大学英语四语法练习

语法练习

Exercise One

此练习主要涉及名词性、数、格的构成和用法。

1. We do not do much with him. (business)

答案:business

2. Some were seen loafing in the streets. (youth)

答案:youths

3. There are more than 100 on the airport. (aircraft)

答案:aircraft

4. There is no of finding out what happened in the government. (means)

答案:means

5. were gazing on the hillside. (sheep)

答案:sheep

6. The old fisherman caught three huge _____ in the river this afternoon. (fish)

答案:fish

7. It would be a _____ to tell him the truth. (kind)

答案:kindness

8. The passengers were searched at the airport for _____ of security. (reason)

答案:reasons

9. He felt sympathy for her _____. (suffering)

答案:sufferings

10. The children are playing on the ______ of the beach. (sand)

答案:sands

11. The teachers met once a year to exchange _____. (experience)

答案:experiences

12. Foreign ships are not allowed to fish in our territorial _____. (water)

答案:waters

13. In the garden she took a lot of ______. (photo)

答案:photos

14. Mother bought a basket of ______ from the market yesterday afternoon.(potato)

答案:potatoes

15. Several _____ were injured when violence broke out. (police)

答案:police

16. The town has gone through many _____ in the past ten years. (crisis)

答案:crises

17. The mother was thankful for her little _____ quick recovery. (girl)

答案:girl’s

18. Her memory is like an _____. (elephant)

答案:elephant’s

19. _____ is the largest house. (Mary)

答案:Mary’s

20. We are going to dine at the ______ tonight. (Johnson)

答案:Johnson’s

21. The young man over there is a son of _____.(Mr. Green)

答案:Mr. Green’s

22. His sister bought him a pair of _____. (shoe)

答案:shoes

23. Chinese toys are sold at ______. (Smith)

答案:Smith’s

24. Bill paid no attention to other _____ criticism of him. (people)

答案:p eople’s

25. He was not driving Charles car but someone ______. (else)

答案:else’s

26. This shop sells ______ clothing only.(woman)

答案:woman’s

27. The fire destroyed hundreds of houses and ______. (life)

答案:lives

28. The waitress was promised good ______. (wage)

答案:wages

29. (Leaf) ______ fall in autumn.

答案:leaves

30. John gave me some good ______. (advice)

答案:advice

31. The students are making _____ for their term examinations. (preparation)

答案:preparations

32. Television is fit for various ______. (use)

答案:uses

33. She took great _____ to complete her work ahead of time. (pain)

答案:pains

34. Please give my best _____ to your parents.(regard)

答案:regards

35. We have collected enough _____ on the subject. (datum)

答案:data

36. One and a half _____ has passed since the new term began. (month)

答案:months

37. Everyone was in high _____ that day. (spirit)

答案:spirits

38. All these _____ were ungrounded. (worry)

答案:worries

39. Almost every boy likes _____. (sport)

答案:sports

40. All the _____ in the hospital will get a rise next month. (woman doctor) 答案:women doctors

语法练习

Exercise Two

此练习主要涉及定冠词、不定冠词和零冠词的用法。

1. Lake Michigan is one of the Great Lakes in North America.

答案:零冠词

2. Suez Canal joins the Red Sea and the Mediterranean.

答案:The

3. Brazil won World Cup in 2002.

答案:the

4. Olympic Games for 2008 are to be held in China.

答案:The

5. Times is a British daily newspaper.

答案:The

6. He is an experienced newsreader for BBC.

答案:the

7. The proposal was rejected by Education Ministry.

答案:the

8. Children should be taught to behave themselves at table.

答案:零冠词

9. I’d like to go to university where I once studied law.

答案:the

10. The lazy man was sent to prison for stealing.

答案:零冠词

11. As he had to earn living by himself, the boy left school at a very early

age.

答案:a

12. Can you imagine world with no wars, no hunger, no pain?

答案:a

13. He is expert in Chinese history, and he is also interested in the history of

Japan.

答案:an

14. It’s a shame! There won’t be another train for a least hour.

答案:an

15. Mr. Smith is an old customer and honest man.

答案:an

16. This is university with a history of one hundred years.

答案:a

17. number of students were absent from the class.

