【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:单元综合技能训练3]

Unit 3单元综合技能训练

时间:120分钟,满分:150分

第一部分:听力(共两节;满分30分)

做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1.What time is it now?

A.7∶55.B.8∶30.

C.8∶35.

2.What would the man like to have first?

A.The main courses. B.Some coffee.

C.Some dessert.

3.What can we learn about the school?

A.It has 100 teachers. B.It's a cold place.

C.It's overloaded.

4.What skirt does the woman want?

A.Light-weight skirt.

B.Heavy-weight skirt.

C.Mini-skirt.

5.What is forecasted for the weekend?

A.Rain. B.Snow.

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:单元综合技能训练3]

C.Fine days.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至第7题。

6.How has the weather been these days?

A.Rainy. B.Fine.

C.Windy.

7.Where are the speakers at the moment?

A.At a seashore. B.At a lake.

C.At a river.

听第7段材料,回答第8至第10题。

8.What does the man find English?

A.Interesting. B.Difficult. C.Easy.

9.What is the woman's second favorite?

A.English. B.Math.

C.PE.

10.What can we learn about Nancy?

A.She loves Chinese.

B.She does best in Math.

C.She doesn't like science.

听第8段材料,回答第11至第13题。

11.Why does the woman borrow money from the man?

A.To buy a new engine.

B.To repair her car.

C.To pay the rent.

12.How much will the man lend to the woman this weekend? A.20 dollars. B.50 dollars. C.200 dollars.

13.What does the woman suggest the man do tonight?

A.Help her fix her car.

B.Send her some food.

C.Have dinner at her house.

听第9段材料,回答第14至第16题。

14.What did the woman spend much time doing in her honeymoon? A.Queuing. B.Waiting for bus. C.Looking for hotels.

15.Where did the man go for holiday?

A.To Florida. B.To Bali Islands. C.To Paris.

16.What didn't the man do there?

A.He didn't go diving. B.He didn't play table tennis.

C.He didn't take photos in the ocean.

听第10段材料,回答第17至第20题。

17.What do we know about the flat?

A.It is near the bus stop.

B.The kitchen is a bit old.

C.It has full furniture.

18.What shouldn't the man pay for except the rent?

A.Cable TV. B.Gas fees.

C.Water fees.

19.How much is the rent at last?

A.160 pounds a week.

B.180 pounds a week.

C.200 pounds a week.

20. What will the man have to do after fixing the rent?

A.Cleaning the flat. B.Having dinner.

C.Signing a contract.

答案:1-5ABCAB6-10ACBCC11-15CACAB

16-20ACABC

听力材料:

第一节

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。

(Text 1)

M: What time does the concert start?

W: Take it easy. The concert starts at 8: 30. We still have 35 minutes to get there.

(Text 2)

W: Shall I bring you your coffee now or would you rather have it with your lunch?

M: I'd like it now, please, and some dessert after the main courses.

(Text 3)

W: There're so many children at the school. I wonder how the teacher keeps track of them.

M: I used to get cold feet at the thought of teaching a class of 100. That's the fact.

(Text 4)

M: What skirt are you looking for?

W: Well, it's getting warmer this time of year and heavy clothes are no more needed. So I want something light weight.

(Text 5)

M: It seems fairly mild for this time of year.

W: Yes. Quite different from the forecast.

M: And I don't think we're in for snow, either. Let's hope it stays nice for the weekend.

第一节到此结束。

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。

(Text 6)

W: Look, how beautiful the flowers are!

M: Yeah. And how fresh the air is ! Everything is new and fresh here in the country.

W: We have been kept indoors by the rain for a long time. Now it is clearing up at last.

M: Now, let's get out of the car and have a walk around.

W: Here's your camera. Let's take some pictures around here.

M: Come and have a look into the river. There are so many fish in the water.

W: How nice it is!

听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 7)

W: Hello, Lin Feng!

M: Oh, hi, Lucy!

W: What's the next lesson, Lin Feng?

M: English.

W: Oh, good, that's my favorite subject.

M: That's because you always find it so easy! I find it very difficult, so I don't like it much.

W: Nancy finds English quite difficult, too. But she says it's her favorite subject!

M: Yes, I know. And her second favorite subject is math.

W: Math is my worst! I don't like it. I always get the answers wrong!

