大学英语2A卷

大学英语II-A卷

Part I??Listening Comprehension

Section A

Directions: In this section, you will hear several short and long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

1. A) The apples and pears might not be so good.

B) The apples are not as good as the pears.

C) The apples and pears are very good.

D) The apples and pears are as good as they look.

2. A) He doesn’t want to have lunch with the woman.

B) He’ll be very busy.

C) He never eats lunch.

D) He’s having lunch with somebody else.

3. A) Librarian and student. C) Tourist guide and visitor.

B) Teacher and student. D) Interpreter and foreign visitor.

4. A) To punish Sam. C) To teach Sam a good lesson.

B) To tell him about a new job. D) To ask him to stop drinking.

5. A) The garden hasn’t been planted.

B) The man wants to quit.

C) The man doesn’t like to wait.

D) The ground is too wet to plant vegetables.

6. A) He likes to travel to only one place.

B) He doesn’t like to travel by air.

C) He likes to travel under the ground.

D) He doesn’t like to travel anywhere.

7. A) Tomorrow. C) Next week.

B) By the end of this week. D) This Friday.

8. A) Tom will be there at 8:30. C) Tom is always late.

B) Tom will not show up. D) Tom is usually on time.

The following questions are based on the conversation you have just heard.

9. A) Potato. B) Plastic container. C) Rice. D) Sushi

10. A) Rice. B) Hamburger. C) Salad. D) Spaghetti.

11. A) A restaurant named “Joyful”.

B) A sushi shop.

C) A salad store.

D) They can’t remember the name of the restaraunt.

12. A) Saturday. C) The day after tomorrow.

B) Tomorrow night. D) Tuesday.

The following questions are based on the conversation you have just heard.

13. A) At Johnny’s home.

B) At Johnny’s school.

C) At the working place of Johnny’s father.

D) At a hospital.

14. A) Because she has something against Johnny.

B) Because Johnny is not working hard.

C) Because Johnny is a restless teenager.

D) Because Johnny is not talented enough.

15. A) Yes, because Johnny told him.

B) Yes, because Johnny’s friend told him.

C) Yes, because Johnny’s teacher told him.

D) No, he didn’t have an idea.

16. A) Johnny is different from other boys.

B) Johnny is at an awkward age.

C) Johnny is a problem adolescent.

D) Johnny is a difficult boy.

Section B

Directions: In this section, you will hear several short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Passage One

The following questions are based on the passage you have just heard.

17. A) They have a tradition of strike.

B) They have midmorning tea break.

C) They have a tradition of tea breaks on the job.

D) They have a habit of coffee drinking.

18. A) At 11:00 in the morning and 3:00 in the afternoon.

B) In the midmorning.

C) At 3:00 in the afternoon.

D) Any time they like.

19. A) Thirty minutes.

B) No more than half an hour.

C) Fifteen minutes.

D) Twenty minutes in the morning and fifteen in the afternoon.

Passage Two

The following questions are based on the passage you have just heard.

20. A) More than five years. C) About five years.

B) Less than five years. D) Five years only.

21. A) He wanted to study Japanese.

B) He wanted to study Japanese in the summer school.

C) He wanted to take the intensive language learning.

D) He actually didn’t have any plans to study Japanese.

22. A) He was a student of Japanese.

B) He was a teacher who taught extensive reading.

C) He was a teacher who taught intensive reading.

D) He was a student who was going to Tokyo.

Passage Three

The following questions are based on the passage you have just heard.

23. A) He began to blame Gregory as soon as he knocked on the door.

B) After Gregory opened the door.

C) When Gregory asked him to cool down.

D) Before Gregory had promised him to get ready.

24. A) Gregory was delayed by his brother.

B) Gregory was hardly ready when David came.

C) Gregory had forgotten what he had promised David.

D) Gregory was unwilling to go with David.

25. A) He always played tennis with Gregory.

B) He played tennis every day.