答案:A

18. number of cars on the roads rose dramatically last year.

答案:The

19. Apples are sold by pound.

答案:the或不用(零冠词)

20. He took the little boy by hand and patted him on head.

答案:the / the

21. The bridge was build of wood.

答案:零冠词

22. We are going to invite you to tea next weekend.

答案:零冠词

23. Don’t ask me to do impossible.

答案:the

24. They lost the first two games but they managed to win third game.

答案:the

25. teacher is one who teaches in school.

答案:A

26. By time we got home, the program had finished.

答案:the

27. At noontime we stopped for a picnic by way.

答案:the

28. I met with her quite by chance in Oxford Street.

答案:零冠词

29. There are shops and buses close at hand.

答案:零冠词

30. On our trip to Spain, we crossed Atlantic Ocean.

答案:the

31. Every Year we hold a big party to celebrate New Year’s Day.

答案:零冠词

32. After school we went to the sports ground to play football.

答案:零冠词

33. Be careful if you are walking home in dark.

答案:the

34. The weather in that area can be over 40℃in hottest days of summer.答案:the

35. I saw many girl at the cinema.

答案:a

36. The new policy could cut the world oil production by half.

答案:零冠词

37. Half church was destroyed by the Fascist’s bombing.

答案:the

38. We have great many questions to discuss at the meeting.

答案:a

39. She had little difficulty in solving the problem considering her age.

答案:a

40. Let’s invite few friends to come with us.

答案:a

语法练习

Exercise Three

Section One

此练习主要涉及代词变化和用法,根据上下文给出一个代词完成句子。

1. The women in the committee expressed opinions forcefully.

答案:their

2. I recognized one of the girls, but I didn’t speak to .

答案:her

3. Anyone can attend the meeting if is interested.

答案:he

4. Everybody talked at the top of voice.

答案:his

5. They each had problems.

答案:their

6. There’s a baby in pram. Why, is crying.

答案:it

7. A student at Jinling Girls’ College has to do own work.

答案:her

8. Have you received my letter? was posted a month ago.

答案:It

9. The sailors saw a ship in the distance. was sailing toward the rocky island.答案:She

10. I have lost my keys; I can’t remember where I lost .

答案:them

11. I consider my duty to help you.

答案:it

12. They discussed this question among .

答案:themselves

13. Don’t bother to do it . Someone else will do it for you.

答案:yourself

14. The students often help in their studies.

答案:each other

15. If you don’t like this, I’ll show .

答案:another

16. of the methods has its advantages and disadvantages.

答案:Each

17. I wanted some more coffee but there was left.

答案:none

18. I have heard both sides of the story and I don’t believe .

答案:either

19. I don’t want sugar in my coffee.

答案:any

20. The question is so difficult that of us can answer it correctly.

答案:few

Section Two

此练习主要涉及代词变化和用法,用所给的代词根据上下文给出适当的形式完成句子。

21. and went to the United States together. (I, Professor Smith)

答案:Professor Smith I

22. and can go there by car. You don’t have to walk along with us.

(Lucy, you)

答案:You Lucy

23. He isn’t nearly as smart as .(he)

答案:he

24. I trust you as much as . (she)

答案:her

25. He is cleverer than all. (we)

答案:us

26. You may use my pen and I’ll use . (she)

答案:hers

27. You should work out the problem for . (you)

答案:yourself

28. We have learned English for one year, but we can’t express in English

yet. (we)

答案:ourselves

29. I interviewed everybody but . (he)

答案:him

30. Nobody but can solve such a problem. (she)

答案:she

31. It was that helped the old man out of difficulty. (she)

答案:she

32. From did you receive a letter? (who)

答案:whom

33. I will not trust they will elect. (whoever)

答案:whomever

34. He is a man people believe may be the president of the university some

day. (who)

答案:who

35. refusing to accept the invitation is really surprising. (They)