M: So if English is your favorite subject, what's your second favorite?

W: PE. What about you?

M: I'm not sure. Both Chinese and science are my favorite subjects. I think I like Chinese a little more than science.

W: You're very different from Nancy! She doesn't like science at all!

听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 8)

W: Hey, I was wondering if you could do me a favor.

M: That depends. What is it?

W: It's kind of a big favor. I owe my landlady $200. She'll collect it on Friday, but I don't get paid until next Monday. Do you think you could loan me some cash until I get paid?

M: I'd love to help you out, but I'm a bit short on cash this month as well. I had to get a new engine put into my car, and that ate up my savings.

W: I'll pay you back on Monday. I promise.

M: Let's see, I've got about $50 to get me through the weekend. I can only spare about $20.

W: Thanks a lot. Every little bit will help. Tell you what, if you aren't doing anything tonight, why don't you come over and have dinner at my place.

M: That'd be great. Thanks!

听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。

(Text 9)

M: Well, how was your honeymoon?

W: It was fantastic! We had such a good time. The only problem was that because it was their high season, we spent hours queuing.

M: Peak periods always involve hours of queuing. At least you got a nice tan though!

W: Yes, Florida had great weather while we were there. You look tanned, too. Did you go somewhere?

M: My friends and I just got back from Bali.

W: Wow! Bali has some of the best beaches in the world, doesn't it?

M: Yes, we were lucky. My friend's father owns a resort on one of the islands, so we were able to stay for free.

W: Did you go diving while you were there?

M: I took a few diving classes before, but I didn't really like it, so I played table tennis instead!

W: Did you take any pictures in the ocean?

M: I've got quite a few pictures of all different kinds of fish. I'll show them to you next time I see you.

听下面一段对话,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。

(Text 10)

M: Hello, there. I'm Jack.

W: Hello there. Well. This is it. As you can see, it's fully furnished. You've got your TV...cable

TV and broadband Internet is included in the rent. The kitchenette is over there...all fully fitted... nice new fridge and cooker, kettle, toaster, microwave ... all your mod-cons. The bathroom is through there...box shower unit...sink...all new from B&Q. There's a nice view of the park from the window too.

M: Hmm...it's smaller than I thought. How much is the rent again?

W: 200 a week, plus of course, you're responsible for all fees including gas, water and electricity.

M: It said 160 in the ad.

W: Yeah, but that was for the small room upstairs and that's already gone.

M: Well, 200 is a bit too much for me.

W: Well, this is London. And it is your own place...good location, near the Tube.

M: Look...I can stretch to 180 a week...I can't afford 200 plus all the other bills.

W: All right. One month's rent in advance, plus a month's deposit. That'll be 1440 cash. This is the contract...read through it, initial each page and then sign at the bottom...

M: OK.

第二节到此结束。

第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的4个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

A

(2013·北京)

EP Portable Heater

We all know that the cost of heating our homes will continue to be

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:单元综合技能训练3]

a significant burden on the family budget. Now millions of people are

saving on their heating bills with the EP portable heater. With over one

million satisfied customers around the world, the new EP heats better

and faster, saves more on heating bills, and runs almost silent.

The EP has no exposed heating parts that can cause a fire. The

outside of the EP only gets warm to the touch so that it will not burn

children or pets.

The EP will not reduce oxygen in the room. With other heaters,

you'll notice that you get sleepy when the heat comes on because they are burning up oxygen.

The advanced EP also heats the room evenly,_wall to wall and floor to ceiling. It comfortably covers an area up to 350 square feet. Other heaters heat rooms unevenly with most of the heat concentrated to the center of the room. And they only heat an area a few feet around the heater. With the EP, the temperature will not vary in any part of the room.

The EP comes with a 3-year warranty (保修) and a 60-day, no questions asked, satisfaction guarantee. If you are not totally satisfied, return it at our expense and your money will be given back

to you.

Now we have a special offer for 10 days, during which you can enjoy a half price discount and a free delivery. If you order after that, we reserve the right to either accept or reject order requests at the discounted price.

Take action right now!

文章大意:本文是一篇说明文,属广告文体,介绍了一种新型的暖风机。与其他的暖风机相比较,它的好处多,目的是让读者买他们的产品。

21.What is mainly discussed in Paragraph 2?

