idea has been made into a BBC documentary called Are Our Kids Tough Enough? Chinese School.

Five Chinese teachers came to a UK school to teach the British students in Chinese way, they came from some excellent schools in big cities including Nanjing and Xi'an. One month later, students in Chinese classes would have the same tests as other British students in math, science and Mandarin to see who would test better.

The Chinese teachers came in with full confidence, but they quickly found discipline(纪律) was their biggest challenge. “When I walked into the classroom, some students were chatting, some students were eating, somebody was even putting make-up on her face. I had to control myself, or I would have gone crazy,” said one of the teachers, Li Aiyun.

The British students also complained. Many of them found the classes boring. “In class, we just repeat, repeat, repeat and copy a lot of notes from the board,” one st udent said.

The students finally took the tests, and the results came out on August 18th. The Chinese class did better, Chinese teachers were happy, but they thought it was because those students are more hard-working. They also realized their teaching way was “a bit too rigid(死板的)”, “It’s very hard to say which education system(体系) is better. But I

think we can learn from each other,” said Li.

The British teachers also believe the results are very important. Neil Strowger, the headmaster of Bohunt said: “W e probably do need a longer day at school, but do we really want children to work 15 to 16 hours a day?”

27. Are Our Kids Tough Enough? Chinese School is made by BBC.

A. a documentary

B. a movie

C. news

D. a talk show

28. In Britain, high school students may at school.

A. study for 15 hours a day

B. have a lot of free talks in class

C. have quite a few exams

D. have many notes to take

29. According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Four Chinese teachers taught the British students in Chinese way.

B. The Chinese teachers found it easy to control the British students in class.

C. The British students thought the Chinese teaching way was interesting.

D. The British students in their own classes tested worse than those in Chinese classes.

30. From this program, we know that .

A. Chinese education system is much better than Britain’s

B. British teachers don’t like Chinese education system

C. We should learn from each other to improve our education system

D. British students should come to study in Chinese schools

第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)

下面文章中有五处(第31—35题)需要添加首句。请从以下选项(A、B、

C、D、E和F)中选出符合各段意思的首句。选项中有一项是多余选项。What’s the secret of success? Here are some tips to help you be a successful man.

31.________________Your best chance of success is by doing what you really

want to do. Ask yourself, “If money was not so important, what kind of work

would I like to do for free? Then just do what you like to do.

32_________________Think about what you are going to do. You have to start somewhere and it may be quite a real beginning. Whether you are beginning in business or you’re dreaming to be a star, you have to start at the bottom.

33._________________Great ambition (目标)is necessary. An English student

called Richard Branson opened a student magazine when he was only 16 years

old. But he didn’t stop there. He also opened a record business with many stops,

and now his company has planes, trains and cars.

34.__________________The only people who succeed without hard work are lottery(彩票) winners. You need a “can do” attitude and you must work step by step, which will help you get what you really want. You are on the right way to win the success.

35.___________________If you always say someone is successful, it doesn’t mean anything to you. Learn from those who have already succeeded in

2018年杭州上城区二模英语试题卷有答案

第三部分英语知识运用 (共两节, 满分25分)

第一节: 完形填空(共15小题,每小题1分, 满分15分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。

Sydni Dion Bennett didn’t want to be anyone else when she was a little girl. She lives by the words “Be yourself. ____36____ else is already taken.”

The 16-year-old is the ____37____ African-American to win Miss Illinois Teen USA in the contest’s 34-year history.

____38____ the contest, she didn’t know that a black girl had never won. “ I ____39____ the fact the night before the final show, actually. It made me want to fight ____40____ and to win for all the black girls around, not just for ____41____,” Bennett said, “ I didn’t feel less about my ability to win because no black girl had done it. It put a ____42____ in me rather than a doubt.”Bennett wants other African-American girls to know they ____43____ do great things just like her. ____44____, her life experiences prepared her for the big day all along. As a ____45____ at a dance club, she has the confidence of a talented wise woman.

During the contest, Bennett ____46____ to the judges(评委)and audience

about her work teaching kids. That was ____47____ for her, because it’s her everyday life.

“I think a lot of girls go to the contest feeling ____48____they have to make the judges think they’re somebody they’re not,” Bennett said. “But I went with ‘I’m me; this is ____49____ I am.’I think that’s the thing that makes me ____50____ the others, being honest and sincere.

36. A. someone B. anyone C. everyone D. no one

37. A. first B. second C. third D. last

38. A. During B. Through C. Before D. After

39. A. looked into B. found out C. searched for D. took up

40. A. more B. less C. harder D. worse

41. A. herself B. myself C. themselves D. ourselves

42. A. hit B. stress C. courage D. drive

43. A. will B. can C. must D. should

44. A. In fact B. Besides C. However D. At first

45. A. student B. learner C. helper D. coach

46. A. spoke B. talked C. said D. replied

47. A. difficult B. easy C. interesting D. boring

48. A. as B. about C. like D. for

49. A. where B. what C. who D. how

50. A. the same as B. similar to C. in common with D. different from

第II卷

注意:将答案写在答题纸上。写在本试卷上无效。

第三部分英语知识运用 (共两节, 满分25分)

第二节:(共10小题,每小题1分, 满分10分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题纸的相应位置。

Nick was born without limbs(四肢), so life was not easy for him. At school many students played jokes on him because he looked different from everyone else. He 51. _________(refuse)to be others’ friend. He always felt lonely 52. _________others were chatting together. However, he faced that 53. _________ (brave). He learned 54.__________(type)and write with two toes(脚趾)at the age of six, and he could even surf and play golf. Now Nick is one of 55.

