50道情态动词练习题

50道情态动词练习题

1.I thought you ______ like something to read, so I have bought you some books.

A.may

B.might

C.could

D.must

2.You _______ return the book now. You can keep it till next week if you like.

A.can't

B.mustn't

C.needn't

D.may not

3.Where is my pen I ______ it.

A.might lose

B.would have lost

C.should have lost

D.must have lost

4.I didn't hear the phone. I_______asleep.

A.must be

B.must have been

C.should be

D.should have been

5.He______you more help. Even though he was very busy.

A.might have given

B.might give

C.may have given

D.may give

6.A computer______think for itself; it must be told what to do.

A.can't

B.couldn't

C.may not

D.might not

7.Jenny______have kept her word. I wonder why she changed her mind.

A.must

B.should

C.need

D.would

8.----Could I borrow your dictionary

----Yes, of course you_______.

A.might

B.will

C.can

D.should

9.We_______last night, but we went to the concert instead.

A.must have studied

B.might study

C.should have studied

D.would study

10.Applicants(申请者)_______have finished the middle school.

A.must

B.can

C.may

D.will

11.----Shall I tell John about it

----No, you _______. I've told him already.

A.needn't

B.wouldn't

C.mustn't

D.shouldn't

12.There was plenty of time. She_______.

A.mustn't have hurried

B.couldn't have hurried

C.must not hurry

D.needn't have hurried.

13.The plant is dead. I_______it more water.

A.will give

B.would have given

C.must

D.should have given

14.I searched for my wallet and it wasn't there. At first, I thought I________it at home. Then I remembered_______it out to pay for the taxi.

A.must have left, to take

B.may leave, taking

C.might leave. To take

D.could have left, taking

15.----That must be a mistake.

----No, it______a mistake

A.must not be

B.cannot be

C.needn't be

D.wouldn't be

16.Man_______die without air or water.

A.will

B.have to

C.must

D.should

17.My five-year-old boy left home three days ago. An idea that something______to him has been worrying me a lot.

A.can have happened

B.should have happened

C.must happen

D.must have happened

18.----You missed a good chance.

----Yes. I______that job when it______.

A.should have taken, was offered

B.should take, offered

C.hadn't taken, was offered

D.might have taken, was offering

19.----Must I take a bus to your home

----No, you_______. It's just about 5 minutes’ walk from here.

A.must not

B.don't have to

C.shouldn't

D.don't need

20.The big fire last night_______the whole building. But the heavy rain helped it.

A.might be burning down

B.could have burned down

C.should have been burned down

D.must have been burned down

21.The woman in the office_______the fact.

A.dare not to say

B.didn't dare saying

C.dare not saying

D.did not dare to say

22.He was a good runner so he_______swim across the river.

A.might

B.could

C.would

D.was able to

23.Oh dear! What on earth_______this mean?

A.could

B.can

C.may

D.might

24._______it be Li Ming who took away the dictionary?

A.Could

B.Can

C.May

D.Might

25.Someone_______here just now, for the door is open and there is nobody in it now.

A.may be

B.can be

C.must have been

D.must be

26.----I can't find Wei Feng anywhere.

----She_______her homework upstairs.

A.must do

B.must be doing

C.must have done

D.must have been done

27._______we set off now I don't know if you are ready.

A.Shall

B.Will

C.Would

D.Ought

28._______he open the door Yes, please.

A.Does

B.Will

C.Shall

D.Would

29.Close the door after you ,_______?

A.don't you

B.do you

C.shall you

D.will you

30.Let's clean our classroom,____

A.will you

B.don't we

C.shall we

D.do you

31.Let us play basketball,_______?

A.will you

B.don't we

C.shall we

D.do you

32.-Will you please go to New York with me.

-No, I_______.

A.wouldn't

B.shall not

C.won't

D.shouldn't

33._______it be Xiao Wang who did it

A.Will

B.Can

C.Must

D.May

34.-How do you like my new car?

-I like it, but would you please_______park it here

A.not

B.don't

C.not to

D.doesn't

35.----Will your brother stay here tonight?

----I'm not sure. He____shopping tonight.

A.must go

B.can go

C.may go

D.may going

36._Must we finish the composition in class.

- No, you_______.

A.needn't

B.mustn't

C.won't

D.shouldn't

37.Neither of them_______the snake.

A.dares catches

B.dare to catch

C.dare catching

D.dare catch

38.Jenny_______her father about her failure in the exam.

A.dares not tell

B.dare not to tell

C.dare telling

D.dared not tell

39._______hand in his exercise-book before Monday

A.Need he to

B.Does he need

C.Needs he to

D.Need he

40.Your coat needs to be washed, _______it

A.mustn't

B.needn't

C.doesn't

D.can't

41.-Would you mind telling me how much it was?

-_______,it was 20 dollars.

A.Yes, I would

B.Yes, I should

C.Not at all

D.Yes, I do

42.John's score on the test is the highest in the class.________.

A.He should study last night

B.He should have studied last night

C.He must have studied last night

D.He must study last night

43.This_______be a woman's handkerchief. It must be a man's.

A.may not

B.can not

C.shall not

D.must not

44.He must be from the north,_________?

A.mustn't he

B.needn't he

C.isn't he

D.may not he

45.You must have seen the film last night, ____you

A.mustn't

B.needn't

C.didn't

D.haven't

46.----Would you like to go dancing with me tonight?

----________.

A.I'd love so

B.I'll like to

C.I would like that

D.I'd love to

47._______you succeed in passing the college entrance examination!

A.May

B.Can

C.Must

D.Will

48.Night has fallen, We have to stay here for the night,________?

A.don't we

B.haven't we

C.mustn't we

D.shouldn't we

49.----Why didn't you answer the phone last night?

----I_______when you called.

A.had to have slept

B.have to be slept

C.must have been sleeping

D.must have slept

50.----What do you think of the food here

----Oh wonderful!We________a better place.

A. won't find

B.must have found

C.can't find

D.couldn't have found

50道情态动词练习题答案

答案:1.B 2.C 3.D 4.B 5.A 6.A 7.B 8.C 9.C 10.A 11.A 12.D 13.D 14.D 15.B 16.A 17.D 18.A 19.B 20.B 21.D 22.D 23.B 24.B 25.C 26.B 27.A 28.C 29.D 30.C 31.A 32.C 33.B 34.A 35.C 36.A 37.D 38.D 39.D 40.C 41.C 42.C 43.B 44.C 45.C 46.D47.A 48.A 49.C 50.C

相关推荐
相关主题
热门推荐