A.The heat of the EP. B.The safety of the EP.

C.The appearance of the EP. D.The material of the EP.

答案:B主旨大意题。本题考查考生整体把握、提炼信息、概括总结的能力。A项“暖风机的热”;B项“暖风机的安全”;C项“暖风机的外表”;D项“暖风机的材料”。由第二段内容可知,这种暖风机不会引起火灾,不会烫伤孩子和宠物,显然是在讲它的安全,故正确答案为B项。

22.From the passage, we can learn that the EP ________.

A.doesn't burn up oxygen B.runs without any more

C.makes people get sleepy D.is unsuitable for children and pets

答案:A细节理解题。考生根据文章第三段第一句话The EP will not reduce oxygen in the room可知正确答案为A。

23.The underlined word “evenly” in Paragraph 4 probably means ________.

A.continuously B.separately

C.quickly D.equally

答案:D词意猜测题。由文章第四段可知,此处把EP暖风机与别的相比,这种暖风机能够把墙、门、天花板都能均匀加热,不像以前的,只加热附近小片区域,因此该词意为“均匀地,平等地”,D项正确。

24.The main purpose of the passage is to ________.

A.persuade people to buy the product

B.advise people to save on heating bills

C.report the new development of portable heaters

D.compare the functions of different heater brands

答案:A推理判断题。A项“说服人们买产品”;B项“建议人们省加热的钱”;C项“报告暖风机的最新发展”;D项“比较不同品牌的暖风机的性能”。根据文章内容可知,本文为广告文体,向大家介绍了一种新型的暖风机,与其他的暖风机相比,它的好处,目的是让读者买他的产品,因此A项正确。

B

Here are some kids who had great ideas that they turned into inventions. We call these kids “brain children”.

Six year-old Suzanna Goodin, tired of cleaning the cat food spoon, came up with the idea of a spoon-shaped cracker that can be eaten. She won a grand prize for her invention in the Weekly Reader National Invention Contest.

Eight-year-old Theresa Thompson and her 9-year old sister Mary were the youngest sisters to receive a US patent. They invented a solar tent for a science fair project in 1960. They called the device a Wigwarm.

At age 9, Margaret Knight began working in a cotton mill, where she saw a steel-tipped shuttle (梭子) fly out and hit a nearby worker. As a result, Margaret made her first invention: a shuttle restraining device. She went on to invent the machine that makes the square-bottom paper bags we still use for shopping today. That machine was patented in 1871.

Eleven-year-old Jeanie Low received a patent on March 10, 1992, for inventing the Kiddie Stool (凳子)—a fold-up stool that fits under the sink so kids can unfold it, stand on it, and reach the sink on their own!

Becky Schroeder began her patenting career when she was 14 years old. She put phosphorescent paint on paper under her writing paper so that she could write in the dark. This invention was later used in all sorts of ways. Doctors use it in hospitals to read patients' charts at night without waking them, and astronauts use it when their electrical systems are turned down for recharging.

Fourteen-year-old Pamela Sica invented a push-button device that raises the floor of a car so that goods can be raised and easily removed. Her invention won a grand prize for her age group in the Weekly Reader National In vention Contest. She wanted to patent her invention but found that it was too expensive.

Eight-year-old Chelsea Lannon received a patent in 1994 for the “pocket diaper (尿布)”,a diaper that has a pocket that holds things. She got her idea while helping her mother with her baby brother—while she was still in kindergarten!

25.Which inventions won a prize in the Weekly Reader National Invention Contest?

A.The spoon-shaped cracker and the shuttle restraining device.

B.The shuttle restraining device and the Kiddie Stool.

C.The Kiddie Stool and the pocket diaper.

D.The spoon shaped cracker and the device that raises the floor of a car.

答案:D细节理解题。根据第二段中的“She won a grand prize for her invention in the Weekly Reade r National Invention Contest.”和第七段中的“Her invention won a grand prize for her age group in the Weekly Reader National Invention Contest.”可知答案。

26.What can we know from the passage?

A.Theresa Thompson was the youngest child to make an invention.

B.A Wigwarm can be used to make paper bags.

C.Margaret Knight made more than one invention.

D.Jeanie Low invented the spoon-shaped cracker that can be eaten.

