英语B级考试复习资料3

I worked as a manager in a company for a number of years. I liked my job, and was doing well there, but our company was bought by a larger company and most of the managers at our place lost their jobs. That was when I decided to do something I'd always wanted to do ― become a freelance (自由撰稿的) writer. Changing professions (职业) has meant that my lifestyle has changed in a number of ways.
The main difference for me now is that I have a much more flexible (灵活的) schedule. I work about as much as I did before ― between 45 and 50 hours a week ― but my schedule is much less rigid than it used to be. Before, I worked from 8 to 5 every day, with a few extra hours on weekends. Now, however, I work when I feel like it. For instance, sometimes I work until midnight or 2 A.M., then sleep until noon. I really prefer this kind of schedule. It seems more natural to me.
I also decided that it was about time I began to pay more attention to my health. While I was working as a manager, I never exercised. I already felt tired after work, so I just came home in the evening and watched TV. However, last year I joined a health club and began to do regular exercise. As a result I have lost over 10 pounds and I feel much better. I've also started to eat more healthfully. I used to eat a lot of fast food, but now I do my own shopping. I buy lots of fruits and vegetables and cook them at home.
Of course, not all the changes have been that easy. For example, I don't feel as secure financially as I used to. When I was working as a manager, I never worried much about money. I could always count on getting my paycheck every two weeks. Working freelance, I don't have a regular paycheck. So now I have to make sure there's enough money until the next check arrives.
All in all, I really like my current lifestyle. Of course, that doesn't mean I'll never want to have a "regular" job. But for now, at least, it suits me.
6. Why did the author decide to become a freelance writer?
A. He had always liked writing.
B. He was dissatisfied with his company.
C. He never liked his job as a manager.
D. He wanted to change his lifestyle.
正确答案:A
题目解析:细节题。A“他喜欢写作”B“他不满意现在的公司”C“作为管理者他从来没有喜欢过他的工作”D“他想要改变他的生活方式”,从第一段“I'd always wanted to do – become a freelance (自由撰稿的) writer.”(我总是想去做——成为一个自由撰稿作家)可以看出,B、C、D和原文意思相违背,所以只有A“他总是喜欢写作”正确。
7. What is the main difference the job change brought to the author?
A. He works fewer hours a week.
B. He does not have to work on weekends.
C. He can change his schedule as he likes.
D. He can work at night and sleep late.
正确答案:C
题目解析:细节题。第二段都是在说作息时间表的

变化和灵活多变,所以可以看出C“他能按他的喜好安排作息时间。”是正确的,正确答案为C。
8. Why does the author do his own cooking now?
A. He wants to lose weight.
B. He has got lots of free time on his hands.
C. He no longer feels tired after work.
D. He wants to eat more healthfully.
正确答案:D
题目解析:细节题。从第三段倒数第三句“I've also started to eat more healthfully.”(我也已经开始了更健康的饮食)可以得出,“他想要更健康的饮食”所以正确答案为D。
9. What is his chief problem now?
A. He cannot count on his paycheck to arrive on time.
B. He has no regular work to do.
C. He has to find a publisher for his books.
D. He has to worry about money.
正确答案:D
题目解析:细节题。从第四段第二句话可以看出“I don't feel as secure financially as I used to.”(我没有像过去一样感觉到财政上的无虑),所以正确答案为D“他不得不为了钱的事情担心”。
10. At the end of the passage, the author indicates that _____.
A. he is going to find a regular job soon
B. he is not going to change his lifestyle in the near future
C. he will continue to write for the rest of his life
D. he will soon find out whether writing is a good career for him
正确答案:B
题目解析:细节题。从最后一段可以看出“…I really like my current lifestyle …But for now, at least, it suits me.”(我真的喜欢当前的生活方式……至少到现在,这种方式是适合我的),只有B“在近阶段,他将不会去改变他的生活方式”符合原文,所以正确答案为B。
All the customs, beliefs, values, knowledge and skills that guide a people's behavior along sharing paths are part of their culture. People throughout the world have different cultures. Therefore their standards for behavior often differ. We tend to assume that certain behaviors have pretty much the same meaning around the world and we anticipate that other people will act as we do. But this is clearly not the case. When we are in a different culture, we may find ourselves in situations for which we are unprepared.
Not surprisingly, interaction among people of different cultures is often filled with uncertainties and even difficulties. Take the matter of the "language space", identified by the anthropologist Edward T. Hall. He notes that Arabs tend to get very close to other people, close enough to breathe on them. When Arabs do not breathe on a person, it means that they are ashamed. But Americans insist on staying outside the range of other people's breath, viewing the odor as distasteful. Americans typically back away as an Arab comes close, and the Arab follows. For example, an Arab business representative may not trust an American who backs off. On the other hand, the Ame

