2017春冀教版七年级英语下册期中综合检测试卷有答案(初一)

期中综合检测

(时间:100分钟满分:120分)

Ⅰ.听句子,选择正确的答案。每个句子读两遍。(每小题1分,共5分)

1.A.Two kilometres.

B.Thank you.

C.His mom.

2.A.Math.

B.Not at all.

C.Running.

3.A.Thank you.

B.They raised some money for him.

C.At home.

4.A.Bread and eggs.

B.By train.

C.50.

5.A.Books.

B.Breakfast.

C.On August 8.

Ⅱ.听对话和问题,选择正确的答案。每组对话及问题读两遍 (每小题1分,共5分)

6.A.Singing club.

B.Sports club.

C.Art club.

7.A.One week.

B.Two weeks.

C.Three weeks.

8.A.At school.

B.At home.

C.In the restaurant.

9.A.Play basketball.

B.Go swimming.

C.Dance.

10.A.Twice a week.

B.Three times a week.

C.Four times a week.

Ⅲ.听对话,选择正确的答案。每段对话读两遍(每小题1分,共5分) 听第一段对话,完成第11小题。

11.What time does Jenny usually go to bed?

A.At nine.

B.At ten.

C.At eleven.

听第二段对话,完成第12至13小题。

12.What is Mike doing?

A.He is doing his homework.

B.He is making a holiday plan.

C.He is watching TV.

13.How is the boy going to Xi’an?

A.By car.

B.By train.

C.By plane.

听第三段对话,完成第14至15小题。

14.Where are they?

A.In the hospital.

B.In the classroom.

C.In the supermarket.

15.What does the boy want to buy?

A.Pants and shoes.

B.Vegetables and meat.

C.Hamburgers and sandwiches.

Ⅳ.听短文,选择正确的答案。短文读两遍(每小题1分,共5分)

16.What does Mike’s father do?

A.A policeman.

B.A doctor.

C.A teacher.

17.Where does Mike’s mom work?

A.At school.

B.In the bank.

C.In the library.

18.How does Mike’s mom go to work?

A.By car.

B.By bus.

C.On foot.

19.Why does Mike’s brother like his job?

A.Because he can meet many new friends.

B.Because the job is easy.

C.Because he feels tired every day.

20.What does Mike want to be?

A.A teacher.

B.A doctor.

C.A waiter.

Ⅴ.单项填空(每小题1分,共15分)

21.— What can you play?

— I can play the piano.

A.sports

B.music

C.game

D.instrument

22.Dunhuang is famous the City of Sands.

A.at

B.as

C.in

D.to

23.— is the river near your home?

— It’s about 1 400 kilometres long.

A.How old

B.How long

C.How far

D.How many

24.We still have apples at home so we don’t need to go to the market today.

A.no

B.much

C.few

D.a few

25.Lei Feng is ready to help others.We will remember him forever.

http://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmlually

B.sometimes

C.never

D.always

26.We’ll arrive Tianjin 10:00 tomorrow morning.

A.in, at

B.in, on

C.on, at

D.at, on

27.—Would you like the Great Wall with us?

—Yes, I’d love to.

A.visiting

B.to visit

C.visits

D.for visiting

28.The book is .Most of the teachers are in it.

A.interesting, interested

B.interesting, interesting

C.interested, interesting

D.interested, interested

29.— Who walked to park yesterday?

— I .

A.walk

B.walking

C.did

D.walked

30.The beef delicious.I would like some more.

A.tastes

B.looks

C.turns

D.sounds

31. a good education,you can make a difference in the future.

A.With

B.Have

http://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmle

D.Learn

32.—Did he visit the museum last Sunday?

—.He played the piano at home.

A.Yes, he did

B.Yes, he does

C.No, he didn’t

D.No, he doesn’t

33.She is going to learn this Sunday.

A.new something

B.new anything

C.something new

D.anything new

34.—How’s your school life going, Linda?

—!

A.It’s sunny

B.It’s on the bus

C.Great

D.It’s raining

35.— Mum, I set the table.

— Let’s have lunch.

A.Guess what!

B.Well done!