C) He was always quick in whatever he did.

D) He was impatient and foolish.

Part II??Reading Comprehension (Reading in Depth)

Directions: There are 3 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Passage One

Questions 26 to 30 are based on the following passage.

As a place of learn ing, Oxford’s beginnings are equally distant. Legend has it that Alfred laid its foundations at the end of the ninth century. Certainly by the 12th century scholars were teaching in the town, Latin being the lingua franca (通用语). Before long their fame spre ad to the Continent, particularly to the Sorbonne College in Paris, then Europe’s greatest centre of learning. A group of English scholars left the French capital in 1167 to settle in Oxford and the place became an attraction for students and teachers from all over Britain. Forty-seven years later the university received its first charter (许可证) granted by the Pope regulating its administration. Today Oxford is a large, crowded city, but the ancient university buildings in the centre --- colleges, libraries, museums and administrative blocks connected by narrow lanes --- have remained largely untouched.

While most old universities have modernized radically to accommodate their growing populations, Oxford has managed to expand while still preserving its traditional academic structure. The 36 existing colleges, varying from the older houses such as Merton, founded in the 13th century, to the newest, Green, founded in 1979, are independent, self-governing institutions operating under the umbrella of the University of Oxford. Still more foundations are prepared to become full colleges.

26. By the 12th century, ____.

A) Oxford had become the center of learning in Europe

B) scholars were teaching Latin in Oxford

C) French was the prevailing language in Oxford

D) many British teachers and students went to Oxford

27. Oxford was recognized by the church in ____.

A) the 9th century B) 1167 C) the 10th century D) 1214

28. Which of the following statements is NOT true?

A) Many old buildings in Oxford have been removed.

B) Oxford has grown into a large city.

C) Oxford boasts a long history.

D) Many people are now living in Oxford.

29. It can be inferred from the passage that ____.

A) Oxford is left behind by other universities

B) Oxford is backward nowadays in academy

C) many universities have gone too far in modernization

D) the modernization in Oxford is far from radical

30. Which description about today’s Oxford is correct?

A) Latin is the lingua franca.

B) Many new buildings are under construction.

C) The number of colleges is on the rise.

D) All the colleges in Oxford were established in 12th century.

Passage Two

Questions 31 to 35 are based on the following passage.

Sometimes we like things loose, unstructured, in blue jeans. Sometimes we like things precise, brilliant, and charming. This is the heart of ballet. By all logical assumptions, it should never have survived the French Revolution. An art form developed out of the formality of court life, it boasts an almost mathematical vocabulary of steps and gestures. Ballet in the past few hundred years has both evolved and remained still. Any city worth its charter supports a ballet company and at least one annual production of “The Nutcracker.” Productions of nineteenth-century classics have been a staple (主要内容) of “high” culture to a s mall but devoted audience. But the art form has witnessed some radical experimentation, as well. One of the half-dozen geniuses of the twentieth century, George Balanchine, blew the dust off traditional ballet. He made generous use of composers such as Bruckner, and Stravinsky. Ballet, Balanchine realized, like all great ballet enthusiasts, that the true soul of ballet is music.

What gives the dancing its most heartfelt pleasures are the dancers, their athleticism evidence of what perfection the human body is capable of, their grace of an elegant, physical representation of the music itself. The intellectual thrill of ballet lies in watching the playing out of patterns, the arresting power of a solo, the corps of 50 dancers moving on tiptoes in extreme unity. When all the elements work together, we leave the theater with our postures considerably improved.