答案:C细节理解题。根据第四段中的“She went on to invent the machine”可知她发明了不止一样东西。

27.According to Paragraph 6, “phosphorescent paint” probably refers to a kind of paint that ________.

A.can produce light in the dark B.is used to write things

C.is produced in the dark D.is specially designed for doctors

答案:A词义猜测题。根据第六段中的“so that she could write in the dark”可知答案。

28.The idea of the pocket diaper occurred to Chelsea Lannon when she ________.

A.was cleaning the cat food spoon B.was in primary school

C.was helping her mother D.was working in a cotton mill

答案:C细节理解题。根据最后一段中的“She got her idea while helping her mother with her baby brother—while she was still in kindergarten!”可知答案。

C

A solar-powered airplane designed to fly day and night without fuel successfully made its first test flight above the Swiss countryside in April 2010.The Solar Impulse,which has 12,000 solar batteries built into its wings, is a prototype (雏形) for an aircraft intended to fly around the world without fuel in 2012.

It glided (滑翔) for 87 minutes above western Switzerland at an altitude of 1,200 metres with German test pilot Markus Seherdel at the controls. “Everything went as it should,”Seherdel said after landing. It's made of carbon fiber (碳纤维), which makes it possible that it has the wing length of an Airbus A340 while weighing the same as a mid-size car.

The prototype was tested in December 2009, flying a distance of 350 metres, one metre above the runway of a military airbase near Zurich. The propeller (螺旋桨) plane is powered by four electric motors and designed to fly day and night by saving energy from its solar cells in high-performance batteries. It is eventually expected to attain an average flying speed of 70 km per hour and reach a highest altitude of 8,500 metres.

Bertrand Piceard,one of the Swiss pilots behind the project, is best known for completing the first non-stop,round-the-world flight in a hot-air balloon in March 1999.The other main pilot, Swiss engineer Andre Borschberg, has described it as “ten times lighter than the very best glider”.“Such a large wing length for so little weight is something completely new in the plane family,”he said.

The project's budget is 100 million Swiss francs, 80 million francs of which has been secured from sponsors. Belgian chemical company Solvay, Swiss watchmaker Omega, and German banking giant Deutsche Bank, are the three main sponsors. Ecole Polytechnique Federale de Lausanne,one of tile two Swiss federal polytechnical universities, acts as a scientific advisor.

29.Carbon fiber is used in the plane to make sure that it ________.

A.can fly high and far enough

B.can hold enough solar batteries

C.can absorb enough solar energy

D.has very large wings, but does not weigh very much

答案:D根据第二段的“It's made of carbon fiber (碳纤维), which makes it possible that it has the wing length of an Airbus A340 while weighing the same a a mid-size car.”可知,这架太阳能飞机使用了碳纤维,其目的是确保它有足够长的翼展及较小的重量。

30.When did the plane make its first attempt to take off?

A.In March 1999.B.In December 2009.

C.In March 2010.D.In April 2010.

答案:B根据第三段的“The prototype was tested in December 2009, flying a distance of 350 metres, one metre above the runway of a military airba se near Zurich.”可知,这架太阳能飞机第一次尝试离开地面的时间是2009年12月。

31.The project is financially supported by ________.

a.Belgian chemical company Solvay

b.Swiss watchmaker Omega

c.Ecole Polytechnique Federale de Lansanne

d.German banking giant Deutsche Bank

A.a,b,c B.b,c,d

C.a,b,d D.a,c,d

答案:C根据最后一段的“Belgian chemical company Solvay, Swiss watchmaker Omega, and German banking giant Deutsche Bank, are the three main sponsors...”可知C项正确。

D

Today I'll be talking about the invention of the camera and photography.

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八(十二省区)强化练习:单元综合技能训练3]

The camera is often thought to be a modern invention, but as early as 1727, a

German physicist discovered that light darkens silver salt. Used as a camera, a

big box was set up, and a small hole was cut in one side to let the light in; he

made temporary pictures on the salt. Silver salt is still the base of the photographic film today. Then a French scientist made the first permanent picture by using a special piece of metal which was covered with silver salt. A photograph he made in 1826 still exists.

