2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海闵行初三英语一模

Grammar and vocabulary:

1.Which of the following underlined parts is different?

A.Detective Ken told us about a case he dealt with recently.

B.When you feel upset , take a deep breath and it will help.

C.It is important for everyone to have a good breakfast

D.The ma n left clear footprints in the wet sand

2.He was angry _____ himself for having made such a foolish mistake.

A. on

B. with

C. at

D. by

3. His knowledge of English and western cultures ______ a great help to him in his work.

A. is

B. are

C. he

D. am

4. This dress is a bit dirty, would you please change ____ one for me ?

A. others

B. the other

C. the others

D. another

5. Using different memorizing methods can enable you to remember things _____

A. wise

B. correct

C. easily

D. faithfully

6. The emoji of “Face with tears of joy” has become_____ among the Internet users all over the world.

A. popular

B. more popular

C. most popular

D. the most popular

7. You _____ talk to your mother in such an impolite way. You’d better say sorry to her.

A. mustn’t

B. can

C. should

D. needn’t

8. Bill looked ______ to see Cassie and his mother standing by the front door of his house.

A. happily

B. confident

C. surprised

D. angrily

9. Let’s just imagine______ on Mars in the near future. Isn’t it amazing?

A. to live

B. lives

C. l iving

D. lives

10. The young an refused _____ stealing the valuable necklace from the safe.

A. admit

B. to admit

C. admitting

D. admitted

11. It was believed that the TV series Legend of Miyue ______ millions of people soon.

A. attracted

B. has attracted

C. will attract

D. would attract

12. Mr and Mrs Williams ____ in San Francisco since they returned to the USA from Japan

A. had worked

B. have worked

C. work

D. are working

13. Black tea______ in China during the Ming Dynasty as a way to keep tea fresh

A. invented

B. was invented

C. is invented

D. is inventing

14. I know nothing of the murder case _____ I read the newspaper report last night

A. when

B. because

C. until

D. since

15. Take a careful look at the two pictures, _____ you’ll f ind several differences between them

A. so

B. a nd

C. or

D. but

16. The old man rarely remembers what has happened,_______?

A.does he

B. doesn’t he

C. has he

D. hasn’t he

17. _____ necessary it is to give pilots the best possible training !

A. What

B. What a

C. What an

D. How

18.At the beginning of the interview, Sue was ____ nervous that she could hardly keep still

A. very

B. too

C. so

D. much

19. –Thank you so much for the wonderful party. I really had a great time/

-____

A. You are kind

B.I’m glad you liked it

C. I doesn’t matter

D. That’s right

20. --I missed the this morning because of the traffic jam

--____

A. What a pity !

B. Don’t worry

C. Of course not

D. Watch out.

.

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

B.

Nowadays, the food that you buy comes from many different countries.Have a look in your fridge, cupboard, and fruit bowl and check the origins(来源) of the food.Perhaps there are apples from California, lamb from New Zealand, or potatoes from Egypt? You will probably be surprised how_____food travels to get to your plate.This journey, from “field to plate”, is called“food miles”.A food mile is the distance that food trav els from the farmer’s field to the person who buys the f ood.Nowadays, food often travels thousands of miles to get to the consumer(消费者).Why is this, and what are the effects(影响) of these long distances?

Traditionally, farmers sold their food in the loc al market so the food didn’t have to travel very far.The consumers also did not travel very far, because they went to their local market to buy the food.This was a good system for farmers and consumers.However, there were some ______.For example, consumers could only buy food that farmers produced locally.In addition, they could only get food that was in season.Now, because of modern technology, food comes from all over the world.We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or

tomatoes.They are______in winter if we want.

Some countries have to import(进口) most of their food.This is because they have difficult climates.The United Arab Emirates(UAE), for example, gets 85% of its food from other countries.______food made in the UAE often uses imported materials.

What’s wrong with“food miles”? Is this not a good way of increasing international trade? I believe these miles are ______for a number of reasons.First of all, because food travels such long distances.we need more planes, lorries, and ships to move the food.This means we use more oil or petrol, so there is more pollution and more global(全球的) warming.______, food thattravels a long way is not fresh and usually not very tasty.Tomatoes, for example, are picked early and stored for their long journey.For this reason, they are usually tasteless when they get to the consumer.Local food has a better taste, a nd it also reduces the amount of global pollution.We need to buy more local food.