31. According to the passage, ballet was developed ____.

A) in the imperial court C) during the French Revolution

B) for the masses D) after the French Revolution

32. It can be inferred from the passage that ballet’s steps and gestures are ____.

A) designed to be precise C) easy to understand

B) casual and emotional D) difficult to follow

33. Stravinsky was most probably a ____.

A) classic composer C) radical composer

B) contemporary composer D) generous composer

34. Balanchine will approve of the opinion that ____.

A) ballet should stick to the tradition

B) the traditional ballet should be thrown away

C) music is the most important element in ballet

D) only genius can understand modern ballet

35. The last sentence implies that ____.

A) we are stunned by the performance of the ballet players

B) we try to imitate the ballet players

C) we are affected by the beautiful postures of the ballet players

D) we used to have ugly postures

Passage Three

Questions 36 to 40 are based on the following passage.

For anybody who ever failed a maths test, something marvellous happened in Stockholm on December 10, 2000. A soft-spoken fellow from Kansas -a guy who was turned down by the prestigious Massachusetts Institute of Technology (MIT) because his maths scores were too low and who never had much formal physics training -received the Nobel Prize in physics. This is slightly ironical, because Jack St Clair Kilby is not a physicist.

The Royal Swedish Academy of Sciences was willing to overlook that minor detail, though, because Kilby did, after all, come up with the most valuable invention of the past half-century: the microchip. Jack Kilby’s idea sparked the information age. The tiny silicon chip at the heart of all digital devices has arguably become the most important industrial commodity since crude oil. Without the chip, there could be no personal computers or mobile phones, no Internet or Play-Stations. The semiconductor integrated circuit has changed the world as fundamentally as did the light bulb, the telephone and the horseless carriage. But somehow the man who made the microchip has never achieved the recognition that Edison, Bell and Ford enjoyed. Thanks to the Nobel Prize, at age 78, Jack Kilby finally received the attention he deserved.

36. Kilby is a(n) ____.

A) American B) Frenchman C) Swedish D) Englishman

37. Kilby won the Nobel Prize for ____.

A) his great research done in MIT

B) he is an excellent physicist

C) he has had much formal training in physics

D) he invented the microchip

38. It was the invention of ____ that brought about the information age.

A) telephone B) microchip C) light bulb D) assembly line

39. Before the invention of the microchip, ____ was the most important industrial commodity.

A) telephone B) light bulb C) automobile D) crude oil

40. The achievements made by Kilby were finally recognized ____.

A) by his winning of Nobel Prize C) after he died

B) after the widespread of computers D) when he was admitted by MIT

Part III??Vocabulary and Structure

Directions: There are a number of incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A), B), C) and D). Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

41. He does not ______ his fellow workers and there are often different opinions between them.

A) put up with B) keep up with C) get along with D) go on with

42. Not until many years later ______ known.

A) was the whole truth become C) the whole truth became

B) did the whole truth become D) the whole truth had become

43. Careless motorists are _____ to meet with accidents.

A) apt B) liable C) inclined D) subject

44. ______, I think that I was wrong.

A) In return B) In retrospect C) In reserve D) In reverse

45. It was reported that the new governor had ______ his authority by getting other people to do things for him and his

family.

A) betted B) exhausted C) abused D) ignored

46. A peculiarly pointed chin is his most memorable facial ____.

A) mark B) feature C) trace D) appearance

47. Chew your meat thoroughly before you ____ it.

A) swallow B) dip C) eat D) have

48. ____ he prepared his lessons well; at other times he does very poor work.

A) Now and then B) First and last C) On one occasion D) At first

49. There is an undesirable ____ nowadays to make films showing violence.

A) direction B) tradition C) phenomenon D) trend

50. The project ____ by the end of 2010, will expand the city’s telephone network to cover 1,000,000 users.

A) accomplished C) to be accomplished

B) being accomplished D) having been accomplished

51. Do be serious. It is _____ a joke.

A) nothing more than B) really C) far more than D) not in the least

52. The last half of the nineteenth century ____ the steady improvement in the means of travel.

A) has witnessed B) was witnessed C) witnessed D) is witnessed

53. Paul would like to be one of that _____.

A) teachers classes B) teacher’s classes C) teachers’ classes D) teacher classes

54. It would be a mistake to _____ this law to situations which are outside this range.

A) apply B) use C) employ D) fit

55. Although collaborative group work might not always turn out encouraging results, it is certainly a strategy _____

exploring.