C.It doesn’t matter.

D.That’s too bad.

Ⅵ.完形填空(每小题1分,共10分)

My name is Joe.I live on a farm with my father.It is Sunday today.I want to 36 my uncle, Jim.He works in a 37 .It is my first time to the city, so my father 38 me my uncle’s address.When I get to the city, I can’t find the way.So I ask someone 39 help.I see a young man in front of his house.

I ask, “Excuse me, could you tell me the way to the library?”

“Please wait a moment.” With these words, he goes into his house 40 comes out with a 41 in his hand.

He finds the library on the map and tells me the way.I 42 him and go along the street.

“Please 43 again.It is a little 44 here.And there is no bus getting there.I’ll 45 you there with my car.”

At last, I see my uncle with the man’s help.

36.A.listen B.visit C.look D.hear

37.A.library B.post office

C.bank

D.restaurant

38.A.says B.talks C.tells D.speaks

39.A.in B.on C.of D.for

40.A.and B.because C.or D.but

41.A.key B.map

C.ticket

D.picture

42.A.gives B.thank

C.thanks

D.give

http://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmle B.keep C.lose D.wait

44.A.far from B.next to

C.close to

D.across from

45.A.cross B.change C.take D.move

Ⅶ.阅读理解(每小题2分,共30分)

A

Dear Peter,

How about your study? How are you in London? It’s Sunday today.I’m writing a letter to you.I’m going to tell you about things in Beijing.

Beijing is different from London.In our country, we drive on the left side of the road, but here people drive on the right side.Most people go to work by bus or by bike.The rush hours(高峰

时间) are from seven to nine in the morning and from five to seven in the afternoon.People in China work around eight hours a day, five days a week.They usually begin to work at eight in the morning, and rest on Saturday and Sunday.

I have Chinese classes every morning from Monday to Friday.The students in our class are from many countries.We’re all working hard and friendly.The Chinese students are ready to help us with our Chinese.We also help them a lot with their English.We’re getting along very well(相处得融洽).

That’s all for today.Please write to me soon.

Yours,

Susan

46.Susan is probably from .

A.China

B.England

C.America

D.Canada

47.People in London drive on .

A.the same side of the road

B.the right side of the road

C.the left side of the road

D.both sides of the road

48.The rush hours a day in Beijing usually last(持续) .

A.two hours

B.three hours

C.over five hours

D.about four hours

49.In Susan’s class, students are not .

http://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmlzy

B.friendly

C.helpful

D.hard-working

50.The letter is written from .

A.a Chinese student to an English student

B.an English student to a Chinese student

C.a Chinese student to an American student

D.an English student to another English student

B

The summer holiday is coming.Do you have any plans? Let’s look at the following kids’summer holiday plans.

Joe:Many classmates call me “Fat Joe”, so I think I really need to lose weight this summer.I must eat less pizza with cheese though it is difficult for me to do so.

Silly:I want to take Chinese lessons, because I’m very interested in Chinese culture, history and food.

Tony:I’ll follow the doctor’s advice:Eat more fruit and vegetables, and say goodbye to my favourite French fries and hamburgers.I believe I’ll be healthier.

Alice:I’m a Canadian student.I want to take a trip to Japan for my summer holiday.I’d like to eat sushi(寿司) and noodles there.

51.Joe likes eating very much.

A.fruit

B.pizza

C.French fries

D.hamburgers

52. is interested in Chinese culture, history and food.

A.Alice

B.Silly

C.Joe

D.Tony

53.Alice is going to take a trip to .

A.China

B.Canada

C.Japan

D.Australia

54. have health problems.

A.Joe and Silly

B.Silly and Tony

C.Tony and Alice

D.Joe and Tony

55.Which of the following is true?

A.Joe is happy to get the name “Fat Joe”.

B.Silly is not interested in Chinese lessons.

C.Tony will take his doctor’s advice on food.

D.Alice is interested in Japanese culture, history and food.

C

I’m Tony.My best friends are Frank and Cindy.We often do many things together.Frank lives next to my home and we are in the same class.He is 13.He is tall and of medium build.He has curly hair and blue eyes.He’s good-looking and very clever.He’s good at math and often helps me with my homework.