1.A.early B. interesting C. far D. accurate

2.A. disadvantage B. results C. methods D .links

3.A.delicious B.dramatic C. colourful D.available

4.A.Yet B.Even C.Still D.Again

5.A.worrying B. Affecting C. Encouraging D.changing

6.A.For the time being B.on average C.In addition D.In return

C.

My father will always live in my heart though he passed away many years ago.My earliest m_________of dad is grabbing his hand while we walked together.As I grew older,I remember my father and I listening to basketball games on the radio.I always fell asleep before the game was over.When I woke up in the morning,the score sheet with the r________score on it would be lying next to me.I’11 always remember that.

On cold mornings my father would bring his bread truck by the house.I used to ride on the floor of that bread truck as he delivered(分送)the bread to the stores.The smell and the warmth from the bread made my mouth water and kept me warm.I’11 always remember that.

My father would be present at all my games.One night before an important game my father looked at me s_______ told me that he wouldn’t be able to watch the game because he had to deliver the bread and it was a three-hour drive.The next day as the game drew near I thought about my dad.I happened to look across the field and surprisingly saw his bread truck pulling into the stadium.He m_______to make the game.I’11 always remember that.

Years later I had become a teacher.I’11 never forget the v______on the phon e early one morning telling me dad had just been killed in a traffic accident.I could hear my heart beat in my ears.I hung up the phone and went back to my bedroom.After that nothing really mattered to me.I still taught in school but I couldn’t centre atte ntion on my teaching.One day I was on the playground when a little boy walked up to me and grabbed my hand.His hand held m_______the same way I used to hold my father’s by the last two fingers.At that moment I found my purpose in life again.You see even though my father was gone,he left s_________ with me,his smile,compassion and touch.My purpose was to use those gifts as he did.From that day on I started.I’11 always remember that!

D.

Dario and his mother loved their new apartment. The living room was large enough for their piano. That night, the two of them sat side by side at the piano. They played jazz music to celebrate their new home. The loud music filled the room and made them feel very happy.

The next morning,however, their happiness disappeared. Someone had left a note under their door during the night. One of their neighbor had written to complain(抱怨) about the sound of the piano. Dario’s mother asked the building superintendent(管理员) if he knew anything about it. But he said that they were all nice people and he couldn’t imagine any of them had done that. Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their neighbors and apologize for their playing.

“Maybe we could go and visit everyone in person.” his mother said.

“What if we invited them to come here for a party instead? Dario asked.

They both loved the idea. Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts for their guests. They decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights.

Finally, the day of the party arrived. Some guests brought presents. Others brought flowers. Some even brought desserts to share. One woman, Mrs. Gilbert, gave Dario’s mother with a book of piano music by Chopin.

“I heard you playing the other night,” she said. “The sounds woke me out of bed. I was afraid that you might play like this every night. So I wrote a short note. I hope you don’t think I disliked the playing.”

Dario’s mother smiled at Mrs. Gilbert. “I think maybe we should apologize to you.” she sa id. “I didn’t realize how late it was when we were playing. Maybe we should play some quieter music at night.

“You play, you play!” Mrs. Gilbert said. “I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them. “These songs are not such loud music.”

“These songs are beautiful music.” Dario’s mother said. “We will be happy to play them in the evening.”

“And we won’t play so loud or late!” Dario said. He was already looking forward to practicing the new music. More tha n that, however, he was happy to see the big smile on his mother’s face. It gave him a feeling of warmth and made him feel that they were home at last.

1.How was the jazz music Dario and his mother played one night ?

_______________________________________________________________________________

__

2.Did Dario and his mother visit their neighbors or write a letter to their neighbors?

_______________________________________________________________________________ __

3.What did Dario and his mother do to their neighbor later?

_______________________________________________________________________________ __

4.Who wrote a short note to Dario and his mother?

_______________________________________________________________________________ __

5.Why did Mrs Gillbert send them a book of piano music by Chopin?