_________ (popular) speakers in the world. And his spirit has moved lots of young people. He has traveled to many countries and given speeches about his stories against 56._________(difficult). “Living life fully is about looking at what you have, not what you don’t have,” he said. He 57. __________(use) his stories to touch thousands of hearts around the world already. And he is going to continue to share his stories with others 58. the rest of his life. “I tell people to keep on 59.___________ (get) up when they fall down and always love 60. _________ (they).” he said, “If I can encourage just one perso n, then my job in this life is done.”

Why don’t we choose to be positive like him?

第四部分写作(共两节,满分25分)

第一节: 单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分)

根据下列句子及所给的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的正确、完全形式(每空限填一词)。

61. It’s w________ spending the time to learn about the customs of a country

before you go there.

62. All the singers were d________ into three groups to take part in the singing

competition.

63. In the western countries, people always stay with their family on C________

Day and celebrate the new year.

64. The river is too wide to swim a________. Let’s think about another way to

reach the other side.

65. It is believed that people b________ tea to Korea and Japan during the 6th

and 7th centuries.

66. -- Have you watched the l________ movie Ready Player One?

-- Not yet. But I’ve heard it was on last Friday. I hope to watch it as soon as possible.

67. The town is about three kilometers d________ the river. We’ll get there in

twenty minutes.

68. My birthday is on September n________, the day before Teachers’ Day.

69. The Monkey King cannot turn himself into a person u________ he can hide

his tail.

70. If teenagers are educated to take care of themselves from a young age, they

can manage their own l________ when they start working.

第二节: 书面表达(共1小题,满分15分)

你学校正在进行特色课程的选课活动,假如你是交换生Henry,请根据下表的提示给负责的李老师写一封电子邮件,写出你所选择的一门特色课程、选择该课程的3个理由,并提出你对该课程的希望。

2018年杭州上城区二模英语试题卷有答案

注意:1. 文中不得出现真实的人名、校名等相关信息;

2. 文本长度:80词左右(开头已给出,不计入词数);

3. 文中具体内容可以适当发挥。

Dear Mr. Li,

I am Henry from Class Two, Grade Nine. As for the special course, I choose ___ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ _________________________________________________________________ Look forward to your reply.

2018年杭州市初中毕业升学模拟考试

英语参考答案及评分标准

第一部分

1-5 B C B C C 6-10 C A B A B 11-15 C A A B C

第二部分

第一节(共15小题,计30分)

16. C 17. A 18. D 19. B 20. C 21. A 22. D 23. C

24. B 25. A

26. B 27. A 28. B 29. D 30. C

第二节(共5小题,计10分)

31. D 32. B 33. A 34. E 35. C

第三部分

第一节(共15小题,计15分)

36. C 37. A 38. C 39. B 40. C 41. B 42. D 43. B

44. B 45.D

46. B 47. B 48. A 49. C 50. D

第二节(共10小题,计10分)

51. refused 52.while/when 53. bravely 54. to type 55. the most popular

56. difficulty/ difficulties 57. has used 58. during/in 59. getting 60. themselves

第四部分

第一节(共10小题,计10分)

61.worth 62. divided 63. Christmas 64. across 65. brought

66. latest 67. down 68. ninth 69. unless 70. lives

第二节(共1小题,计15分)

One possible version:

Dear Mr. Li,

I am Henry from Class Two, Grade Nine. As for the special course, I choose Basketball. I like sports, especially playing basketball. As we all know, playing basketball can help us improve our health, as well as study. Basketball is a team

sport, so when I am playing basketball, it can encourage me to work in groups. I can learn to work with other people better and communicate with them better, too. What’s more, I want to be taller. According to the scientific research, people who often play basketball can get taller than those who don’t. When I am in the basketball course, I hope that we can have more opportunities to practice playing basketball and get better skills.

Y

ou

rs

si

nc

er

el

y,

Henry

评分标准

一、第1小题至第5小题,每题2分,不选、多选和错选均不给分。

二、第6小题至第15小题,每题2分,不选、多选和错选均不给分。

三、第16小题至第30小题,每题2分,不选、多选和错选均不给分。

四、第31小题至第35小题,每题2分,不选、多选和错选均不给分。

五、第36小题至第50小题,每题1分,不选、多选和错选均不给分。

六、第51小题至第60小题,每题1分,凡填错或拼写错误均不给分。

七、第61小题至第70小题,每题1分,凡填错或拼写错误均不给分。

八、书面表达共1题,共计15分。

评分原则:

1. 按5个档次给分。中档属第三档(9分—7分)。

2. 按学生所写内容和所用语言确定档次(内容分和语言分各占一半)。

3. 总词数不足40个可在本题总得分中扣去3分。

4. 评分要点:

(1) 邮件开头和结尾表达得体。(3分)

(2) 餐桌礼仪介绍。(5分)

(3) 游览地点推荐及理由。(5分)

(4) 卷面整洁。(1分)

(5) 词数符合要求。(1分)

5. 各档次的给分范围和要求:

第五档(很好):(15分—13分)完全完成试题规定的任务。

①信息全。②语言可读性强,语言结构基本正确,有少量错误。

第四档(好):(12分—10分)完全完成试题规定的任务。

①有主要信息。②语言基本正确,有一些错误。

第三档(还好):(9分—7分)基本完成试题规定的任务。

①有主要信息。②语言尚可读,有一些错误,但尚能达意。

第二档(较差):(6分—4分)未能恰当完成试题规定的任务。

①信息不全。②只有个别句子可读,语言错误较多,且不能达意。

第一档(差):(3分—1分)未能完成试题规定的任务。

①不能表达有关信息。②只有几个相关单词,语言错误很多,不能达意。

注意:凡不写任何内容、抄袭其它内容、所写内容无法看清者一律给0分。

听力材料

这是2017年杭州市初中毕业升学文化考试英语听力部分考试,现在是试音时间。

W: You look worried, Paul.

M: I am, Ms. Manson. I’m having trouble learning English.

W: You said you liked English. What’s the problem?

M: I can’t get the pronunciation right.

W: Well, listening can help. Why don’t you listen to English songs on the radio and repeat the difficult words?

M: That’s a good idea. But what about all the new words? I forget a lot of the new words.

W: You can always write the new words in your notebook and review them from time to time. You can even study on the way to school.

M: That might really help! Thanks.

W: Can you understand when people talk to you?

M: Well, not always. Sometimes I just don’t understand what people are saying. W: Why don’t you join an English language club to practice speaking English?

The English club meets after school on Tuesdays and Thursdays.

M: Maybe I’ll go. The only other problem is that I don’t get much writing practice.

W: Maybe you should find a pen pal.

M: That sounds like a fun way to practice writing. Thanks, Ms. Manson.

试音到此结束。听力考试正式开始。该部分分为第一第二两节。注意,听力部分答题时请先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有一分钟的时间将答案转涂到答题纸上。请看听力部分第一节。

第一节,听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1.W: I like collecting pens. What about you, Sam?

M: I used to like collecting pens. But I like collecting snowballs now.

2.W: Tony, what are you going to do on Mother’s Day?

M: My plan is to do clean my room and do my homework first. But I decide to buy some flowers for my mom at last.

3.W: Jack, don’t forget to go swimming at seven.

M: OK, Grace.

W: Will you go by car or bus?

M: Neither. I’d like to ride a public bike.

4.W: What did you do last Weekend?

M: I watched boat races and ate zongzi.

5.W: Have you ever been to Beijing, David?

M: No, but I’m going there with my pare nts this summer.

第一节到此结束。第二节,听下面3段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你有时间阅读各小题,每小题5秒钟。

听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

W: Good morning, Steven! Have you got my guitar?

M: Oh, no! Tina!

W: What do you mean “Oh, no”?

M:I think I left it … on the dining table.

W: But I’m gonna have a music lesson this afternoon.

M: I’m sorry. I’m really sorry, Tina!

W: Well, it doesn’t matter. I can share with Grace.

M: No, you can’t. Grace is i ll in hospital.

W: I’m sorry to hear that. I hope she will be better soon.

M: Tina, I usually go home for lunch. So I can bring it back at lunchtime. W: Don’t worry, Steven. It’s all right. See you later!

M: See you.

听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

M: Excuse me, are there any books written by William Shakespeare like Hamlet, Macbeth, Romeo and Juliet ?

W: We only have Hamlet and others have been sold out.

M: OK, show it to me please.

W: Why do you all come to buy this book today?

M: We have to write papers about it for homework.

W: All right. How about other books? Do you need some?

M: I want a book about math. I am interested in it.

W: OK. We have one over there.

M: Thanks a lot!

W: My pleasure.

听下面一段独白,回答第12至第15四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。

It was my friend Becky’s birthday last Tuesday. So we decided to go out for a meal. We booked a table for six o’clock in the afternoon at a nice restaurant in town and we planned to meet at five to six, outside the restaurant. I live in a small village about six kilometers away from the town and my dad kindly offered to drive me to the restaurant.

Unfortunately, his car broke down on the way, and we had to wait for the garage to send out a worker to get the car started again, Anyway, that made me very late. Everyone else was there and was already eating. It was then that I realized that I didn’t have a present or a card with me---they were in my d ad’s car. I felt terrible as everyone else gave Becky something for her birthday. Everything went fine after that---- until the end of the meal. We got the bill and were working out how much each person had to pay when I realized that I didn’t have my wallet with me, either. I had to borrow some money from one of my friends. Everyone thought it was very funny, but I was really embarrassed.

现在你有一分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上.

听力部分到此结束。

Yours, Henry

相关推荐
相关主题
热门推荐