The painter De Gear improved the process by covering the metal also with placing the common salt which we can eat. That was in 1839, the official date of beginning of photographs. But the problem was the printing of the photographs. And it wasn't until other scientists developed the kind of photographic paper we now use that good prints were possible and photography became truly modern. In the 1870s, Matthew Bradey was able to take his famous pictures in American Civil War. In the 20s of this century, Georges Mann of the United States simplified film developing, and Dr. Edward Lane invented the so-called “Instant Camera”,which uses self-developing film. If we say photography came into existence in 1839, it follows that it took more than 100 years for the camera to reach its present condition of technical refinement (密度).

文章大意:本文主要讲述了照相机的由来及其逐步改进和发展的历程。

32.Which discovery was the basis of photography?

A.Light darkens silver salt. B.Light darkens natural salt.

C.Light darkens silver. D.Light darkens self-developing film.

答案:A细节理解题。根据第一段第二句的后半句“... a German physicist discovered that light darkens silver salt.”可知答案为A。

33.How was the first permanent picture made?

A.By making use of special paper.

B.By adding common salt to silver salt.

C.By giving a slight colour to the silver salt.

D.By using a special piece of metal.

答案:D细节理解题。根据第一段倒数第二句“Then a French scientist made the first permanent picture by using a special piece of metal....”可知答案为D。

34.According to the author, why is Matthew Bradey remembered today?

A.He was a soldier. B.He took war photographs.

C.He painted portraits. D.He designed a portable camera.

答案:B推理判断题。由第二段中“In the 1870s, Matthew Bradey was able to take his famous pictures in American Civil War.”可知,他在美国内战所拍摄的照片很出名,影响力很大,以致人们记得他,故本题选B。

35.What did Dr. Edward Lane invent?

A.A cheap process of developing film at home.

B.A new kind of film.

C.An automatic printer.

D.An instant camera that develops its own film.

答案:D细节理解题。从第二段倒数第二句的“... Dr. Edward Lane invented the so-called

‘Instant Camera’,which uses self-developing film.”可知Edward Lane博士发明了使用自显影胶片的一次成相照相机,故答案为D。

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Any car accident is frightening, but an accident in which your vehicle is thrown into the water, with you trapped inside, is absolutely terrifying. __36__ However, most deaths result from panic, without a plan or understanding what is happening to the car in the water. By adopting a brace(支撑)position, acting decisively and getting out fast, you can save yourself from a sinking vehicle.

Brace yourself for impact (撞击力). As soon as you're aware that you're going off the road and into a body of water, adopt a brace position. The impact could set off the airbag system in your vehicle, so you should place both hands on the steering wheel in the “ten and two” position.

Undo your seatbelt. __37__ Unbuckle the children, starting with the oldest first. Forget the cell phone call. Your car isn't going to wait for you to make the call.

__38__ Leave the door alone at this stage and concentrate on the window. A car's electrical system should work for up to three minutes in water, so try the method of opening it electronically first. Many people don't think about the window as an escape option either because of panic or misinformation about doors and sinking.

Break the window. If you aren't able to open the window, or it only opens halfway, you'll need to break it with an object or your foot. It may feel counter-intuitive (有悖常理的) to let water into the car. __39__

Escape when the car has equalized. If it has reached the dramatic stage where the car cabin has been filled with water and it has become balanced, you must move quickly and effectively to ensure your survival. __40__ While there is still air in the car, take slow, deep breaths and focus on what you're doing.

A.Open the window as soon as you hit the water.

B.Surviving a sinking car is not as difficult as you think.

C.It takes 60 to 120 seconds for a car to fill up with water usually.

D.Such accidents are particularly dangerous to the risk of drowning.

E.In conclusion, if you know what to do in the water, you will be safe.

F.This is the first thing to attend to, yet it often gets forgotten in the panic.

G.But the sooner the window is open, the sooner you can escape directly through it.

36.__________37.__________38.__________

39.__________40.__________

答案:

36.D由前面的句子Any car accident is frightening, but an accident in which your vehicle is

thrown into the water, with you trapped inside, is absolutely terrifying.可以得出答案。

37.F由前面的句子,说安全带.可以得出答案。

38.A由后面的句子Leave the door alone at this stage and concentrate on the window.可以得出答案。

39.G由前面的句子It may feel counter-intuitive (有悖常理的) to let water into the car.可以得出答案。

40.C由后面的句子While there is still air in the car, take slow, deep breaths and focus on what you're doing.可以得出答案。

第三部分:英语知识运用(共两节;满分45分)

第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。

A boy was walking home from school when he saw a large, tempting (诱人的) apple on one of the branches of an apple tree hanging out over a tall fence. The boy wasn't much of a fruit-eater, __41__ a bar of chocolate if given the choice, __42__,as they say, the forbidden fruit can be tempting. Seeing the apple, the boy wanted it. The more he looked at it, the __43__ he felt and the more he wanted that apple.