答案:Their

36. The instructor caught cheating on the exam yesterday. (he)

答案:him

37. Just between you and that man is crazy. (I)

答案:me

38. No one will be responsible for it, neither you nor . (she)

答案:she

39. The sky has rained out. (it)

答案:itself

40. He always conducts like a scholar. (he)

答案:himself

语法练习

Exercise Four

此练习主要涉及形容词和副词的构成和用法。

1. There are plenty of apples. The harvest has been . (plenty)

答案:plentiful

2. The stolen jewelry was valued at a thousand dollars. It was extremely .

(value)

答案:valuable

3. Don’t place your life in danger. Driving a car when you are tired can be .

(danger)

答案:dangerous

4. The book was strange. It was from all the other books I’ve ever read.

(differ)

答案:different

5. The children are behaving very well. They are well- . (behave)

答案:behaved

6. The snow had covered the countryside during the night. We must go skiing on the

hills. (snow)

答案:snowy

7. Tom gets his information from various sources. He is well- . (inform)

答案:informed

8. We are immensely to learn your success. (excite)

答案:excited

9. This is a piece of very news. (alarm)

答案:alarming

10. That was a most story. (astonish)

答案:astonishing

11. He is a boy; everyone likes him. (intelligence)

答案:intelligent

12. What a lot of weather we’re having! (rain)

答案:rainy

13. He was the moment after his head touched the pillow. (sleep)答案:asleep

14. This area has many huge buildings. (industry)

答案:industrial

15. Tome is very of success in his experiment. (pride)

答案:proud

16. The bullet went through his arm. (clean)

答案:clean

17. We climbed to the top of the mountain. (clear)

答案:clear

18. The prisoners were guarded. (close)

答案:closely

19. Her political views are opposed to mine. (direct)

答案:directly

20. He is the school’s best student. (easy)

答案:easily

21. He was beside himself with joy. (fair)

答案:fairly

22. If we stand , we shall succeed. (firm)

答案:firm

23. We have to admit that he is a competent man. (high)

答案:highly

24. The bird sang and clearly in the trees. (high)

答案:high

25. I’ve got any clean clothes left. (hard)

答案:hardly

26. I assumed that Harry wasn’t coming. (right)

答案:rightly

27. I can’t read this. It’s dull. (dead)

答案:deadly

28. You can eat in my restaurant whenever you like. (free)

答案:free

29. Frank can throw the ball than Hart. (far)

答案:father

30. There are ten rather deep lakes near here; Green Lake is the . (deep)答案:deepest

31. He arrived late yesterday, but today he arrived a little . (early)

答案:earlier

32. Most of the public schools are too crowded: ours is of all. (crowded)答案:the most crowded

33. Of the three boys John behaves . (polite)

答案:(the) most politely

34. He can’t run a hundred meters, even a mile. (little)

答案:less

35. What is joke you have ever heard? (funny)

答案:the funniest

36. Which job is , a policeman’s or a fireman’s? (danger)

答案:more dangerous

37. The you start, the you’ll finish. (soon, quickly)

答案:sooner more quickly

38. It was as of success as I expected. (much)

答案:much

39. I regard him as my teacher than as my friend. (little)

答案:less

40. His health is getting and . (well)

答案:better /better

语法练习

Exercise Five

此练习主要涉及动词的时、体的构成和用法。

1. I’ll make sure that everything in order. (be)

答案:is

2. I’m getting tired it’s time we home. (go)

答案:went

3. He acts as if he English perfectly. (know)

答案:knew

4. I’d rather you closer to us. (live)

答案:lived

5. I if you were free this evening. (wonder)

答案:wondered

6. The ten o’clock news it’s going to be cold tomorrow. (say)

答案:says

7. Two and three five. (make)

答案:make

8. He to see me everyday last week. (come)

答案:came

9. My sister at home for the moment. (live)

答案:is living

10. I’ll phone you as soon as I the news. (get)

答案:get

11. Send for a doctor at once, the old man . (die)

答案:is dying

12. I my breakfast when the morning post came. (have)

答案:was having

13. “Did you check your paper?” “No. I it now.” (check)

答案:am checking

14. It for a week and the streets were flooded. (rain)

答案:had been raining

15. He said that the boy much progress since he came here. (make)

答案:had made

16. When the final grades were posted, Max that he had passed the physics

exam. (find)