rican may distrust the Arab for seeming so pushy.
11. Which of the following aspect does not belong to the scope of culture according to the passage?
A. customs. B. beliefs.
C. values. D. hobbies.
正确答案:D
题目解析:由文章第一句“All the customs, beliefs, values, knowledge and skills that guide a people’s behavior along sharing paths are part of their culture”可以看出文章并没有提到hobbies,正确答案选D。
12. Certain behaviors _____ according to the 1st paragraph.
A. have the same meaning around the world
B. have different meanings in different parts of the world
C. are shared by people all over the world
D. can not be influenced by cultures
正确答案:B
题目解析:由句子“People throughout the world have different cultures. Therefore their standards for behavior often differ”可以看出不同的风俗行为的意思不同,正确答案选B。
13. If we are in a different culture, we may _____.
A. notice that foreigners behave differently from us
B. behave differently from when we are in our native country
C. have no difficulty in understanding people
D. change our behaviors
正确答案:A
题目解析:由句子“we may find ourselves in situations for which we are unprepared.” 可以看出我们处在不同的风俗中会发现自己无所适从,正确答案选A。
14. According to the passage "language space" means _____.
A. Arabs tend to get close to other people
B. Americans tend to stand outside the range of other people
C. the distance between two speakers when they talk with each other
D. the space between two foreigners when they talk
正确答案:C
题目解析: “language space”语言空间的意思,根据阿拉伯人的例子说明人与人之间的对话要保持距离,正确答案选C。
15. It can be concluded from the passage that _____.
A. Arabs and Americans may move far away from the original place where they begin their talk B. Arabs are never ashamed
C. It’s difficult to make friends with Americans
D. Americans like to back off on any occasion
正确答案:A
题目解析:根据文章的内容,阿拉伯人和美国人完全是不同的风格而且“the American may distrust the Arab for seeming so pushy”,正确答案选A。
B级冲刺短句
1. I’ve lost interest in my work.
我已经对我的工作失去了兴趣。
2. I got to the library by bus.
我坐公车去图书馆。
3. Their parents don’t know them as well as their friends do.
他们的父母对他们的了解不及他们的朋友。
4. Some parents even stop their children from meeting their good friends.
有些父母甚至不让孩子去见他们的好朋友。
5. By 1900, states had laws against selling cigarettes to young people.
1900年以前,各州法令规定禁止向年轻人售卖香烟