A) worth B) worthy C) deserves D) liable

56. There was s o much noise that the speaker couldn’t make himself______.

A) heard B) to hear C) hearing D) being heard

57. ______ his wealth, Tom is not very happy.

A) In spite of B) Besides C) Beside D) Though

58. There’s only one seat so you’ll have to sit o n my _________.

A) land B) lane C) lawn D) lap

59. The clerk in the grocery store _____ the lady with her packages.

A) assigned B) assisted C) served D) applied

60. ---”You don’t like football, do you?”

---”_____, I like it very much.”

A) Instead B) Indeed C) On the contrary D) As a consequence

61. Provided that we draw useful lessons from them, we may turn difficulties to good _____.

A) account B) benefit C) value D) occasion

62. The president of the college, together with the deans, is planning a conference for the purpose of laying down

certain ____.

A) regulations B) terms C) stipulations D) disciplines

63. The clothes a person wears may express his _____ or social position.

A) curiosity B) status C) determination D) significance

64. The doctors came to the conclusion that the patient’s blindness was ____.

A) contemporary B) consistent C) temperate D) temporary

65. He spoke so casually, as though the matter was of little ____.

A) consequence B) difference C) meaningfulness D) circumstance

66. They ________ the immediate release of the hostages.

A) called for B) called in C) called at D) called up

67. High prices in the UK made it ______ for buyers to look abroad.

A) worthwhile B) worthy C) worth D) worthless

68. He invented a plough ________ any other in existence.

A) far superior to B) more superior than C) more superior to D) much superior than

69. In ____ of your bad work I am forced to dismiss you.

A) consequence B) result C) addition D) the light

70. Life is interesting to people who _____ themselves to new ideas.

A) present B) exhibit C) expose D) explain

Part IV??Cloze

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D). You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

This is a rather strange story but it is quite true. In December 1966 a burglar broke ?71? a golf club on the outskirts (郊区) of a small town. When the police arrived to investigate, they found an unusual ?72?, a piece of cheese ?73? a bite mark in it. The burglar had gone into the kitchen and had eaten some food there. Then he had ?74? some cigarettes and a little money.

The police sergeant in charge of the ?75? guessed that the burglar was a local man. He thought that professional thieves would not bother to break into a golf club. They would know that there was not much ?76? stealing in such a place. He made ?77? in the town and asked three suspects (嫌疑犯) to come to the police station. When he questioned them about the burglary, they all ?78? raiding (抢劫) the club. The sergeant then gave ?79? man ?80? cheese and asked him to bite it. He took the pieces of cheese to a ?81? surgeon and asked him to compare the bite marks ?82? that in the piece of cheese ?83? at the golf club. The dentist said that the bite mark ?84? by one of the suspects was the same as that in the piece of cheese found at the scene of the burglary.

The police sergeant ?85?two of the suspects and questioned the third one. At first the man ?86?that he was innocent and said that he had an alibi (不在犯罪现场的证据). The police sergeant knew that the man was ?87? so he encouraged him to talk ?88? he began to ?89? himself. Then the sergeant told him about the bite marks and the man ?90?.

71. A) in B) into C) up D) off

72. A) clue B) behaviour C) place D) thing

73. A) on B) over C) above D) with

74. A) smoked B) hidden C) brought D) stolen

75. A) event B) issue C) case D) item

76. A) worthy B) worthless C) worth D) worthwhile

77. A) risks B) explanations C) changes D) enquiries

78. A) convinced B) denied C) minded D) forgot

79. A) either B) neither C) each D) every

80. A) a cake of B) a piece of C) a slip of D) a cup of

81. A) dental B) famous C) clever D) better

82. A) to B) in front of C) with D) before

83. A) invented B) found C) founded D) discovered

84. A) conducted B) told C) admitted D) made

85. A) arrested B) released C) accused D) guarded

86. A) claimed B) thought C) believed D) justified

87. A) laying B) lain C) lying D) lieing

88. A) since B) until C) while D) as

89. A) contradict B) defend C) puzzle D) snatch

90. A) confirmed B) declared C) agreed D) confessed

Part V??Translation

Section A

Directions: Translate the following sentences into English (with the given words or phrases).