Cindy doesn’t go to my school.She’s 11.She is thin and of medium height.She has curly blonde hair and her eyes are brown.She is good-looking,too,but a little shy.She is good at playing the guitar.Her favourite subject is music.She often teaches Frank and me to play the guitar after class.

The three of us have fun together,and we help each other and sometimes play video games at my house.

56. eyes are blue.

A.Frank’s

B.Cindy’s

C.My

D.Tony’s

57. good at math.

A.I am

B.Cindy is

C.Frank is

D.Tony is

58. is good-looking,but a little shy.

A.Frank

B.Cindy

C.Tony

D.My friend

59.What things do the three children do together?

A.They play baseball.

B.They play video games.

C.They play soccer.

D.They play chess.

60.Where do they play video games?

A.At school.

B.At Frank’s house.

C.At Cindy’s house.

D.At Tony’s house.

Ⅷ.根据短文内容完成下列各题(每小题2分,共10分)

Dear Mr.Zhang,

Next week, a group of exchange students from the U.S.will come to visit Taizhou.I make a plan for them.We will eat breakfast at our school first.Then we can take them to Mei Lanfang’s Former House (故居) by bus.It takes only 25 minutes.They can learn to sing Beijing Opera there.

In the afternoon, we will go to Tiandehu Park and take some photos there.In the park we can have a picnic as our lunch.Then we will go to the cinema to watch a new film.After that the girls can go to the shopping malls to buy things they like and we will take the boys to our school playground to play football for one and a half hours.

In the evening we shall invite(邀请) them for dinner in a restaurant.They can try Chinese food.I’m sure they will have a good time in our city.

Yours,

Tony

61题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);62题完成句子;63-64题简略回答问题;65题将文中画线句子译成汉语。

61.The exchange students are from the U.S.

62.Tony makes a for a groups of exchange students.

63.How long does it take from Tony’s school to Mei Lanfang’s Former House by bus?

_____________________________________________________________________________

64.Will the exchange students have dinner in a restaurant?

_____________________________________________________________________________ 65. __________________________________________________________________________

Ⅸ.词汇运用(每小题1分,共10分)

(A)根据首字母或汉语提示完成句子

66.It is about five t kilometres from here to Guangzhou.

67.On April Fools’ Day, we often play j on each other.

68.This is a good movie.It’s (值得) watching.

69.—Can you (完成) it on time?

—I think so.

70.There are many (不同之处) between the two villages.

(B)用所给词的适当形式填空

71.Bob is a good boy.He is (help) to others.

72.Would you mind (sit) here with me?

73.You can go to the club (one) a week.

74.I feel (relax) to listen to music after class.

75.Mike enjoys (draw) on weekends.

Ⅹ.用方框中所给词或短语的适当形式填空(每小题2分,共10分)

2017春冀教版七年级英语下册期中综合检测试卷有答案(初一)

t throw away the newspapers.They are .

77.Lei Feng is our good .We should learn from him.

78.Nobody teaches me English.I learn it .

79.My father is very busy these days.He usually goes to work breakfast.

80.The book is really boring.Can you show me one?

Ⅺ.连词成句(每小题1分,共5分)

http://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmling, for, evening, how, over, about, dinner, this(?)

_____________________________________________________________________________ 82.your, is, how, life, going, school(?)

_____________________________________________________________________________ 83.playing, John,basketball, in, is, interested(.)

_____________________________________________________________________________ 84.will, in, future, make,I, the, a, difference(.)

_____________________________________________________________________________ http://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmle, plan, you, can, a, with, up(?)