_______________________________________________________________________________ __

6.What can you learn from the story? Please give a proper tittle to the passage .(In less than six words)

_______________________________________________________________________________ __

Writing

Suppose you are Linda, a student of Grade School .You see some of the schoolmates waste food in the school canteen every day. Write an open letter to them and offer some good suggestions on saving food.(假设你是琳达,花园学校的一名学生,你发现每天同学们在学校食堂有浪费粮食的现象,因此你给同学们写一封公开信,倡议大家节约粮食,抵制浪费,并就此现象提出一些自己的建议。公开信的开头和结尾已给出)

Phrase for reference (以下短语进攻参考)

eat up throw away remain

be responsible for show respect

Dear schoolmates,

As we can see,some students waste food in the school canteen every day.______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ____________ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ 60______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ______ ____________ ______ ______ ______ ______ ______ ____________ ______ ______ ______ ______ ______ ____________ ______ _____

2015学年奉贤区调研测试

九年级英语试卷 (2016. 01)

(满分150分,考试时间100分钟)

考生注意:本卷有7大题,共94小题。试题均采用连续编号,所有答案务必按照规定在答题纸上完成,做在试卷上不给分。

Part 1 Listening (第一部分 听力)

I. Listening comprehension(听力理解) (共30分)

A. Listen and choose the right picture.(根据你听到的内容,选出相应的图片)(6分)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

1. ________

2. ________

3. ________

4. ________

5. ________

6. ________

B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案)(8分)

7. A. In a shop.

B. In a library.

C. In a restaurant.

D. In an office. 8. A. 7:50. B. 7:55. C. 8:00. D. 8:05. 9. A. A singer and a listener. B. A customer and a shop assistant.

C. A doctor and a patient.

D. A father and a daughter.

10. A. By taxi.

B. On foot.

C. By bicycle.

D. By underground. 11. A. Go to the cinema. B. Take care of her mum.

C. Go over her school lesson.

D. Help her mum with the housework. 12. A. Because she likes to send messages and answer phones.

A B C D

E F G H

B. Because she likes to type letters and arrange things for others.

C. Because she likes to read science books.

D. Because she likes to save people's lives.

13. A. Part-time jobs. B. Winter holiday plan.

C. Making money.

D. Visiting their parents.

14. A. She isn’t a good cook. B. The fish isn’t delicious.

C. He doesn’t want to eat more.

D. He wants to eat more fish.

C.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下

列句子是否符合你所听到的内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示)(6分)15. Sherlock Holmes is a real person who was created by Conan Doyle.

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

16. Conan Doyle used to be a medical doctor and succeeded in his working.

17. Bell, Conan Doyle's university teacher, was a careful man and could tell a

stranger correctly at his first sight.

18. The character of Dr. Watson was based on Conan Doyle himself.

19. Doyle enjoyed writing detective stories and doing his medical work as

well.

20. A museum about Sherlock Holmes is now located on Baker Street in London.

D. Listen to the passage and complete the following sentences (听短文,完成下列内容,每空格限填一词) (共10分)

21. “Getting along” means you and your teacher have a way that works for ________ ________

you.

22. Your teacher wants to make sure that you always get along with others in a ________

________.

23. Kids say some teachers are ________ ________ or strict in every school.

24. It’s important to remember that most of time your teacher is ________ your ________ .

25. A teacher is teaching you by ________ ________ your mistakes and helping you correct them.

Part 2 Vocabulary and Grammar (第二部分词汇和语法)

II. Choose the best answer (选择最恰当的答案): (共20分)

26.Which of the following word matches the sound [se?f] ?

A. seem

B. seat

C. sense

D. safe

27. Which of the following underlined parts is different in pronunciation from others?

A. Tom needs some information for his project.

B. I have many questions to ask you.

C. His situation is even worse than before.

D. Cars are a major source of pollution.

28. A comic strip is usually about ________ interesting story with an unforgettable end.

A. a

B. an

C. /

D. the

29. The leaders of the Chinese mainland and Taiwan met in Singapore ________ November 7,

2015.

A. at

B. in

C. on

D. for

30. Jack! Please pass ________ the glasses. I want to read the newspaper.

A. me

B. him

C. her

D. you

31. Today, I’ve downloaded __________ useful information on the Internet.

A. two

B. pieces

C. two pieces

D. two pieces of

32. During his stay in America, he gained much ______ of local customs and cultures.

A. advice

B. knowledge

C. idea

D. message

33. --How soon will you leave?

-- I’m not sure, probably in _________ ten minutes.