91. Tom studied hard. He wanted to _______________(充分利用他的大学时光).

92. The doctor says that I’ve got to _____(节食).

93. Because of the currently irreparable storm damage, the community sports meeting has __________(被取消了).

94. By the time he was ten, _______________________(他已比他哥哥还高).

95. It’s time _____________________(采取措施)about the traffic problem downtown.

Section B

Directions: Translate the following passages into English (with the given words or phrases).

96.bide one’s time, have nothing to do with, take in, investment, move to, sophisticated, bring sb. back to earth, possess, revenge

Lily曾经被一个老于世故的男人欺骗。他宣称拥有超过20亿美元的资产。他开过一家杂货店,而后转向房地产。同时他大量投资于股票。那个男人同时指出他的爱情和金钱没有关系。直到有一天,Lily无意中听到他对另外一个女人说出同样的誓言,她才恍然大悟。Lily被深深地伤害了,她决定等待时机,计划报仇。

?????Name:_______ Class:_______

Student?No.:_______ Score:_______

大学英语II-A卷(答题纸)

Answer Sheet

Part I??Listening Comprehension (25%)

Section A

1. ______

2. ______

3. ______

4. ______

5. ______

6. ______

7. ______

8. ______

9. ______ 10. ______

11. ______ 12. ______ 13. ______ 14. ______ 15. ______

16. ______

Section B

17. ______ 18. ______ 19. ______ 20. ______ 21. ______

22. ______ 23. ______ 24. ______ 25. ______

Part II??Reading Comprehension (Reading in Depth) (30%)

26. ______ 27. ______ 28. ______ 29. ______ 30. ______

31. ______ 32. ______ 33. ______ 34. ______ 35. ______

36. ______ 37. ______ 38. ______ 39. ______ 40. ______

Part III??Vocabulary and Structure (15%)

41. ______ 42. ______ 43. ______ 44. ______ 45. ______

46. ______ 47. ______ 48. ______ 49. ______ 50. ______

51. ______ 52. ______ 53. ______ 54. ______ 55. ______

56. ______ 57. ______ 58. ______ 59. ______ 60. ______

61. ______ 62. ______ 63. ______ 64. ______ 65. ______

66. ______ 67. ______ 68. ______ 69. ______ 70. ______

Part IV??Cloze (10%)

71. ______ 72. ______ 73. ______ 74. ______ 75. ______

76. ______ 77. ______ 78. ______ 79. ______ 80. ______

81. ______ 82. ______ 83. ______ 84. ______ 85. ______

86. ______ 87. ______ 88. ______ 89. ______ 90. ______

Part V??Translation (20%)

Section A (15%)

91. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ 92. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ 93. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ 94. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ 95. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Section B (5%)

96. _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

大学英语II-A卷(参考答案)

Key

Part I??Listening Comprehension (25%)

Section A

1. A

2. B

3. A

4. D

5. D

6. B

7. C

8. C

9. B 10. B

11. A 12. B 13. B 14. B 15. D

16. B

Section B

17. C 18. A 19. C 20. C 21. D

22. A 23. A 24. B 25. C

Part II??Reading Comprehension (Reading in Depth) (30%)

26. D 27. D 28. A 29. D 30. C

31. A 32. A 33. B 34. C 35. C

36. A 37. D 38. B 39. D 40. A

Part III??Vocabulary and Structure (15%)