6. Before leaving the classroom, please turn off the lights.
离开教室前,请关灯。
7. Flight 220 is scheduled to arrive at 10.30 pm.
220班机预定在晚上十点半抵达。
8. I read the local newspaper with great interest every evening.
我每天晚上都饶有兴致地阅读当地报纸。
9. Our textbooks are very different from theirs.
我们的教科书与他们的很不一样。
10. I sent him a Christmas card last year.
去年我给他寄了一张圣诞卡片。
11. The glass broke into pieces.
玻璃砸碎了。
12. You needn’t attend the meeting.
你不需要参加会议。
13. How did you spend your holiday?
你假期怎么过的?
14. They questioned both men but neither of them could speak English.
他们审问了这两名男子,但这两个人都不会说英语。
15. Playing the sport you like is considered as an essential part of a person’s life.
进行喜爱的体育运动,被认为是人的生活中不可缺少的一部分。
16. I reached Beijing early in the morning.
我上午很早就到了北京。
17. The men answered every differently from the women!
男人的回答完全不同于女人的。
18. In most culture, animals are in a worse position than human being.
在大多数文化中,动物比人类位于更糟糕的处境。
19. Both Ann and Mary are suitable for the job.
安和玛丽都很适合这份工作。
20. He often went from town to town giving lectures.
他经常奔波于各个城镇作演讲。
21. It is still raining today.
今天仍然下雨。
22. My roommate, Tom, is also a graduate student like me.
我的室友汤姆像我一样是一个研究生。
23. Many schools will not open for lessons until the beginning of September.
一些学校直到九月初才开学。
24. But I’ve got room for only two of you in the house.
但我在房子里只留了你们两个人的空间。
25. Could you tell me where the post office is?
你能告诉我邮局在哪儿吗?
26. Will you go shopping with me?
你愿意和我一块购物吗?
27. He’s growing more like his father now.
他现在长得更像他的父亲了。
28. You should put part of your salary in the bank each month.
你应该每月把你的部分薪水存入银行。
29. This box can hold more book than that one.
这个箱子比那个箱子能装更多的书。
30. In the world, soccer or football is the most popular sport.
足球是世界上最流行的运动
31. They thought that there must be something wrong with their TV set.
他们认为他们的电视机准是哪里有问题了。
32. When she was eighteen, she began to work.
当她十八岁的时候,她就开始工作了
33. This shirt is too big for me. Do you have a smaller one?
这件衬衫对我来说太大了。有小一点的吗?
34. What kind of life do most people enjoy?
大部分人都喜欢什么样的生活呢
35. I had no choice.
我没有选择。
36. We had to stay at home, because it was rainin

g.
因为下雨,所以我们不得不呆在家里。
37. The doctors decided to see this strange man themselves.
医生们决定亲自去看这个奇怪的人。
38. If you travel by ship across the Pacific, you cross the International Date Line.
如果你乘船穿越太平洋,你就能横过国际日期变更线。
39. He is a world famous pop star.
他是一位著名的世界流行明星
40. Why not go out for a walk?
为什么不出去走走呢?
41. She was the only daughter and the youngest child of five.
她是五个孩子中最小的,也是唯一的一个女儿。
42. Bob and Peter found out that they were twin brothers.
鲍勃和皮特发现他们是双胞胎兄弟。
43. Do you mind my smoking here?
你介意我在这儿抽烟吗?
44. I feel satisfied with my life.
我对我的生活感到满意。
45. Could you give me a cup of coffee, please?
请你给我一杯咖啡好吗?
46. Are you fond of music?
你喜欢音乐吗?
47. I want to get back home by five o’clock if it is possible.
如果可能的话,我想5点钟回家。
48. How are you doing these days?
你最近怎么样?
49. There are 45 students in each class of the school.
学校每个班级有45个学生
二、
1. Who would say like this?
谁会这样说呢?
2. What time shall we leave?
我们什么时候出发呢?
3. We are going to play golf this Sunday.
我们这个星期天要去打高尔夫球。
4. Do you want to go out or stay at home?
你想出去还是留在家里?
5. The TV set cost me $200.
这台电视机花了我200美元。
6. I am glad to hear the good news.
听到这个好消息我很高兴。
7. He sits there listening to music.
他坐在那儿听音乐。
8. He didn't understand what the teacher said.
他不懂老师所说的话。
9. The couple enjoyed their holiday very much.
这对夫妇假期过得很快活。
10. The store opens from 7 am. to 8 pm.
这个商店从上午7点到下午8点开门营业。
11. If you have time, you can come to my office.
如果有时间,你可以来我的办公室。
12. The teacher told the students to sit down quietly.
老师叫学生们安静入座。
13. I am not satisfied with his answer.
我对他的回答不满意。
14. I can't finish the task within 1 hour.
1小时内我不能完成这个任务。
15. We are going to have an English party today.
今天我们将有一个英语聚会。
16. Please tell me what to do next.
请告诉我接下来做什么。
17. Please get off the bus at the next stop.
请在下一站下车。
18. You should arrive at the airport at 10 am.
你该在上午10点到机场。
19. Do you have anything to say?
你有什么要说的吗?
20. What can I do for you?
我能为您做点什么?
21. I am very much interested in sports.
我对运动很感兴趣。
22. Could you show me the way to the train station?
你可以告诉我去火车站的路吗?
23. Do you know where the post office is?