A. another

B. other

C. the other

D. others

34. Look! A car almost hit that little girl and the woman driver seemed ________.

A. fright

B. frighten

C. frightened

D. frightening

35. ________Mary ________ her parents take regular exercise in order to keep fit.

A. Not only …but also

B. Either …or

C. Neither…nor

D. Not only…as well

36. In Ozil’s eyes, nothing is ________ than the team’s success.

A. more important

B. the most importantly

C. more importantly

D. the most important

37. The students from Xinjiang enjoy staying in our school because everyone here is _________

to them.

A. friendly

B. gently

C. patiently

D. happily

38. Stop ________ about the haze(雾霾). Just think about what we can do to improve it.

A. complain

B. to complain

C. complaining

D. complained

39. Reading provides me with fun and it also enables me ______ the world around me.

A. understand

B. understood

C. to understand

D. understanding

40. By the end of last week, Maggie________ in the west of China for two months helping the

homeless children.

A. will stay

B. has stayed

C. would stay

D. had stayed

41. If you continue to use old-fashioned (过时的) language, young people will ________that you

haven’t kept up with today’s thinking and knowledge.

A. consider

B. correct

C. control

D. create

42. This problem ________ be talked about any more. We’ve found the solution.

A. mustn’t

B. shouldn’t

C. needn’t

D. can’t

43.– ________ do you fly to New York on business?

– Nearly once every two months.

A. How fast

B. How soon

C. How long

D. How often

44. A: I’m sorry I’m late, Tony, but the bus broke down, and there were no taxis.

B: _________________, Arthur. I’ve just got here myself, so I wasn’t waiting for long.

A. It’s my pleasure

B. That’s all right.

C. Enjoy your time

D. Good idea

45.– I think keeping pet dogs isn’t a good idea. Dogs create a lot of mess.

–_______________. In my opinion, it can help you become a more responsible person.

A. I think so, too

B. So do I

C. That’s a good idea

D. I don’t agree with you

III. Complete the following passages with the words or phrases in the box. Each word or phrase can only be used once(将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词或词组只能填一次): (共8分)

A. if

B. that

C. after

D. same

E. grew up

Late regrets

I’ve read many stories about family memories. In those stories, I’ve found voices of sadness and longing(渴望). It is true ___46___ so much in our daily lives makes us busy all the time. We have less and less time to spend with our families and friends. I’ve had the 47 experience myself.

I used to spend happy times with my grandfather when we lived together. When I was very young, I often enjoyed his garden, looking at the blooms (花) and watering his fruit trees. As I 48 , I gradually started to become self-centered.

Once, when I was 6, I went out shopping with him. As he and I took the wrong bus and got lost outside, I couldn’t stay calm and shouted rudely in his face. And I didn’t say sorry to him 49 returning home, believing that I had done nothing wrong.

A. speak

B. ones

C. how

D. truly

E. say

I know now how ridiculous (荒谬的)I was at that time. I now realize 50 late it was when I finally said it was my fault! Yet, when I 51 wanted to express my regret, my grandfather had left me forever, leaving me with no more chances to apologize for my mistake. I couldn’t 52 even the three simplest words: “I am sorry.”

We are spending more and more time at school, while little time is left for us to spend at home with our families. So make the most of every second you still have with your loved 53 , because time keeps going, waiting for no one.

IV. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子) (共8分)

54.Tu Youyou(屠呦呦) is the first Chinese ________ to win a Nobel Prize in science. (city)

55.Mr. Smith and his wife are preparing for their son’s ________ birthday party. (nine)

56.Let’s hope that all our troubles will________ in the coming new year. (appear)

57.Mathew wanted to build a ________ dog house for his pet dog, Snowball. (wood)

58.Making a picture in your mind is a good way to help you to ________ something. (memory)

59.In _________ years, many people choose to read e-books instead of paper ones. (recently)

60.She has been very __________ since her brain was injured in the accident. (forget)

61.Kobe Bryant, one of the ________ players in NBA history, will say goodbye to his great

love----basketball. (great)

V. Rewrite the following sentences as required (根据所给要求,改写下列句子,62-67题,每空格限填一词。68题注意大小写) (共14分)

62. Martin sets out early to catch the first bus every day. (改为一般疑问句)

________Martin ________ out early to catch the first bus every day?

63.The shop is crowded with people because the Spring Festival is coming. (对划线部分提问)

________ ________ the shop crowded with people?

64.Some kids rarely know how to control themselves in front of a computer. (改为反意疑问句)

Some kids rarely know how to control themselves in front of a computer, ________ ________?