41. C 42. B 43. B 44. B 45. C

46. B 47. A 48. A 49. D 50. C

51. C 52. C 53. B 54. A 55. A

56. A 57. A 58. D 59. B 60. C

61. A 62. A 63. B 64. D 65. A

66. A 67. A 68. A 69. A 70. C

Part IV??Cloze (10%)

71. B 72. A 73. D 74. D 75. C

76. C 77. D 78. B 79. C 80. B

81. A 82. C 83. B 84. D 85. B

86. A 87. C 88. B 89. A 90. D

Part V??Translation (20%)

Section A (15%)

91. make the most of his time in college/make the best use of his time in college

92. go on a diet

93. been cancelled/been called off

94. he had outgrown his elder brother

95. something was done/some measures were taken

Section B (5%)

96. Lily was at one time taken in by a sophisticated man, who claimed that he possessed a fortune of more than 2

billion US dollars. He once ran a retail shop before moving to the real estate business. Meanwhile he had vast investment in shares. The man also promised his love had nothing to do with money. Lily was not brought back to earth until one day she overheard the man was swearing the same words to another woman. Lily was so deeply hurt that she decided to bide her time, planning revenge.

大学英语II-A卷(听力文字稿)

Script of Listening Comprehension

Section A

Directions: In this section, you will hear several short and long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Now, let’s begin with the short conversations.

1. W: I intend to buy some fruit for the children. These apples and pears seem to be in season. I’ll get two dozens of

each.

M: I hope they are as good as they look.

Q: What does the man mean?

2. W: Should we have lunch together today? I’ll be downtown.

M: I can’t. I’m really going to be tied up today.

Q: What does the man mean?

3. W: Pardon me, please, but how can I find the non-fiction works?

M: Well, all the works are categorized in colors. The red catalogs label all those science-fictions while the blue ones label non-fictions.

Q: What is the probable relationship between the man and the woman?

4. W: Sam seems to have become dependent on alcohol these days after he lost his first job.

M: We must find some effective ways to stop him. It’s so harmful, you know?

Q: What are they possibly going to do with Sam?

5. W: Have you planted your vegetable garden yet?

M: I’m waiting for it to quit raining so much.

Q: What is the problem?

6. W: I like traveling by air to different places. Don’t you?

M: Well, if you ask me, I like feeling the ground under my feet.

Q: What does the man mean?

7. W: I ought to go to town tomorrow. My aunt will come for a visit on Friday. I have some shopping to do.

M: Don’t spend too much. I won’t get paid until next week.

Q: When will the man be paid?

8. M: When is Tom coming? I am afraid we are late for the meeting.

W: Well, he said he’d be here at 8:30. But if I know, it would be at least nine o’clock.

Q: What conclusion can you draw from the woman’s statement?

Now you’ll hear the long conversations.

Conversation One

W: I just come to pick up my plastic container that I lent you the other day.

M: Oh, right. Well, I’ve just washed it ac tually, so here you are.

W: Thanks. So did you like that potato salad I made you?

M: It was really nice. I’m not sure how you made it, but I enjoyed it. I wish I could cook like you can.

W: So do you want to go out for dinner again this Saturday?

M: Oh, that sounds like a really good idea, but I’ve had a date.

W: Well, let’s find another day. Um, last time, last week I think we went to “Joyful”, right?

M: Yeah, that’s right. We had rice and things like that. Is that right?

W: Mm-hm, and I think I might have had a hamburger, or something like that.

M: Oh, yes, you did. So, where do you think we should go this time?

W: Uh, I don’t know. Do you want to go for sushi again?

M: Oh, I really like sushi. Yeah.

W: Yeah, the re’s that other sushi shop that we haven’t gone to yet.

M: Ok, well, we could walk there and walk back and we could get some exercise at the same time.

W: Oh, that’s a great idea.

M: Yeah, and then we wouldn’t feel so bad when we’re greedy.