你知道邮局在哪儿吗?
24. Could you tell me how to get to the bank?
你可以告诉我如何去银行吗?
25. Could you tell me how to go to your university?
请你告诉我如何去你的大学,可以吗?
26. When I was young, I liked singing and dancing.
年轻时,我喜欢唱歌跳舞。
27. The question is too difficult to answer.
这个问题太难回答。
28. I haven't enough money for the coat.
我的钱不够买这件上衣。
29. David will get a birthday gift from his sister.
戴维将从他的姐姐那里得到一份生日礼物。
30. Please give me your homework before leaving.
请在离开前将你的作业交给我。
31. What is the color of your new computer?
你的新电脑是什么颜色?
32. What did you do last week?
上星期你干什么了?
33. What a beautiful T-shirt you have!
你的T恤衫真漂亮!
34. My watch is five minutes fast.
我的表快了五分钟。
35. We must arrive there on time.
我们必须准时到那儿。
36. Can you finish your work in time?
你能及时完成工作吗?
37. I lost my keys on my way to work.
在去上班的路上,我的钥匙丢了。
38. When did you get up yesterday morning?
你昨天早上几点起的床?
39. I had lunch with a friend of mine.
我和我的一个朋友一块吃了午饭。
40. I finished my work at 6 pm.
下午6点我干完了活.

1. You needn't go there anymore. He already knows about it.
你不必去了,他已经知道那件事了。
2. As is known to all, China is a developing country.
众所周知,中国是一个发展中国家。
3. A friend of mine from high school is working in England now.
我的一个高中同学现在正在英格兰工作。
4. After I get home, I'll call you.
到家以后,我会给你打电话。
5. Air is all around us.
空气无处不在。
6. Americans usually eat three meals a day.
美国人通常一天吃三顿饭。
7. Beijing Olympic Games can make Chinese people work harder.
北京奥运会能让中国人工作更努力。
8. Call me tomorrow if you have time.
你明天如果有空给我电话。
9. Could you tell me how to get to the bank/your university?
你能告诉我去银行/你的大学怎么走吗?
10. Do you feel better now?
你现在感觉好些了吗?
11. Do you like traveling?
你喜欢旅游吗?
12. Do you think students should do a part-time job?
你认为学生应该去做兼职吗?
13. Don't tell me what to do!
别对我指手画脚!
14. He can run as fast as Jim.
他和吉姆跑得一样快。
15. He had a traffic accident last week.
上周他发生了车祸。
16. He has a foreign friend who lives in America.
他有个住在美国的外国朋友。
17. He has sympathy for all poor people.
他对所有的穷人有一颗怜悯之心。
18. He is a worldwide famous scientist.
他是世界闻名的科学家。
19. He is sweating all over.
他汗流浃背。
20. He offered to help us with our wor

k.
他在工作上给与我们帮助。
21. He translated the famous novel into English.
他把著名的小说翻译成英文。
22. How are you feeling today?
你今天感觉怎么样?
23. How long do you watch TV every day?
你每天看多久电视?
24. How wide is this street?
这条街有多宽?
25. How will you spend the evening?
你今晚打算怎么过?
26. I buy some food on my way home.
我在回家的路上买了些食物。
27. I don't feel very well.
我感觉不太好。
28. I found $10 on the street.
我在路上捡到10美元。
29. I get to my office at 10:30.
我10点半到办公室。
30. I got married ten years ago./My parents were married in 1954.
我十年前结婚了。/我父母是1954年结婚的。
31. I guess he is ill.
我想他生病了。
32. I have a pain in my back.
我背痛。
33. I hope you'll be well soon.
希望你早日康复。
34. I slept soundly all night.
我整夜睡得很熟。
35. I think you're wrong.
我觉得你错了。
36. I'll phone you again when I get home.
我回到家会再打你电话的。
37. I'll stay at home and watch TV.
我要待在家里,看电视。
38. I'll tell you what to do next.
我会告诉你下一步要怎么做。
39. I'll tell you when to stop working.
我会告诉你什么时候停止工作。
40. I'm going to buy a monthly ticket tomorrow.
明天我会去买一张月票。