答案:found

17. James has just arrived, but I didn’t know he until yesterday. (come)

答案:was coming

18. The earth on its axis. (rotate)

答案:rotates

19. The girl on this essay for twenty minutes, but she has written only about

a hundred words. (work)

答案:has been working

20. He always with his windows open. (sleep)

答案:sleeps

21. He hardly ever a mistake when he writes. (make)

答案:makes

22. He smoking, but a year ago he smoked 100 cigarettes a week. (give up)答案:has given up

23. If only he so fast! (drive)

答案:didn’t drive

24. If I had the money now, I a car. (buy)

答案:would buy

25. Suppose we next week in New York? (spend)

答案:spent

26. I feel as if my head on fire. (be)

答案:were

27. From 1983 to 1988, Professor Smith at Harvard University. (teach)

答案:was teaching

28. To Mr. Cart, the explanation sounded ridiculous, but everyone else it

perfect. (consider)

答案:considered

29. I’ll think about it while you the report. (write)

答案:are writing

30. When I went downstairs, they television. (watch)

答案:were watching

31. I wish that we French, for we’ll visit France. (know)

答案:knew

32. In those days, George used to get up at nine, but that week he at five

every day. (get up)

答案:was getting up

33. By the time this letter reaches you, I the city. (leave)

答案:will have left

34. Hurry up. The train . (just come in)

答案:is just coming in

35. We . Fasten your seat belt. (land)

答案:are landing

36. While I was working at my essay, my wife . (ring)

答案:rang

37. He ought to stop reading; He has a headache because he too long. (read)答案:has been reading

38. The train had left before I the station. (reach)

答案:reached

39. Until then, his family from him for six months. (hear)

答案:hadn’t heard

40. We didn’t find our seats till after the play . (begin)

答案:had begun

语法练习

Exercise Six

此练习主要涉及动词语态和语气的构成和用法。

1. The railway line by next October. (complete)

答案:will have been completed

2. He appeared on the stage and by the audience. (warmly applaud)

答案:was warmly applauded

3. This book into many languages. (translate)

答案:has been translated

4. The boy a lot of presents on his birthday last week. (give)

答案:was given

5. The mistake to be very serious at the meeting yesterday. (consider)

答案:was considered

6. I’ll have to put the car to the side of the road because we if we leave it

here. (fine)

答案:will be fined

7. Most of the streets in the city recently. (widen)

答案:have been widened

8. She to wait for over an hour in the rain before meeting you. (make)

答案:was made

9. A leader should be a man who . (can depend on)

答案:can be depended on

10. The flight due to the turbulent weather conditions yesterday. (cancel)答案:was cancelled

11. Bill a job in a factory, but he refused to take it. (offer)

答案:was offered

12. This medicine should before dinner. (take)

答案:be taken

13. The work by the time you get there. (do)

答案:will have been done

14. I should very much like to go to the party, but I . (invite)

答案:haven’t been invited

15. She was told that the exam on Friday. (give)

答案:would be given

16. He chairman of the geography club last month. (elect)

答案:was elected

17. I think much attention must your pronunciation. (pay)

答案:be paid to

18. She was proud of to the ball sponsored by the Foreign Office. (invite)答案:being invited

19. Other possibilities at the meeting yesterday. (talk about)

答案:was talked about

20. Full advantage must the excellent situation both at home and abroad.

(take of)

答案:be taken of

21. I don’t think it advisable that Tim to the job since he has no experience.(assign)

答案:(should) be assigned

22. Even if I had known her address, I time to write to her. (not have)

答案:might not have had

23. The flower looked as if it for a long time. (water)

答案:hadn’t been watered

24. If only we a phone, I’m tired of lining up outside the public phone box.

(have)