W: Hm, for sure. And then we’ll organize it for tomorrow night.

M: Alright. Bye-bye.

The following questions are based on the conversation you have just heard.

9. What does the woman want back from the man?

10. What did the woman have for last dinner?

11. Where did they eat out last time?

12. When are they dining out again?

Conversation Two

M: Good afternoon. Are you Cindy Wilson?

W: Yes, I am.

M: I’m Johnny’s father.

W: Oh, yes. Please have a seat. We have a lot to talk about.

M: All right. What’s the problem?

W: Johnny has probably told you how hard I’ve been coming down on him. I don’t want to have anything against your son. It’s just that I think he should work hard. His grades are not good.

M: Really, Ms. Wilson? I didn’t know he was doing poorly.

W: He daydreams in class all the time instead of doing his assignments. Actually he’s so talented that he can do an excelle nt job. I’m glad you’re here so that we can talk about the problem. Do you have any ideas?

M: Well, the only thing I can think of is that he’s at an awkward age. Everything in him is changing. He seems different from what he used to be. He’s always restless. My wife and I can never get him to sit still for one minute ― not even during meals. Is adolescence that difficult for children?

W: Well, that may be it.

The following questions are based on the conversation you have just heard.

13. Where does the conversation take place?

14. Why has the woman been coming down on Johnny?

15. Did the man know Johnny is doing poorly?

16. What does the man think of Johnny?

Section B

Directions: In this section, you will hear several short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.

Passage One

People usually want more leisure time on the job itself. In fact, in some countries, like England, the midmorning and midafternoon tea break is a tradition. England is a tea-drinking country. People there don’t really have a coffee break, but the tea break is very important -- usually midmorning about eleven o’clock, and usually in the afternoon again at about three o’clock. This is a very important tradition. In fact, when the tea bre ak has been shortened in a number of factories, strikes have occurred, because the traditional fifteen minutes is required. And it’s a very important part of the day when people can put down tools and get together and have a chat.

The following questions are based on the passage you have just heard.

17. What habit do English people have?

18. When do they have their breaks in the day?

19. How long does the break last?

Passage Two

I came to Japan as a summer school student some five years or so ago, and at that time I had no plans to study Japanese. I landed at Haneda Airport, at about four thirty in the morning, and I looked around without the slightest idea of where to go, when somebody from the plane walked up to me and said to me, “Hey, where are you going now?” I was happy to follow his suggestion, so we both went to Kyoto. And when I got to Kyoto, I came to find out that this young fellow had a Chinese and Japanese major and he had come to Japan to study Japanese. And he said to me, “Well, why don’t you come with me and study Japanese at this particular school in Kyoto for intensive language learning?”

The following questions are based on the passage you have just heard.

20. How long has the narrator been in Japan?

21. What was the narrator’s plan when he came to Japan?

22. What was the young fellow who made the suggestion?

Passage Three

When he heard a knock on the door, Gregory knew that he had delayed too long. It was his brother who had invited him to play tennis, and he was not ready as promised. David, his brother, was an impatient person and Gregory knew better than to take too long to get ready.

Next came David’s sharp voice: “Aren’t you ready yet, Greg?” “What takes you so long! You should have been ready 10 minutes ago. Are you coming or not?”

Gregory opened the door of his room to face David, who was dressed in tennis clothes with a racket in his hand.

“I’m ready, Dave, I’m ready! Cool down. I couldn’t find one of my tennis shoes, and the shoestring broke on the other one.” David believed in quickness. Time was not to be wasted. He had things to do and he wanted to do them on time. In fact, Gregory thought that quickness had almost become a fetish with him. Gregory closed the door of his room and the two of them hurried down the stairs and out into the bright morning sunlight.

The following questions are based on the passage you have just heard.

23. When did David begin to blame Gregory?

24. Which of the following is true?

25. What can we learn about David from this passage?

相关推荐
相关主题
热门推荐