1. I didn't sleep well.
我没睡好。
2. I'm sorry to hear that.
听到这消息我很遗憾。
3. I heard she got married last week.
我听说她上星期结婚了。
4. I take a walk in the early morning every day.
我每天一大早出去散步。
5. We have known each other for 6 years.
我们认识有六年了。
6. I watched TV all night yesterday.
我昨天看了一夜电视。
7. The movie began when we got there.
我们一到那儿电影就开演了。
8. When I arrived at the station, the train had already left.
我到车站时,火车已经开了。
9. He knew the time of the meeting.
他知道开会时间。
10. How long has she lived there?
她在那儿住多久了?
11. Where did you go for dinner yesterday?
你们昨天去哪儿吃饭了?
12. When will he come to see you?
他什么时候会来看你?
13. Our teacher always encourages us to speak English bravely.
我们的老师总是鼓励我们大胆讲英语。
14. You must always remember not to cheat in exams.
你们必须记住永远都不要在考试时作弊。
15. This pair of shoes cost me 260 yuan.
这双鞋花了我260元钱。
16. How long will it take us to get there?
我们到那儿要用多长时间?
17. I'm now a distance education student.
我现在是一名远程教育学员。
18. The little boy wanted to exchange his toy car for my cake.
这个小男孩想用他的玩具小汽车换我的蛋糕。
19. These five boys failed in their English exam last term.
这五个男同学上学期的英语考试没过。
20. One

can never succeed without enough confidence in himself.
一个人如果对自己没有足够的信心就不可能成功。
21. The price of gasoline will come down in Chinese market.
中国市场上的汽油价将会下降。
22. Don't you think smoking is harmful to your health?
你不认为抽烟对你的身体有害吗?
23. I have no interest in what they say about me.
我对别人怎么说我不感兴趣。
24. I don't know who broke the window.
我不知道谁打破了窗户。
25. It is known to all that exercises are good for health.
众所周知,锻炼有益于健康。
26. Not all Americans are interested in sports, of course.
当然, 并非所有美国人都对运动感兴趣。
27. I think the picture shows us how fruit is necessary to life.
我想这幅图是告诉我们水果对生活是不可缺的。
28. Does the computer have instructions on it?
电脑上面有使用说明吗?
29. You can buy water inside.
你可以在里面买水喝。
30. I think everyone knows how to swim.
我想每个人都知道如何游泳。
31. I'll have to try using the search engines.
我得试着用这个搜索引擎。
32. Did you get that E-mail from me?
你收到我发的那封电子邮件了吗?
33. Wang Li's father has taught English here since he has graduated from Peking University.
王丽的父亲从北京大学毕业后就一直在这里教英语。
34. Please give this book to whoever comes first.
请把这本书给最先来的人。
35. Though it was late, they kept on working.
尽管已经很晚了,他们还在继续工作。
36. Bill hit his car into a wall last night.
昨晚比尔开车时车撞到了墙上。
37. Would you please help me with this heavy box?
你能帮我抬一下这个很沉的箱子吗?
38. Apples here like water and sunshine.
这里的苹果喜欢水和阳光。
39. Fred was such a hardworking student that he soon came out first in the class.
弗瑞德是一个学习十分用功的学生,以至于不久他就成了班里学习最好的学生。
40. Ted and William have lived under the same roof for five years.
泰德和威廉已经在同一个屋檐下生活了五年了。


相关推荐
相关主题
热门推荐