He stood on tiptoe (脚尖), __44__ as high as he could, but even at his tallest __45__ he was unable to touch it. He began to __46__ up and down, as high as he could, at the __47__ of each jump stretching his arms to get the apple. Still it remained out of __48__.

Not giving up, he thought, if only he had something to __49__ on. His school bag wouldn't give enough height and he didn't want to __50__ the things inside, like his lunch box, pencil case, and Gameboy. Looking __51__,he hoped he might find an old box, a rock, or, __52__ luck, even a ladder, but it was a tidy neighbourhood and there was nothing he could use.

He had tried everything he could think to do. __53__ seeing any other choices, he gave up and started to walk __54__. At first he felt angry and disappointed thinking about how hungry he had become from his __55__,and how he really wanted that apple. The more he __56__ like this, the more unhappy he became.

__57__,the boy of this story was a pretty smart guy, even if he couldn't always get what he wanted. He started to say to himself, “This isn't __58__. I don't have the apple and I'm feeling miserable as well. There's __59__ more I can do to get the apple—that is unchangeable—but we are supposed to be able to __60__ our feelings. If that's the case, what can I do to feel better?”

文章大意:本文属夹叙夹议文。主要讲述了一个男孩放学回家途中看到苹果树上高高挂着的苹果,想尽力摘下来,可是无论他如何努力,始终没有摘下苹果,最终只能放弃回家,不过他越想越不开心。本文说明了面对我们无法改变的事实时,我们应该能够及时改变自己

的看法,这样会感觉更好。

41.A.preferring B.offering

C.receiving D.allowing

答案:A词语辨析题。A项意为“更喜爱,宁可”;B项意为“提供”;C项意为“接收”;D项意为“允许”。句意:小男孩并不是很喜欢水果的。如果让他选择的话,他宁愿(prefer)吃一根巧克力棒。

42.A.so B.then

C.but D.or

答案:C逻辑推理题。句意:就像人们常说的,越是被禁止的东西诱惑力越强。和上文不喜爱吃水果形成对比关系,所以选择C项,表示转折。

43.A.sadder B.angrier

C.hungrier D.tastier

答案:C词语辨析题。A项意为“更难过”;B项意为“更生气”;C项意为“更饿”;D项意为“味道更好”。句意:他越看苹果,就感到越饿,就越想要拥有那个苹果。故选择C 项。

44.A.expanding B.stretching

C.swinging D.pulling

答案:B词语辨析题。A项意为“扩展”;B项意为“延伸”;C项意为“摇摆”;D 项意为“拖”。句意:他踮起脚尖,手尽可能伸高。所以用stretch表示“延伸”。

45.A.strength B.length

C.range D.height

答案:D词语辨析题。A项意为“力量”;B项意为“长度”;C项意为“范围”;D 项意为“高度”。句意:以他的手伸的最高高度也不能够着苹果。所以选择D项height。

46.A.jump B.look

C.walk D.glance

答案:A词语辨析题。句意:他开始跳得尽可能高来够苹果。所以本题选择A项jump。

47.A.tip B.stage

C.top D.level

答案:C习语搭配题。A项意为“尖,尖端”;B项意为“阶段,舞台”;C项意为“顶部”;D项意为“水平,平面”。句意:在他跳到最高点时伸长他的胳膊去够苹果。故选C 项。at the top of在……顶点。

48.A.hope B.hand

C.sight D.reach

答案:D习语搭配题。A项意为“希望”;B项意为“手”;C项意为“视觉,视野”;