答案:had

25. We are all up for your proposal that the discussion . (put off)答案:(should) be put off

26. But that he came to help, I there earlier. (not succeed)

答案:couldn’t have succeeded

27. Mary’s sister insists that she in the hotel. (not stay)

答案:(should) not stay

28. Without electricity, there no modern industry. (be)

答案:would be

29. I would rather she the wall white next time. (paint)

答案:painted

30. If I you, I should wait till next week. (be)

答案:were

31. He behaves as if he this place. (own)

答案:owned

32. If he here, I would explain to him myself. (be)

答案:were

33. If you the boat up, it wouldn’t have drifted away. (tie)

答案:had tied

34. I wish I to repair it. I only made it worse. (not try)

答案:had not tried

35. The doctor’s suggest ion is that he smoking. (give up)

答案:(should) give up

36. I’d rather you the letter right away. (post)

答案:posted

37. It is time that children to school. (go)

答案:went

38. Your advice that she till next week is reasonable. (wait)

答案:(should) wait

39. If it were to rain tomorrow, the football match . (postpone)答案:would be postponed

40. I wish I hard while I was young. (study)

答案:had studied

语法练习

Exercise Seven

此练习主要涉及动词的非谓语形式(不定式、现在分词和过去分词)的构成和用法。

1. They are going to have the serviceman an electric fan in the office

tomorrow. (install)

答案:install

2. I intended yesterday, but I had to attend a meeting. (come)

答案:to have come

3. Knowing their decision, he could not help but the arrangement. (accept)

答案:accept

4. People expect there more discussion. (be)

答案:to be

5. If you promise angry with me, I’ll tell you what I broke. (not get)

答案:not to get

6. She moved away from her parents, and missed them too much the exciting

life there. (enjoy)

答案:to enjoy

7. That was so serious a matter that I had no choice but the police. (call in)

答案:to call in

8. Galileo planned the problem. But he failed to do so. (solve)

答案:to have solved

9. You’d better your homework before dinner. (finish)

答案:finish

10. He would rather to others than talk himself. (listen)

答案:listen

11. They did nothing except . (work)

答案:work

12. the program, they had to turn to the public for the funds they needed.

(finance)

答案:To finance

13. I was pleased your sister the week before last. (meet)

答案:to have met

14. The reflected radio signals are strong enough . (pick up)

答案:to be picked up

15. I got to the airport, only the plane had left ten minutes before. (find)

答案:to find

16. Tom often attempts to escape whenever he breaks traffic regulations.

(fine)

答案:being fined

17. The thief confessed to a lie to the policeman. (tell)

答案:having telling

18. She likes eating apples rather than pears. (eat)

答案:eating

19. If that job means for six months of the year, I’m not interested in it.

(travel)

答案:traveling

20. I consider to take a tour when the Spring Festival comes. (go)

答案:going

21. It is no use him to come now; He is busy. (ask)

答案:asking

22. There is no that women are playing an important role in the world today.

(deny)

答案:denying

23. You must avoid such mistakes again. (make)

答案:making

24. I found it useless with her. (argue)

答案:arguing

25. They spent a lot of time preparations for traveling. (make)

答案:making

26. a shy girl, she never dares to speak in public. (be)

答案:Being

27. Silver is the best conductor of electricity, copper it closely. (follow)

答案:following

28. Returning to my apartment, I found my watch . (miss)

答案:missing

29. Susan has worked for three years but found her progress . (discourage)答案:discouraging

30. such a good chance, he planned to learn more. (give)

答案:Having been given

31. The Red Cross help for refugees, over two million dollars have been

raised. (appeal for)

答案:appealing for

32. The rain , the soldiers continued their march. (stop)

答案:having stopped

33. Michael used to look hurt and surprised when . (scold)

答案:scolded

34. The manager promised to keep me of how business was going on.

(inform)

答案:informed

35. If you want the job , you have to get the fund somewhere. (do)

答案:done

36. in all parts of the state, pines are the most common trees in Georgia.

(find)

答案:Found

37. With the money found, all the quarrels came to an end. (lose)

答案:lost

38. He hurried to the hall, by two guards. (follow)

答案:followed

39. Many of our dreams impossible in the past have come true. (consider)答案:considered

40. with your achievements, mine is nothing. (compare)

答案:Compared

语法练习

Exercise Eight

相关推荐
相关主题
热门推荐