65.This movie was boring enough. He fell asleep halfway. (合并为一句)

This movie was________ boring ________ he fell asleep halfway.

66.“Do you like the famous cartoon series named Pleasant Goat and Big Wolf?”the little girl

asked her mother? (同义转换)

The little girl asked her mother _________ she _______ the famous cartoon series named “Pleasant Goat and Big Wolf”.

67.Did they find the pet cat after a day’s search? (改为被动语态)

________ the pet cat _______ after a day’s search?

68 is, nice, puppies, in ,arms, hold, it, to, our (连词成句)

________________________________________________________.

Part 3 Reading and Writing (第三部分读写)

Ⅵ. Reading comprehension (阅读理解) (共50分)

A.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案) (12分)

Inventions named after people

Many new things are invented each year. Interestingly, some inventions are named after the people who invented them, making the inventions and inventors easier to be remembered.

The bowler hat is named after London hat-makers Thomas and William Bowler. The brothers received an order from Edward Coke, the younger brother of the 2nd Earl of Leicester. They were asked to design a hat for Coke’s gamekeepers to protect their heads from branches while on horseback. Later, the stylish hat became popular in Europe and the United States.

Another invention that is named after its inventor is Braille, a writing system used by blind people. French educator Louis Braille developed a new system of reading and writing after learning the cryptography of French Captain Charles Barbier during the war. The captain had come up with a code of dots on paper that allowed soldiers to communicate in the dark.

The diesel engine is also named after its inventor----German engineer Rudolf Diesel. After a few dangerous tests, he invented a new and more efficient engine in 1892 and the engine was later called the diesel engine. The engines were widely used in buses, trucks, trains and ships, and Rudolf Diesel became a millionaire.

69. How many inventions are mentioned in the passage?

A. Two

B. Three

C. Four

D. Five

70. Who invented the bowler hat?

A. Edward Coke.

B. Thomas and William Bowler.

C. The 2nd Earl of Leicester.

D. Edward Coke’s gamekeepers.

71. What does the underlined word ‘their’ refer to?

A. Edward Coke’s.

B. The 2nd Earl of Leicester’s.

C. Edward Coke’s gamekeepers’.

D. Thomas and William Bowler’s.

72. How did Louis Braille invent Braille?

A. He studied blind people in the university and invented a writing system for them.

B. He came up with Braille when he communicated with soldiers in the dark.

C. He invented Braille based on the cryptography of a French captain.

D. He was asked to invent a writing system for blind people by Charles Barbier.

73. According to the passage, which of the following statements is FALSE?

A. Rudolf Diesel was a German engineer.

B. Rudolf Diesel carried out some dangerous tests before he invented the diesel engine.

C. The diesel engine was quite efficient.

D. Diesel engines were mainly used on airplanes and rockets.

74. What is the passage mainly about?

A. Several inventions that are named after their inventors.

B. Several inventions that were invented by blind inventors.

C. Several inventions that made their inventors rich.

D. Several inventions that were invented by teen inventors.

B. Choose the words or expressions to complete the poem(选择最恰当的单词或词语完成短

诗)(12分)

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

Traffic rules around the world

Traffic rules are made to keep order on the road. Some traffic

rules in some countries are quite 75 . Travelers should

76 these rules if they are planning to explore these countries

by car.

Some interesting traffic rules are related to 77 . One

strange traffic law in Massachusetts, U.S.A.(美国马萨诸塞州)says

that gorillas are followed to travel in a car. However, they can only ride in the passenger seat. Drivers will 78 a fine if they allow a gorilla(大猩猩)to ride in the backseat.

Many people like to take dogs in their cars. In Italy, drivers who take their cars. In Italy, drivers who take their dogs on a road trip are required to fasten their dog's seat belt. In Germany, dogs and other pets are considered cargo(货物). 79 there is no safety belt rule, pets must be protected against slipping and falling in the vehicle.