D项意为“范围,延伸”。句意:虽然跳得很高,但是仍旧够不着。out of reach“够不着”,是固定搭配。

49.A.put B.stand

C.get D.hold

答案:B词语辨析题。句意:他没有放弃,他认为要是有个东西垫高站在上面就好了。have something to stand on表示“有东西可站”。故选B项。

50.A.break B.shake

C.take D.strike

答案:A词语辨析题。A项意为“破损,弄坏”;B项意为“摇动”;C项意为“拿走”;D项意为“撞击,打”。句意:他的书包不能垫起很高,而且他不想弄坏(break)里面的东西,像午餐盒、铅笔盒和玩具。

51.A.up B.forward

C.down D.around

答案:D词语辨析题。look up“抬头看,查找”;look forward“向前看,展望”;look down“向下看”;look around“四处张望”。除了书包外,他只有四处张望寻找,希望能找到一个旧盒子、石头等可以垫高的东西,故选D项。

52.A.for B.with

C.on D.of

答案:B习语搭配题。希望找到东西,运气好的话,甚至能找到一架梯子,但是最终什么也没找到。with luck表示“一切顺利的话,运气好的话”。

53.A.After B.Through

C.Without D.Upon

答案:C习语搭配题。他已经尝试了能想到的。别无选择了他只能放弃了,故选C项。

54.A.back B.away

C.up D.down

答案:B习语搭配题。放弃了够苹果,他离去了(walk away)。

55.A.wishes B.beliefs

C.efforts D.goals

答案:C词语辨析题。A项意为“希望”;B项意为“信仰,理念”;C项意为“努力”;D项意为“目标”。句意:起初他感到气愤、失望,想到自己那么努力却没有够着苹果而变得很饿就不高兴,而且他真的很想拥有那个苹果。故选择C项。

56.A.thought B.imagined

C.tried D.claimed

答案:A词语辨析题。B项意为“想象”;C项意为“尝试”;D项意为“宣称”。句

意:他想得越多,就越不高兴。根据句意可知选用A项thought。

57.A.Therefore B.However

C.Moreover D.Otherwise

答案:B逻辑推理题。A项意为“因此”;B项意为“然而”;C项意为“而且”;D 项意为“否则”。句意:然而(however),故事中的男孩是一个聪明的孩子,即使他总是得不到他想要的东西。此处是与上文形成对比,所以选B项表示转折。

58.A.skilful B.cheerful

C.harmful D.helpful

答案:D词语辨析题。A项意为“熟练的,灵巧的”;B项意为“快乐的”;C项意为“有害的”;D项意为“有益的”。句意:他自言自语道,这(生气)无益,我没有苹果而且我感到痛苦。

59.A.something B.anything

C.everything D.nothing

答案:D词语辨析题。句意:我再也没有什么办法摘到苹果了,这已是不变的事实。不过,我们应该能够改变自己内心的感受(即别去生气了)。因此选择D项。

60.A.change B.express

C.forget D.describe

答案:A词语辨析题。A项意为“改变”;B项意为“表达”;C项意为“忘记”;D 项意为“描述”。

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

【全国新课标卷题型】

My friend Vernon Davies kept birds. One day he called and told me he was going away for a week. He asked me to feed__61__birds for him and said that he would leave the key__62__his front door in my mailbox.

__63__(fortunate), I forgot all about the birds until the night before Vernon was going to return. What was worse,__64__was already dark when I arrived at his house. I soon found that the key Vernon gave me could not unlock either the front door__65__the back door. I was getting desperate.

I kept thinking of__66__Vernon would say when he came back.

I was just going to give up__67__I noticed that one bedroom window was slightly open. I found a barrel and pushed in under the window. As the barrel was very heavy, I made a lot of noise. But in the end, I managed to climb__68__and open the window.

I actually had one leg inside the bedroom when I suddenly realized that someone__69__(shine)

a torch up at me. I looked down and saw a policeman and an old lady, one of Vernon's neighbors. “What are you doing up there?” said the policeman. __70__(feel) like a complete fool, I replied,

“I was just going to feed Mr Davies' birds.”

61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______

66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______

答案:

61.the前面提到了birds,这里特指。

62.to key后面使用介词to。

63.Unfortunately根据句意,这里指“不幸的是”。

64.it it指时间。

65.or与前面的either构成either...or...。

66.what what引导宾语从句,做介词of的宾语,同时what做say的宾语。

67.when when引导了时间状语从句。

68.up climb up是固定词组“爬上……”。

69.was shining表示过去正在进行的动作。

70.Feeling现在分词做伴随状语。

【辽宁卷题型】

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

Tom: Hi, Steven, here is a picture of a red double decker bus !