_____________________________________________________________________________ Ⅻ.书面表达(共10分)

你的外地朋友李华“五一”劳动节(May Day)来探访了你,你带他游览了北京。请你根据下面的活动日程,以“A Happy Holiday”为题写一篇短文。可以适当增加细节,使行文连贯。80词左右。

2017春冀教版七年级英语下册期中综合检测试卷有答案(初一)

Ⅰ.1.A 2.A 3.B 4.C 5.C

Ⅱ.6.C7.C 8.A 9.B 10.A

Ⅲ.11.A12.B 13.B 14.C 15.A

Ⅳ.16.A17.B 18.B 19.A 20.A

Ⅴ.21.D22.B 23.C 24.D 25.D 26.A 27.B 28.A 29.C 30.A 31.A 32.C 33.C 34.C 35.B Ⅵ.36.B37.A 38.C 39.D 40.A 41.B 42.B 43.D 44.A 45.C

Ⅶ.46.B47.C 48.D 49.A 50.D 51.B 52.B 53.C 54.D 55.C 56.A 57.C 58.B 59.B 60.D Ⅷ.61.T62.plan 63.Only 25 minutes. 64.Yes, they will. 65.我确信他们会在我们的城市玩得很开心。

Ⅸ.(A)66.thousand67.jokes 68.worth 69.finish 70.differences

(B)71.helpful 72.sitting 73.once 74.relaxed 75.drawing

Ⅹhttp://m.wendangku.net/doc/46dae6b95ebfc77da26925c52cc58bd6318693e3.htmleful77.example 78.by myself 79.without 80.another

Ⅺ.81.How about coming over for dinner this evening?

82.How is your school life going?

83.John is interested in playing basketball.

84.I will make a difference in the future.

85.Can you come up with a plan?

Ⅻ.One possible version:

A Happy Holiday

My friend Li Hua came to visit me on May Day.We visited Beijing together.On the morning of May 2, we went to Beijing Museum and learned a lot about the history of Beijing.On the afternoon

of the day we visited the Great Wall.It was great.On the evening of the day, I took him to see the night sights of Beijing.Beijing looked very beautiful at night.The next day, we went to the bookshop to buy books.We enjoyed ourselves very much.

附:听力材料

Ⅰ.1.How far is the bookstore form your home?

2.What is your favourite subject?

3.How did they help Jim?

4.How many students are there in your class?

5.When did he travel to Beijing?

Ⅱ.6.W:Do you want to join the art club, Jeff?

M:Yes,I do.I like drawing very much.

Q:What club does Jeff want to join?

7.W:How long can I keep the books, John?

M:Two weeks.Oh, no.You can keep them for three weeks.

Q:How long can the girl keep the books?

8.M:Jane, where do you have lunch on weekdays?

W:I have lunch at school on weekdays.

Q:Where does the girl have lunch on weekdays?

9.W:What do you usually do on Sundays?

M:I usually go swimming with my parents.

Q:What does the boy usually do on Sundays?

10.M:How often do you go to the bookstore?

W:Twice a week.

Q:How often does the woman go to the bookstore?

Ⅲ.听第一段对话,完成第11小题。

M:Jenny,what time do you usually go to bed on Sundays?

W:I usually go to bed at nine.

听第二段对话,完成第12至13小题。

W:Hi, Mike.Are you doing your homework now?

M:No, I’m making a holiday plan.

W:Where do you plan to go on holidays?

M:Xi’an.

W:That’s great! It’s a beautiful city.

M:You’re right.And it has a long history.

W:How far is it from your city to Xi’an?

M:It’s about four hundred kilometres.

W:How will you go there?

M:By train.

W:Have a good trip!

M:Thank you.

听第三段对话,完成第14至15小题。

W:Good morning! May I help you?

M:Yes, please.Do you have any pants?

W:Sorry, we don’t have any pants here.

M:Could I have some shoes?

W:Oh, sorry.We just have some vegetables and meat.You can go to the clothes shop.

M:Thank you all the same.

Ⅳ.I’m Mike.I have a big family.My father is a policeman.He’s very busy.He often has meals outside.Sometimes we can’t see him all day.But I love him very much.My mother works in a bank.She says her job is interesting because she can meet many interesting people.She goes to work by bus every day.My brother is a waiter.He likes his work because he can meet many new friends when he works in the restaurant.My sister is a nurse.She is a beautiful and kind girl.All the patients in the hospital like her very much.

I’m a middle school student.I study hard and I want to be a teacher.I think it’s not difficult for me.

相关推荐
相关主题
热门推荐