Speeding is usually judged by a speed camera. However, in speed zones of 30km/h or less, traffic police in Austria can use their own judgment to estimate the speed of a car. Depending on the policeman's guess, sometimes drivers may receive a speeding ticket even though they traveling

80 the speed limit.

75.A. unknown B. common C. popular D. unusual

76. A. be used to B. be connected to C. be aware of D.be ready for

77.A. people B. animals C. plants D. environment

78. A. face B. take C. offer D. afford

79. A. Since B. While C. After D. Before

80. A. above B. over C. in D. under

C. Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的

词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)(14分)

Animated movies are ones that use drawings instead of real people. Artists must draw thousands of pictures, and each picture must be a l_____81_____ different. For example, if the movie maker wants to show a girl running, the artist must draw

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

her feet in different places in each picture. When the pictures

are shown very q 82 , one after another, it looks like

the girl is running. Walt Disney was not the first or only one

person to use animation in movies, but he is the most famous.

His first Mickey Mouse cartoon in 1928, was called Plane

Crazy. This was a short, silent movie about the adventures of a little mouse. Today, 70 years later, Mickey Mouse is still a favorite character, and there are hundreds of cartoons and storybooks about him in many l 83 .

Many people in the movie business thought that animation was only useful for short cartoons. They did not think people would want to see long movies made from moving drawings. Disney did not agree with them. He believed he could tell any kind of story using animation. His first l 84 movie was Snow White and Seven Dwarfs. Disney spent all his money making this movie. Fortunately, it was a great success. He next made Dumbo, about a baby elephant, and this was f 85 by many more movies. Many of these are still popular today.

When we think of Disney, however, we don’t think only of movies, we also think of Disneyland. There are Disney lands in Japan, the USA, France and China (Hong Kong). There will be another one in Shanghai soon. They are large parks where people can meet characters from Disney’s movies and visit scenes from his movies. A86 Walt Disney made many of his most famous movies many years ago, they are as popular now as they were when he made them. Today, we can buy them on video, and from time to time we can see them in theatres. When Walt Disney began making his animated cartoons all those years ago, people drew all the pictures by h 87 . Nowadays, much of this work is done by computers.

81.l_______ 82.q _______ 83.l________ 84.l ______ 85.f________ 86.A________ 87.h_______

D. Answer the questions (根据短文内容,回答问题) (12分)

I, Robot 2: humans vs. robots!

2016年上海初三各区一模英语试卷整理(含答案)

Here is a piece of good news for I, Robot fans: Robot 2

may soon meet the public!

I, Robot, the science fiction action film released in 2004,

was such a hot movie that it grossed(收入总计)$347 million

for a worldwide total.

The story is between humans and robots. In 2035, robots serve humans under three laws:

1. A robot may not injure a human being;

2. A robot must obey orders given by human beings.

3. A robot must protect itself as long as such protection does not conflict with the first or second law.

However, with the development of technology, the robots start to have their own thinking. Instead of obeying the orders as they are programmed, they want to protect themselves and rule human beings. A battle between humans and robots is inevitable(不可避免的).

Do you believe that one day computers may be cleverer than human brains? Are you afraid that robots invented by humans can surpass humans and conquer the world? Let's find the answers in I, Robot 2.

88. What kind of film is I, Robot?

_______________________________.

89.What does the story mainly tell us?

_______________________________.

90. How do robots serve humans?

_______________________________.

91. In what case must robots protect themselves?

_______________________________.

92. What happens to the robots with the development of the technology?

_______________________________.

93. Are you looking forward to seeing the film I,Robot 2? Why?

________,________________________.

VII.Writing (共20分)

Write a short passage about the topic “I’m not...any more” at least 60 words.(以“我不再。。。。。。”为题,写一篇短文,不少于60个字。)(Suggested points: 可以聚焦“是什么事或人促使自己不再。。。。。。”或“作者通过哪些行为,做到不再。。。。。。”)。

(注意:1. 在答题纸上将题目补充完整。

2. 短文中不得出现任何人名、校名及其它相关信息,否则不予评分

............................。)

20160105 听力文字内容、答案:

I. Listening comprehension(听力理解) (共30分)

A. Listen and choose the right picture.(根据你听到的内容,选出相应的图片)(6分)

1、A detective’s job is to protect the innocent as well as find the guilty. D

2、Comic books are popular among young students. G

3、Children, you should mind your languages when you chat with your friends On Wechat or on the Internet. E

4、Since computers are widely used, my grandparents also learn how to use them. C

5、Fishing is a relaxing sport that can be enjoyed all the time. A

6、You will probably remember the word “spider” if someone puts a large real spider in front

of you. H

B. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案)(8分)

7. M: Can I help you?

W: I’d like to borrow some books about memory.