Steven: Yeah, red double decker bus is__61__you' ll see very often in London. In fact I know this bus is from London because I can see the names: Chelsea, Sloan Square, Victoria. These are all areas in London. So__62__(obvious) the bus is in London.

Tom:Have you ever been on a double decker bus?

Steven:Yeah, many times.__63__I was younger, people used to get double-deckers all over England, but now they can only see__64__in some big cities.

Tom:Oh,really. How much is__65__fare?

Steven:It depends on the journey. It's not too expensive, but the minimum price you would pay is, for__66__ short journey, about a pound.

Tom: Mm, who can you see on the bus? Can you pick out anyone on the bus__67__looks interesting?

Steven:Hmm,this girl here at the back. She looks really bored. Maybe she is going to work and she__68__(want) to go !

Tom:Is that__69__you feel on the bus?

Steven:Well,not really,I haven't worked in England for long,so I__70__(take)a bus for a long time.

Tom: Thanks a lot.

Steven: No problem.

61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______

66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______

答案:

61.what考查名词性从句。此句中is是系动词,后接表语从句,因为引导词在表语从句中要作宾语,所以用what引导而不用that。

62.obviously考查副词。“很明显巴士是伦敦的”,用副词obviously。

63.When考查状语从句。“我年轻一点的时候,人们经常坐巴士”,这里的状语从句是提示时间的,用when引导。

64.them考查代词。代替的是Steven刚刚所说的double-deckers,因为是复数,所以用them。

65.the考查冠词。the fare指的是红色双层巴士的费用,特指,用the。

66.a考查冠词。短途的费用是一英镑左右,这个“短途”是泛指,不是“某一次短途旅行”,因此用a。

67.who/that考查定语从句。先行词是anyone,因此用who/that引导。

68.doesn't want考查动词时态。因为前文说了the girl looks bored,所以她可能去上班但她不想去,如果想去的话就不bored了;因为前文用的是一般现在时,所以此处也应该是时态一致的。

69.how考查名词性从句。该疑问句中,is是系动词,that是主语,后面接的是表语从句,问感觉怎么样,用how引导。

70.haven't taken考查动词时态。根据前文的现在完成时可以知道,此处也应该是现在完成时,根据句意可知是否定,所以是haven't taken。

第四部分:写作(满分35分)

第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读短文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误仅限1词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Before lunch Allen happened to see a man fished in a water hole about five metre outside a bar. Allen stopped curiously. All people passing over the man who was fishing regarded him like a foolish man. Therefore, Allen said kindly to fish-catcher, “Hello, will you please do me a favor and have a drink with me in the bar?” The man gladly received his invitation. After buying the man several cups of soft drinks, Allen asked, “You are fishing there, right? May I know how much fish you have caught this morning?”“You are the number 8,” said the man humorous.

答案:

Before lunch Allen happened to see a man fished fishing in a water hole about five metre metres

outside a bar. Allen stopped curiously. All people passing over by the man who was fishing regarded him like as a foolish man. Therefore However , Allen said kindly to ∧the

fish-catcher, “Hello, will you please do me a favor and have a drink with me in the bar ?” The man gladly received accepted

his invitation. After buying the man several cups of soft drinks, Allen asked, “You are were

fishing there, right? May I know how much many

fish you have c aught this morning ?” “You are the number 8,” said the man humorous humorously

. 第二节 书面表达(满分25分)

(2013·天津)

假设你是某大学的学生李津,你校英语俱乐部将选举新一届副主席,负责规划、组织俱乐部的相关活动。你欲参选。请按以下提示,写一篇竞选演讲稿。

☆个人的优势介绍(如性格、特长等);

☆组织校内的活动的设想(如举办讲座、英语晚会等);

☆组织校际交流活动的设想(如举办辩论赛、演讲比赛等);

☆表达竞选的愿望。

注意:

1.词数不少于100;

2.请勿提及真实学校姓名;

3.可适当的加入细节,以使内容充实,行文连贯;

4.开头、结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:

副主席:vice president 竞选:run for

Good afternoon, my dear friends ,

My name is Li Jin._________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Thank you.

相关推荐
相关主题
热门推荐