Q: Where does this dialogue probably take place? B

8. M: Oh, It's dark outside, What time is it, now?

W: It’s 8:00 by my watch, but it is five minutes slow.

Q: What time is it now? D

9. M: What’s wrong with you, Mrs. White?

W: I don’t feel well and cough day and night.

M: Take the medicine and you will be all right soon.

Q: Who are the two speakers? C

10. M: Do you go to school by bus or by underground?

W: Neither. I often go to school on foot. But this morning I rode a bicycle.

Q: How did the girl go to school this morning? C

11. M: Would you like to go to the cinema with me after school, Rose?

W: I’d love to. But I will help Mum with housework at home.

Q:What will Rose do after school? D

12. M : What are you going to be after you finish school, Cathy?

W: I hope to be a secretary. I like to type letters and arrange things for others. What about you, Jimmy?

M: I have no idea. Maybe I will be a doctor to save people’s lives. Maybe I’ll try to be an engineer. I love science.

Q: Why does Cathy like to be a secretary? B

13. M: I hope to get a part-time job during the winter holiday and make some money. How about

you?

W: I’m going to stay with my grandparents in the countryside, and get ready for next term’s study when I return.

Q: What are they talking about? B

14. M: Jenny, you’re a wonderful cook. The fish is really delicious.

W: I am very glad you like it. Have some more, please.

M: Thank you. But I am already full.

Q: What does the boy mean? C

C.Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判断下

列句子是否符合你所听到的内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示)(6分)Sherlock Holmes was one of the most famous detectives in the world. But do you know he was not a real person? He was created by a writer whose name was Conan Doyle. Conan Doyle used to be a medical doctor, but he was not successful and few people asked him for help. He couldn’t make a living in this way, so he gave it up. He really liked writing, so he began to write detective stories. One of his university teachers in Edinburgh University was Bell. He was a very careful man and could tell a stranger correctly at his first sight. Conan Doyle was deeply attracted by him. Therefore, the character of Sherlock Holmes was just based on Bell. In every Sherlock Holmes’story, there was an assistant. His name was Dr. Watson. This character was based on Doyle himself. Now if you want to know more about Sherlock Holmes, you can find more detailed information through the Internet. If you go to London, don’t forget to go to Baker Street and have a look, because there is a museum about Sherlock Holmes.

15. F 16. F 17. T 18. T 19.F 20. T

D. Listen to the passage and complete the following sentences (听短文,完成下列内容,每空格限填一词) (共10分)

What does “getting along with your teacher”mean? “Getting along”means you and your teacher have a way that works for both of you, and you both are getting what you need from the relationship. For your teacher, he or she wants to make sure that you always get along with others in a polite way, and you try your best to learn. For you, you want a teacher who answers your questions and tries to help you learn. You can get along with your teacher without being friends with him or her, although it’s nice if that happens.

In every school, kids will say some teachers are too serious or strict, but don’t judge a teacher until you are in his or her class and can see for yourself. Most of time, your teacher is on your side.

And a teacher who’s called strict may be someone who expects to do his or her job well. It’s also important to remember that making mistakes is part of learning. By pointing out your mistakes and helping you correct them, a teacher is teaching you.

21.both of 22. polite way 23. too serious 24. on side 25. pointing out

26.D 27B 28 B 29 C 30 A

31 D 32 B 33 A 34 C 35 A

36 A 37 A 38 C 39 C 40 D

41 A 42 C 43 D 44 B 45 D

46.B 47. D 48. E 49.C 50. C 51. D 52. E 53. B

54. citizen 55. ninth 56. disappear 57.wooden

58. memorize 59. recent 60. forgetful 61. greatest

62. Does set 63. Why is 64 do they 65 so that 66 whether/if... liked

67 Was...found 68 It’s/It is nice to hold puppies in our arms.

阅读部分答案

相关推荐
相关主题
热门推荐